Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 4:35:22 μμ

Ένας από τους πιο πιεστικούς, σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλει στην απροθυμία των ανθρώπων να εμβολιαστούν, είναι η πρωτοφανής πολιτική πόλωση γύρω από την πανδημία και τα εμβόλια..
Τον Μάρτιο του 2021 ,στις ΗΠΑ, το 49% των προσκείμενων στο Ρεπουπλικανικό κόμμα έλεγαν οτι δεν πρόκειται να εμβολιαστουν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των προσκείμενων στο Δημοκρατικό κόμμα ήταν 6%.

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 21:58

Ακροβάτες της ζωής

Συντάκτης:

Ακροβάτες της ζωής είναι οι καρκινοπαθείς ανάπηροι έστω και αν η αναπηρία των περισσότερων δεν είναι εμφανής.

Ήμαστε οι ανάπηροι που συνήθως δεν υποβασταζόμαστε σωματικά αλλά  ορθώνουμε το ψυχικό μας ανάστημα ξεπερνώντας κάθε εσωτερική ή εξωτερική παρενέργεια.

Γράφει o Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - Συγγραφέας.

Με αφορμή τα τεκταινόμενα στη χώρα ήρθε στο νου μου ο μύθος του Σπηλαίου του Πλάτωνα. Ο μύθος αυτός μιλά για έναν άνθρωπο που ζει μέσα σε σπηλιά, με την πλάτη γυρισμένη στην είσοδό της, έτσι ώστε  αυτό που αντιλαμβάνεται ως πραγματικό, είναι οι σκιές των όντων που περνούν απ' έξω. 

Του Νίκου Κουζίνη.

Η εισβολή του Ιμπραήμ το 1825 έθεσε σε κίνδυνο την ελληνική Επανάσταση και επέβαλε τον τρόμο με τις πολυάριθμες στρατιές του στο Μοριά.
Οι ήττες ήταν πολυάριθμες και, ουσιαστικά, η πρώτη επιτυχία σημειώθηκε στους Μύλους Αργολίδος, σε απόσταση αναπνοής από το «κέντρο» της Επανάστασης και μετέπειτα πρωτεύουσας της Ελλάδας, το Ναύπλιο.

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 14:13

Φανοκόροι

Συντάκτης:

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Στοιχειώδης έως ανύπαρκτος ήταν ο φωτισμός των δρόμων και των δημόσιων χώρων στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Όσοι κυκλοφορούσαν τη νύχτα έπρεπε να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά φανάρια, καθώς δεν επιτρεπόταν να κυκλοφορήσει Έλληνας στους δρόμους χωρίς φανάρι.

Δείτε συμβουλές πλυσίματος για ολόσωμες φόρμες εργασίας για καλύτερο καθαρισμό και συντήρηση, ώστε να διατηρήσουν τις ιδιότητές τους.

Αν τα καθημερινά σας ρούχα χρειάζονται πλύσιμο μια φορά, τότε τα ρούχα εργασίας σας χρειάζονται δέκα.

Για τους νέους γονείς τα πράγματα είναι κάπως χαώδη για αρκετό καιρό. Έχουν να διαχειριστούν πάρα πολλά ζητήματα και συνήθως δεν καταφέρνουν να ξεκουραστούν καθόλου στο ενδιάμεσο. Είτε είστε συγγενείς αυτών των ανθρώπων είτε πολύ κοντινοί τους φίλοι, είναι λογικό να θέλετε να τους βοηθήσετε κάπως σε όλη αυτήν τη δύσκολη διαδικασία.

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 21:26

Στέφανος Παραστατίδης: Μνημόσυνο Φώφης Γεννηματά

Συντάκτης:
Του Στέφανου Παραστατίδη. 

Τς δύο φωτογραφίες μού έστειλε σήμερα στο e-mail μου ο Δημήτρης Ιωάννου (φωτογράφος της ΦΓ).
Το πρώτο που σκέφτηκα όταν τις είδα είναι ότι περνούσαμε όμορφα. Άξιζε, κάθε στιγμή.

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 21:15

Δηλώσεις και Δηλωσίες

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

Μέρες αντίστασης και εξέγερσης κατά της χούντας αυτές που διανύουμε κι είδα και διάβασα δηλώσεις πολλές. Μόνο που με δηλώσεις και με ευχές ο  ρους της Ιστορίας δεν προχωρεί. Χωρίς  «πάλης ξεκίνημα» και χωρίς «λαϊκό κίνημα» με λόγια αφυδατωμένα και  με τσιτάτα ξύλινα οι καιροί  δεν αλλάζουν, αλλά βουλιάζουν. Όπου η θεωρητική δράση δεν μετουσιώνεται σε πράξη, το πέλαγος μετατρέπεται σε τέναγος. Τη ζωή  μόνο οι λαοί μπορούν οργανωμένα  να την αλλάξουν. "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» λέει ο Καζαντζάκης.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 20:53

Ους ο Θεός…

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος.

Θρήσκος από μικρός ο κυρ Βαγγέλης. Κράταγε τα εξαπτέρυγα στις λειτουργίες, κοινωνούσε, νήστευε και μέχρι τώρα στα εξήντα του εκκλησιάζεται τακτικά και τηρεί όλους τους κανόνες της Ορθοδοξίας.
Δούλεψε στη ζωή του ο Κυρ Βαγγέλης. Με την κυρά του τη Μαρίκα πάλεψαν στη ζωή και δημιούργησαν, δεν λέω. Και το σπιτάκι τους έφτιαξαν και έχουν τώρα στα γεράματα και πέντε δεκάρες στην πάντα για την κακιά ώρα αλλά και για να παντρέψουν τους δυο γιους τους.