Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 7:23:31 μμ
Δευτέρα, 12 Μαϊος 2008 04:44

Περί μέλλοντος

Συντάκτης:
Ήταν το συνηθισμένο μοτο επί δεκαετίες. Η γεωργία δεν έχει μέλλον στο Κιλκίς. Και δεν εννοούσαν οι απαισιόδοξοι το προφανές πως δεν μπορεί να θρέψει το 20 και 25% του πληθυσμού, που κάποτε ήταν αγρότες.  Δεν έχει μέλλον ακούγαμε διότι δεν ευνοεί το κλίμα, δεν έχουμε νερά, δεν έχουμε χώματα, δεν… Όταν ως νομός διαθέτεις ένα εκατομμύριο στρέμματα πεδινής γης που διαρρέεται από τον τρίτο σε όγκο νερού ποταμό της χώρας, η επίκληση «δεν έχουμε νερό» ισοδυναμεί με την αυτοκριτική διαπίστωση «δεν έχουμε μυαλό».
Δευτέρα, 12 Μαϊος 2008 04:40

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:
Τσουνάμι πείνας και τούνελ ακρίβειας. Ο κυκλώνας της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης δεν σαρώνει προνομιακά τον τρίτο κόσμο. Τα εγχώρια νοικοκυριά βυθίζονται στο απύθμενο πηγάδι των ανατιμήσεων, των ακριβότερων δανείων με τι δόσεις να διογκώνονται, με τις πενιχρές αυξήσεις  να μην φθάνουν στο καθημερινό πιάτο, αφού εξατμίζονται από τον λίβα του υπέρογκου κόστους ζωής.
Δευτέρα, 12 Μαϊος 2008 04:17

Παύλος Πασσαλίδης : Ημέρα της Ευρώπης

Συντάκτης:
 Ειρήνη, ελευθερία και συνεργασία για το κοινό καλό ήταν οι στόχοι που σταθερά τίθενται σ' όλα τα στάδια εξέλιξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Η 9η Μαΐου ως ημέρα της Ευρώπης, ας είναι ορόσημο προβληματισμού και αποφασιστικότητας. Πολίτες και πολιτικοί όλων των ηλικιών και επιπέδων ευθύνης, οφείλουν να αντιμετωπίζουν με ρεαλισμό την υπάρχουσα κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και στην περιοχή τους, επιδιώκοντας πρώτα από όλα την ενημέρωση τους.
Παρασκευή, 09 Μαϊος 2008 05:22

Ταχείς ρυθμοί

Συντάκτης:
Ομολογουμένως η πρόοδος των εργασιών της κατσκευής του κτηρίου του ΤΕΙ Κιλκίς υπήρξε ταχεία.Σε πείσμα της βραδύητητας ή και της στασιμότητας πολλών δημόσιων έργων, το ΤΕΙ ανεγείρεται ταχύτατα κι αν δεν υπήρχαν οι ασφυκτικές προθεσμίες-  απόρροια της απαράδεκτης πολυετούς καθυστέρησης -   θα εδικαιούντο συγχαρητηρίων οι αρμόδιοι.
Τετάρτη, 07 Μαϊος 2008 14:11

Κατόπιν ενεργειών μου

Συντάκτης:
Κατόπιν ενεργειών του κ. Υπουργού δόθηκε λύση στο δείνα πρόβλημα
Κατόπιν ενεργειών του κ. Νομάρχη ικανοποιήθηκαν τα τάδε αιτήματά μας
Κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Δημάρχου ουδέν πρόβλημα πλέον...
Είναι ίδιον της πολιτικής υποκουλτούρας μας να εξαίρουμε τον άρχοντα διότι εδέησε και ασχολήθηκε με το κοινό πρόβλημα. Ελάχιστους απασχολεί ότι τους  άρχοντες ακριβώς για να επιλύουν θέματα και προβλήματα τούς εκλέγουμε.
Τρίτη, 06 Μαϊος 2008 12:33

Όμορφη χώρα

Συντάκτης:
Είναι χιλιοειπωμένη, αλλά διατηρεί πάντα την αλήθεια της η διαπίστωση πως για να αντιληφθείς πόσο όμορφη είναι η πατρίδα μας, αρκεί να ταξιδέψεις στο εξωτερικό! Μακριά από εμάς και η σκέψη ακόμα του εθνικισμού. Εξάλλου αγαπάς την πατρίδα σου μόνο τότε όταν σέβεσαι όλες τις πατρίδες.
Αλλά ετούτο το φως το ελληνικό, η συμμετρία των γραμμών, η αισθητική του τοπίου, το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και τ’ ουρανού, είναι που δίνουν σε τούτη την πατρίδα μια ξεχωριστή ομορφιά.
Σ’ αυτήν του τίτλου Ευρώπη των λαών πιστεύουμε οι Έλληνες σύμφωνα με αναφορά του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου. Από το Δημοτικό Σχολείο όταν ζωγραφίζαμε χάρτες χωρών και Ηπείρων έμεινε στο υποσυνείδητό μου η πορεία της σιδηροδρομικής γραμμής Λισσαβόνας- Μόσχας- Ουραλίων- Βλαδιβοστόκ μέσω άλλων Ευρωπαϊκών πρωτευουσών που ένωνε τα όρια της γηραιάς ηπείρου από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια.
Κυριακή, 04 Μαϊος 2008 06:41

Δεν ήταν εκεί...

Συντάκτης:
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΕΣ ήταν οι πρωτομαγιάτικες εργατικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη και αντιμετώπισαν με αδιαφορία την πρόσκληση των συνδικαλιστικών παρατάξεων για χωριστές συγκεντρώσεις. ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ εργαζόμενοι προσήλθαν στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ, που έγινε στο Πεδίον του Αρεως, το οποίο μετατράπηκε σε πεδίο αντιπαράθεσης και επεισοδίων μεταξύ συνδικαλιστών συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΠΑΣΚΕ, της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.
Οι  εισαγγελικές  παρεμβάσεις  σε  θέματα  ρουτίνας   που  αφορούν   την  καθημερινότητα  στο  Κιλκίς  και  που  αυτονοήτως  αποτελούν  υποχρέωση  των  εκλεγμένων  με  την  ψήφο  του  λαού  φορέων  της  Τοπικής  Αυτοδιοίκησης να τα αντιμετωπίσουν και επιλύσουν,  αποδεικνύουν  με  τον  πιο  περίτρανο  τρόπο,  αυτό  που  χρόνια  υποστηρίζουμε,  ότι  δηλαδή  στο  Νομό  μας  υπάρχει  έλλειψη  ικανών  και  με  ισχυρή  πολιτική  βούληση  τοπικών  αρχόντων  σε  επίπεδο  Νομαρχίας  και  Δήμων,  ιδιαιτέρως  δε  του  Νομάρχη  και  του  Δημάρχου  του  Δήμου  Κιλκίς,  που  θα  έπρεπε  να  εκτελούν  τα  καθήκοντά  τους  στοιχειωδώς  και  να  μη  χρειάζονται  οι  προαναφερόμενες  παρεμβάσεις. 
Παρασκευή, 25 Απριλίου 2008 07:17

Αποθήκες

Συντάκτης:
ΑΠΟΘΗΚΕΣ ανθρώπων αποτελούν σήμερα οι ελληνικές φυλακές. Χιλιάδες κρατούμενοι στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες που θυμίζουν χώρα του Τρίτου Κόσμου. Για σωφρονισμό ούτε λόγος.
Οι προδιαγραφές των κτιρίων είναι για 7.500 άτομα, σήμερα όμως φιλοξενούν πάνω από 11.000. Σε κάθε φυλακισμένο αντιστοιχούν μόλις τρία τετραγωνικά μέτρα, όταν οι διεθνείς κανονισμοί επιβάλλουν τουλάχιστον έξι.