Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 6:52:06 μμ
Πριν από ενάμισι  χρόνο περίπου η σημερινή δημοτική αρχή του δήμου Πολυκάστρου, καλλιεργώντας προσδοκίες για αλλαγή στη διοίκηση του δήμου ανέλαβε μετά από τη λαϊκή ετυμηγορία των  δημοτών να λειτουργήσει σύμφωνα με όσα είχε υποσχεθεί. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες θα περίμενε κάθε πολίτης του δήμου να «παταχθούν» τα κακώς κείμενα στο δήμο και να υπάρξει μια νέα αρχή. Χρειάστηκε να περάσει μόλις ένας χρόνος και τέσσερις μήνες για να καταλάβει ο καθένας ότι άλλο αντιπολίτευση και άλλο διοίκηση.
Τετάρτη, 28 Μαϊος 2008 13:40

Ποντιακή αμνησία

Συντάκτης:
Δεν φταίει πάντα το «αθηναϊκόν κράτος», όπως με περισσή ευκολία και μπόλικη δόση αποποίησης των δικών μας ευθυνών, επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία. Το «αθηναικόν κράτος» αναγνώρισε την Γενοκτονία και όρισε ημέρα εθνικής μνήμης. Μόνο που φαίνεται πως έχασαν την μνήμη τους οι πόντιοι.
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 07:39

Ο ελληνισμός της Σουηδίας

Συντάκτης:
Κοντά στον ελληνισμό της Σουηδίας βρεθήκαμε, γι’ άλλη μια φορά, ως εφημερίδες, συνοδεύοντας μάλιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο επίσημο ταξίδι του στη φίλη χώρα του Βορρά. Ο εκδότης μας Κώστας Τερζενίδης είχε την ευκαιρία, ως μέλος της δημοσιογραφικής αποστολής της Ελληνικής Προεδρίας, να ζήσει από κοντά στιγμές συγκινητικές για τους ομογενείς και την ελληνική αντιπροσωπεία, την εκτίμηση της σουηδικής κοινωνίας προς τους Ελληνες μετανάστες, τα όσα προσέφεραν στο φιλόξενο αυτόν τόπο, αλλά και τα όσα τους προσέφερε η Σουηδία.
Ο Χασάν Γκιούλογλου που είναι φίλος του Μουσταφά Ντοορμάζ, γεννήθηκε στο Σεβιντικλί το έτος 1910. Και ο Γκιούλογλου διηγήθηκε με συντομία την ιστορία του ως εξής: Είμασταν πέντε αδέλφια. Τα τρία ήτανε αγόρια. Στο Σεβιντικλί ασχολούμασταν με την γεωργία. Το σπίτι μας ήτανε πέτρινο. Κι εμείς ήρθαμε στην Τουρκία με το πλοίο Ουμίτι (Ελπίδα). Από το χωριό μέχρι τη Θεσσαλονίκη πήγαμε με αλογόκαρο. Η μεγάλη αδελφή μου επειδή παντρεύτηκε στο χωριό, δεν ήρθε μαζί μας. Με άλλο πλοίο αποβιβάσθηκε στη Σμύρνη και πήγε στη Μενεμένη.
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 07:11

Αμ έργον…

Συντάκτης:
Τα …έπη πλήθυναν εσχάτως  Είναι παρήγορο ότι ύστερα από μεγάλο διάστημα σιωπής υπάρχουν ανακοινώσεις ως προς την κατασκευή τρίτης νοσηλευτικής πτέρυγας στο Κιλκίς. Στην τελευταία ανακοίνωση μάλιστα της Νομαρχίας, καταγράφεται και δέσμευση στελέχους του υπουργείου Υγείας ότι πριν το τέλος του 2008 θα δημοπρατηθεί η κατασκευή.
Παρακαταθήκη παιδείας η ιστορία, όταν δεν περιορίζεται στην απλή αφήγηση και περιγραφή των γεγονότων, αλλά προχωρεί στην εξήγηση του ιστορικού γίγνεσθαι, όσο, βέβαια επιτρέπουν την αιτιολόγηση τα τεκμήρια που υπάρχουν και το μέτρο αντικειμενικότητας των πληροφοριών που μας έχουν διασωθεί.
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 06:59

Χρήστος Ανδρεανίδης : Ανακύκλωση

Συντάκτης:
Βλέπω τακτικά τους ξεχασμένους κόκκινους κάδους στην πλατεία των εργατικών κατοικιών, κατάλοιπα της προηγούμενης ανακύκλωσης αλουμινίου του Δήμου Κιλκίς. Βλέπω τακτικά την εικόνα των μπλε κάδων της σημερινής ανακύκλωσης και των πράσινων σε όλη την διαδρομή από τις εργατικές κατοικίες μέχρι το κέντρο της πόλης. Η απελπιστική εικόνα τους προδίδει την έλλειψη ενημέρωσης και το βάθος του πολιτιστικού μας επιπέδου.
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 06:50

Η κρίση

Συντάκτης:
Ο Γκρίσπαν το είπε στους έλληνες τραπεζίτες. Τα δύσκολα δεν τελείωσαν, έχει κάμποση ..ουρά ακόμη η παγκόσμια κρίση. Για ποιον όμως η κρίση; Για τις Τράπεζες άραγε; Που ανακοινώνουν η μια μετά την άλλη τα δυσεξήγητα - σε συνθήκες κρίσης- υψηλά επίπεδα των κερδών τους; Ή για τους καταναλωτές, και δανειολήπτες που υφίστανται την αγριότητα της «ελεύθερης αγοράς», Οι Τράπεζες υποφέρουν ή οι δυστυχείς δανειολήπτες που όταν καταθέτουν τα χρήματά τους αντί τόκου σχεδόν πληρώνουν «φύλακτρα», αλλά όταν δανείζονται καταβάλλουν επιτόκια υπερκείμενα των διεθνών;
 Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Τονικίδης απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα στους μαθητές και μαθήτριες που ξεκίνησαν τις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας: Στους μαθητές και στις μαθήτριες που ξεκίνησαν τις εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εκφράζω τις ευχές του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς για την καλύτερη δυνατή επιτυχία. Μέχρι εδώ τους οδήγησε η συστηματική προσπάθεια, ο προσωπικός μόχθος και η αμέριστη συμπαράσταση των οικογενειών τους.
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:38

Έναρξη εχθροπραξιών

Συντάκτης:
Ιδού που οι χειρότεροι φόβοι μας επαληθεύτηκαν. Κυβερνητικό στέλεχος3 (Κ. Κιλτίδης) ανακοινώνει ότι οριστικά το Δικαστικό θα κατασκευαστεί στην πρώην μεραρχία. Και λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Κιλκίς στέλνει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση πως ξεκινάει απεργία αν δεν αρχίσει η κατασκευή του Δικαστικού στις δίδυμες καπναποθήκες!