Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 12:04:58 πμ
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:54

Ευημερία των γειτόνων

Συντάκτης:
Δεν είναι ευτυχής η Ελλάδα για το βέτο στα Σκόπια. Βέτο για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά και Ε.Ε, όταν επιστεί ο χρόνος. Και δεν είναι ευτυχής διότι, αν με την ένταξη στους οργανισμούς αυτούς διασφαλίζεται κατά κάποιο τρόπο η ασφάλεια και η ανάπτυξη της περιοχής, η Ελλάδα είναι ο μεγάλος χαμένος αν στη γειτονιά της, στα σύνορά της δεν είναι εξασφαλισμένα η ασφάλεια και η ανάπτυξη.
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:53

Πατριώτες

Συντάκτης:
Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει, λέει η παροιμία. Από τη γλώσσα του κ. Ζουράρι δεν λείπουν μόνο τα κόκκαλα. Θα αναγκάσουμεν να σκεφτεί εθνικά το ψευτοκράτος των Αθηνών , διακήρυξε ο πατριώτης αυτός. Κια ποιοι θα το αναγκάσουν; Όσοι έχουν τις δικές του απόψεις προφανώς.
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:48

Γίνετε “Πολίτες για το κλίμα”

Συντάκτης:
Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και μπείτε ενεργά στον αγώνα ενάντια στην αλλαγή του κλίματος.
1. Σβήνετε τα φώτα που δεν χρειάζεστε, κυρίως όταν βγαίνετε από ένα δωμάτιο.
2. Αντικαταστήστε τις κοινές λάμπες με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (μέσος χρόνος ζωής 10 φορές περισσότερο).
3. Αν αποφασίσετε να αγοράσετε κλιματιστικό, προτιμήστε συσκευές ενεργειακής κατηγορίας Α και φροντίστε να έχουν την κατάλληλη ισχύ (BTU).
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:31

Χρήστος Ανδρεανίδης : Σκέψεις για το αεροδρόμιο

Συντάκτης:
Πέρασαν πέντε χρόνια από την προηγούμενη δημοσιοποίηση μέσα από τα μάτια του Άρη ενεργειών των ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου. Η εικόνα μιας πόλης περιμετρικά και έξω από αυτήν δείχνει τον βαθμό ευαισθησίας για το περιβάλλον των κατοίκων της. Με προσβάλει η εικόνα του σκουπιδότοπου και του μπαζότοπου σε ένα χώρο που τον επισκέπτεται μεγάλος αριθμός περιπατητών.
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 12:00

Περί καθιζήσεων

Συντάκτης:
Πέντε αντιδημάρχους πληρώνουν ο δημότες του Κιλκίς. Θα περίμεναν λοιπόν οι φορολογούμενοι δημότες η πόλη να σαρώνεται καθημερινά και να μην λιμνάζουν όσα δεινά δημιουργεί η καθημερινότητα.  
Στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στα φανάρια της συμβολής της 21ης Ιουνίου με την Ελ. Βενιζέλου   μια τεράστια τρύπα στο δρόμο, κατάλοιπο του αγωγού φυσικού αερίου, τρομοκρατεί καθημερινά εκατοντάδες οδηγούς -πολίτες.
Με εισαγωγικό σημείωμα σε προηγούμενο φύλλο της “ΠΡΩΙΝΗΣ” υποσχέθηκα τη δημοσίευση αφηγήσεων Τούρκων Ανταλλάξιμων προσφύγων, οι οποίοι σε συνεντεύξεις που έδωσαν στον συγγραφέα του παραπάνω βιβλίου, αφηγούνται πως ήταν η ζωή τους στις πατρίδες τους (χωριά του Νομού Κιλκίς) πριν την Ανταλλαγή.
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:37

Τα δευτερεύοντα

Συντάκτης:
Στο ν. Κιλκίς κάποτε η νομαρχιακή μας παραγωγή ήταν η εκμάθηση κοπτικής ραπτικής. Τα φασόν είχαν προ πολλού εξαφανιστεί και μετακομίσει στα βόρεια, αλλά στο νομό εξακολουθούσαμε να «εκπαιδεύουμε» κοπέλες στην κοπτική και ραπτική. Η τακτοποίηση των εκπαιδευτών προείχε από την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών της τοπικής παραγωγής και οικονομίας.
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:29

Χρήστος Ανδρεανίδης : Τριακόσια Χιλιόμετρα

Συντάκτης:
Μετά την δήλωση του Σαρκοζί για την δημιουργία ενός νέου μικρού κράτους στο χάρτη των νότιων Βαλκανίων συγκλονίστηκα και πήρα στυλό και χαρτί να καταθέσω τις σκέψεις ή την αγανάκτησή μου.
Η Πρίστινα απέχει από το Κιλκίς λιγότερο από 300 χιλιόμετρα. Εκεί συντελείται η μεγαλύτερη πρόκληση κατά της ανθρωπότητας σε αντίθεση με τους διεθνείς κανόνες.
Πριν μπουν σε μία σειρά οι ανακατεμένες σκέψεις μου μελέτησα τον χάρτη σε σχέση με τον ευρύτερο του Κοσόβου γεωγραφικό χώρο.
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:28

Η καμπάνα χτυπάει για όλους

Συντάκτης:
Ο νηπιαγωγός Κώστας Πιπερίδης επανέρχεται και καταγγέλλει τη δημοτική αρχή και ειδικότερα τον αντιδήμαρχο Χρ. Σπίγκο πως επιχειρεί την εξόντωσή του, αρνούμενος στην πράξη το δικαίωμα της εργασίας σε ένα πολίτη δημότη του Κιλκίς.
Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008 12:57

Περί πατριωτισμού

Συντάκτης:
Πατριωτισμός δεν είναι να τρέχεις και να διαδηλώνεις το αυτονόητο. Πως η (αρχαία) Μακεδονία ήταν ελληνική. Πατριωτισμός είναι να μην αφήνεις τον τόπο σου και ξημεροβραδιάζεσαι στα καζίνο της μεθοριακής γραμμής. Τα οποία είναι «ελληνικών» συμφερόντων. Κι αφήνεις εκεί το χρήμα σου για να ενισχύεις την σκοπιανή οικονομία και αδιαλλαξία.