Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 10:59:24 μμ
Σάββατο, 12 Απριλίου 2008 15:30

Νερό από το Πάικο

Συντάκτης:
Είναι ντροπή ύστερα από τόσα χρόνια οι δημότες Πολυκάστρου να μην έχουν επαρκές και υγιεινό πόσιμο νερό. Και να ταλαιπωρούνται από τα προβληματικά νερά των γεωτρήσεων, νερά επιβαρυμένα με επικίνδυνα στοιχεία, όπως αρσενικό, ψευδάργυρο κ.α..
Όσο δύσκολο είναι να ακούς τις πονεμένες ιστορίες δύο ξένων οικογενειών που συναντήθηκαν σε ένα σπίτι, άλλο τόσο δύσκολο είναι να τις γράψεις. Εκείνο το σπίτι για την μια οικογένεια ήταν το κάστρο εκτός πατρίδος. Για την άλλη όμως οικογένεια ήτανε το κάστρο της νέας πατρίδος. Ο μάρτυς εκείνης της μεγάλης συνάντησης, αφηγούμενος τα όσα έζησε σε κείνο το σπίτι, ο άντρας εκείνος που γεννήθηκα σε κείνο το σπίτι, ο παλιός ιδιοκτήτης του σπιτιού, ήτανε συγκινημένος σαν μια γυναικούλα.
Σάββατο, 12 Απριλίου 2008 15:16

Σιωπή

Συντάκτης:
Μια δημοτική επιχείρηση του Κιλκίς, έστω με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας, έριχνε τα απορρίμματα ή μάλλον τα υπολείμματα των σφαγίων στον ΧΥΤΑ του δήμου Κιλκίς. Ο πρόεδρος της εταιρείας, διορισμένος από τη δημοτική πλειοψηφία, παραπέμφθηκε να δικαστεί με αυτόφωρη διαδικασία.
Αν είναι ένοχος ή όχι θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Προκαλεί κατάπληξη όμως η διαχείριση του όλου θέματος από τη διοίκηση του δήμου.
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 05:47

Τα «κεφάλια μέσα»

Συντάκτης:
Εφτασφράγιστο μυστικό η ταυτότητα του νέου προέδρου του γηροκομείου Κιλκίς. Με όσα διαδραματίστηκαν επί πέντε μήνες, με τους διαγκωνισμούς, το γράφε-σβήσε των υποψηφίων και το παιχνίδι εξουσίας των δυο τοπικών πόλων περί το «μέγα τούτο θέμα» αν δεν δούμε το νέο πρόεδρο να υπογράφει π.χ. τους μισθολογικούς καταλόγους των εργαζομένων δεν θα πειστούμε ότι όντως διορίστηκε.
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 05:41

Σωτήρης Χρυσάφης : Ονοματοδοσία σχολείων

Συντάκτης:
Η απομόνωση της Ελλάδας από την Αναγέννηση του Ευρωπαϊκού πνεύματος,
που ξεκίνησε τον αιώνα της υποδούλωσής μας, είχε σαν θλιβερό αποτέλεσμα η σημερινή Ελλάδα να υπολείπεται σε πολιτισμικό επίπεδο από την υπόλοιπη Ευρώπη,
Αυτό είναι γνωστό σ’ όλους μας και το διαπιστώνουμε σε όλες τις μορφές του πολιτισμού, καλές τέχνες (το μόνο Ευρωπαϊκό Κράτος χωρίς κτίριο όπερας), δομή πόλεων, εκπαίδευσης, δημόσιες υπηρεσίες και πλήθος άλλων τομέων, που πανθομολογουμένως υπολείπονται κατά πολύ από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008 05:48

Τα Μέσα και οι απέξω

Συντάκτης:
Λοιπόν έχουμε και λέμε. Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής επιτέθηκε κατά των «νταβατζήδων» στοχοποιώντας εργολάβους και μέσα ενημέρωσης.
Οι μύδροι του  προέδρου  του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κατά των μέσων ενημέρωσης ακόμα ηχούν.
Η γ. γραμματέας του Κ.Κ Ε... Αλέκα Παπαρήγα μονίμως έχει στο στόχαστρό της τον αστικό τύπο.
Κατ’ αρχήν το άρθρο μου δεν έγινε ούτε γιατί πανικοβλήθηκαμε επειδή «δικαιώνονται οι θέσεις σας», ούτε γιατί σας «παρουσιάζουν ανεβασμένους» τα γκάλοπ, ούτε γιατί θα ερχόταν ο Πρόεδρός σας στο Κιλκίς. Έγινε γιατί υπήρχαν συγκεκριμένες, επανειλημμένες καταγγελίες από τους εργαζόμενους. Στα 16 χρόνια που είμαι στο Κιλκίς τα προσωπικά, επώνυμα άρθρα, σχόλια, παρεμβάσεις, σε όλες τις εφημερίδες (ξέχωρα από τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ), ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες. Πολλά από αυτά αφορούν κριτική για την πολιτική τους στα κυβερνητικά κόμματα, στα άλλα κόμματα (πράγματι ο ΣΥΝ έχει την μερίδα του λέοντος), στην Αυτοδιοίκηση, πάντα όμως με πολιτικό λόγο, πολλές φορές σκληρό, αλλά πάντως πολιτικό λόγο κάτι που αναγνωρίζουν όλοι.
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 11:35

Ζήτημα δημοκρατίας

Συντάκτης:
Δεν είναι το γιοφύρι που δεν είναι σε θέση να κατασκευάσουν. Το δρόμο, το νερό, τα χρειώδη εκείνα που η αυτοδιοίκηση οφειλει να προσφέρει στους δημότες της. Και για τα οποία αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες.
Η υποχρηματοδότηση της Τ.Α. προκαλεί κάτι χειρότερο.Υποβαθμίζοντας το ρόλο της Τ.Α. επαναφέρει την χώρα και την Περιφέρεια στην εποχή του «κατόπιν ενεργειών μου». Εφεξής οι πολίτες δεν θα αποφασίζουν δια των τοπικών αιρετών τους οργάνων για όσα τους αφορούν, αλλά θα προσφεύγουν στον «πατερούλη» υπουργό, κυβερνητικό της Αθήνας.
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 11:33

Χρήστος Ανδρεανίδης: Νάτο το αεροδρόμιο

Συντάκτης:
 Όπως είναι σε πολλούς γνωστό η απόσταση του πρώτου σπιτιού από την ασφάλτινη πίστα του αεροδρομίου είναι είκοσι μέτρα και αμέσως μετά η πρώτη σειρά κατοικιών του πρώτου οικισμού της πόλης. Από την εδώ και είκοσι χρόνια κατασκευή του οικισμού άλλαξαν πολλά και η ευρύτερη περιοχή θεωρείται από τις ωραιότερες οικιστικά. Όταν μάλιστα κατασκευαστεί η μελετώμενη νοτιοανατολική περιφερειακή θα φέρει και την μετεγκατάσταση του αντλιοστασίου αποχέτευσης έξω από αυτήν και η εικόνα της πόλης θα εκσυγχρονιστεί με την ελαχιστοποίηση της χρήσης της τεθλασμένης περιμετρικής οδού που δεν εξυπηρετεί πλέον.
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 11:30

Νοστάλγησα το χωριό μου και το νερό του

Συντάκτης:
Ο άνθρωπος που βίωσε τον πόνο του ξεριζωμού από τα χώματα του, Μουσταφά Ντουρμάζ γεννήθηκε το 1909 στο Σεβιντικλή (Επτάλοφο) του Νομού Κιλκίς. Ο Ντουρμά άρχισε την συνέντευξη λέγοντας.
- Θυμάμαι ακόμη όλα τα ονόματα των κατοίκων του χωριού μου που αποτελείτο από 150 οικογένειες. Αν θέλετε τις μετράμε.