Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, 10:28:52 πμ
Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 09:50

Αγροφύλακες

Συντάκτης:

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Ο αγροφύλακας ή δραγάτης ήταν ο φύλακας των αγρών και κυρίως των αμπελώνων και περιφερόταν πάντοτε ενδεδυμένος με την στολή και το πηλήκιο του που του προσέδιδαν κύρος.

Του Κώστα Πινέλη.

Στις 25 προς 26 Δεκέμβρη 1991, πριν από 30 χρόνια που η τιμημένη κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο έπαψε να κυματίζει στο Κρεμλίνο στην Μόσχα, μετά από 74 χρόνια.

Υπογράφουν οι κ.κ.: Χρυσή-Ουρανία Παπαδοπούλου, Οικονομολόγος ''London Metropolitan University'' / Τμήμα Χρηματοοικονομικής Παν. Πειραιά / Επιχειρηματίας και Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Μεταπτυχιακός Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος.

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 11:46

Θ. Βαφειάδης: Βασιλική επίσκεψη στο Κιλκίς

Συντάκτης:

(Από το αρχείο του Θανάση Βαφειάδη).

«Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΛΑΪΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 23:29

Τρομακτικά διλήμματα

Συντάκτης:

Γράφει ο Παναγιώτης Αδάμος.

Ο παλιός πρόεδρος της Γαλλίας Ντε Γκολ είχε πει: ''Πολιτική σημαίνει να πρέπει συνεχώς να αποφασίζεις μεταξύ κακών επιλογών''. Το αξίωμα αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά στη μείζονα κρίση της Ουκρανίας. Όλοι οι μεγάλοι παίκτες της κρίσης βρίσκονται αντιμέτωποι με τρομακτικά διλήμματα.

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 19:14

Η Καθολική Μονή Καλογραιών στο Κιλκίς

Συντάκτης:

(Από το αρχείο του Θανάση Βαφειάδη).

«180 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΙ ΥΠΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΝ - ΚΑΛΟΓΡΑΙΑΙ …ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ! – ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΑΡ - ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΗ…

Γράφει η Καλλισθένη Πάκα - Κυμπαρίδη, Δικηγόρος - Δημοτική Σύμβουλος.

Δεν χρειαζόταν η τελευταία έρευνα του Εργαστηρίου  Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για να γίνει αντιληπτό  το από πολλών ετών πασιφανές στη Χώρα και στο ν. Κιλκίς.

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2022 20:33

Η σημασία των Γαλλικών Προεδρικών Εκλογών

Συντάκτης:

Υπογράφουν οι: Χρυσή-Ουρανία Παπαδοπούλου, Οικονομολόγος / Επιχειρηματίας και Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος / Ραδιοφωνικός Παραγωγός.

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2022 20:02

Άσπρο - Μαύρο

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

«Τα πάντα είναι ένα» λέει ο Ηράκλειτος. Κάτω από τη διαφορετική επιφάνεια του κόσμου υπάρχει η ενιαία υφή του, γεγονός που αποτελεί βάση και αρχή της ηρακλείτειας κοσμολογίας.

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022 18:21

Δημοσκοπήσεις και παράδοση

Συντάκτης:

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.

 Παρακολουθώντας τον δημόσιο διάλογο μεταξύ κομμάτων διακρίνω την κοινή διαπίστωση, ομολογημένη ή μη, της συνεχούς παραμονής της ΝΔ στην πρώτη θέση, με την όποια κεφαλαιοποιημένη φθορά της να διαχέεται στον χώρο της κεντροαριστεράς, χωρίς να φαίνεται αν ο ΣΥΡΙΖΑ εισπράττει μερίδιο από αυτήν.