Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, 8:47:04 πμ
etpa
Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 21:14

Ένας ομαδικός τάφος στον Κεραμεικό…

Συντάκτης:

Γράφει η Δέσποινα Ξιφιλίδου, φιλόλογος.
Την ονόμασαν Μυρτώ: προσφιλές όνομα η Μύρτις στη Αθηναϊκή Δημοκρατία του Περικλή…Είχε και πολλούς αναδόχους- νονούς- η Μύρτις… όλοι επιστήμονες. Θύμα του λοιμού και αυτή, που έπληξε την Αθήνα το 20 έτος του Πελοποννησιακού πολέμου (430- 429 π.χ.).

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Με το νομοσχέδιο για την ρύθμιση θεμάτων υπαίθριου εμπορίου που προωθεί η Κυβέρνηση και περιλαμβάνει και τις λαϊκές αγορές και τον τρόπο λειτουργίας τους, στην ουσία πετά έξω αυτούς που πραγματικά είναι η ψυχή των λαϊκών αγορών.

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 20:22

Επίκαιρα ...παλιομοδίτικα

Συντάκτης:

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.

Η ήττα του 1897, και εν όψει των κοινοβουλευτικών εκλογών της 7ης Φεβρουαρίου 1899, προκλήθηκαν έντονες πολιτικές συζητήσεις αναφορικά με το δέον γενέσθαι στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων που είχε ανάγκη η χώρα.
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 21:41

Γιατί ο Κολοκοτρώνης;

Συντάκτης:

Γράφει ο Παναιώτης Αδάμος.

Αλήθεια, τι καινούριο μπορεί να προσθέσει ένα ακόμη κείμενο για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη; Δεν είναι, πια, τα πάντα γνωστά για αυτή τη μεγάλη προσωπικότητα της νεότερης ιστορίας μας;

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 22:40

«…Θέλει δουλειά πολύ»

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, εκπαιδευτικός – δάσκαλος.

Χυδαίες λέξεις δεν υπάρχουν. Χυδαίες είναι οι πράξεις και οι συμπεριφορές που  βρίσκονται πίσω από αυτές. Χυδαίοι είναι κι όσοι τις κάνουν, καθώς οι λέξεις από μόνες τους είναι κενές.

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 21:33

Ο χρήσιμος κοινωνικός θόρυβος του #MeToo

Συντάκτης:

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ οι:
- Φωτεινή (Φαίη) Κυριακίδου, Σύμβουλος Ανάπτυξης / Φιλόλογος Παν. Ιωαννίνων / Υπεύθυνη Γυναικών Ν.Δ. Νέας Σμύρνης.
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. στις Διεθνείς Σπουδές, Ευρωπαϊκές Σπουδές και Διπλωματία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος.

Του Δημήτρη Ιωαννίδη.

Είχα γράψει παλιότερα στις «Ειδήσεις» για το Δρέλλειο Νοσοκομείο του Κιλκίς, και τις προσπάθειες όλων των κατοίκων του νομού για να στηθεί το νοσοκομείο (η πτέρυγα μπροστά-μπροστά) όχι με τόσο δημοκρατικό τρόπο.

Με 1,5 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα: Αλιεία και Θάλασσα  του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας - Ταμείο Συνοχής, προχωρά στον εκσυγχρονισμό της η Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου.

Οφέλη εντός του 2021 φέρνουν οι πόροι της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ στις μετακινήσεις των πολιτών της Ελληνικής Περιφέρειας.

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

(Διαβάζουμε το παρακάτω άρθρο από την εφημερίδα της Λάρισας, «Ελευθερία)
«ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΦΕΚΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΕΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΟΠΛΟΥΡΓΟΣ».