Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 1:01:13 πμ
etpa
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 22:03

Σινεμά, ο δικός μας παράδεισος

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Όλοι αγαπήσαμε και αγαπάμε τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο. Με τις ταινίες του μεγάλωσε η γενιά μου τις δεκαετίες του 50 και του 60, μοναδική τότε διασκέδαση μέσα στις σκοτεινές αίθουσες.

To Επιμελητήριο Κιλκίς είναι Ν.Π.Δ.Δ. (μη χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό), ιδρύθηκε το 1981. Αποτελεί οικονομικά ανεξάρτητο φορέα, αυτοτελή και αυτοδιοικούμενο οργανισμό, με μέλη τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική ή μεταποιητική δραστηριότητα μέσα στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 21:37

Ο Τραμπισμός

Συντάκτης:

Γράφει η Δέσποινα Ξιφιλίδου.

Ο Τραμπισμός νέα λέξη – νεολογισμός- παράγωγο του ονόματος του Τραμπ, του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, πιθανόν επινόηση μιας κάποιας δημοσιογραφικής λεξιλαγνείας…

Γράφει ο Γιώργος Φραγγίδης, Βουλευτής ν. Κιλκίς.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία την περασμένη Πέμπτη, επικυρώθηκαν σημαντικές αλλαγές σε ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία και αποτέλεσαν πεδίο έντονων αντιπαραθέσεων, τόσο ανάμεσα σε Κυβέρνηση και εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και μεταξύ των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και της  αμετακίνητης στις απόψεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 10:17

SmartPhones και τηλεκπαίδευση

Συντάκτης:

Την περασμένη εβδομάδα ένας καλός μου φίλος και εξαιρετικός επιστήμονας βρέθηκε στο σπίτι μου και μου χάρισε το τεύχος ενός περιοδικού. Ποιο είναι το σημείο που θέλεις να προσέξω τον ρώτησα;

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 12:18

Ναι στον σεβασμό, όχι στον φόβο

Συντάκτης:

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα λαμβάνουν χώρα εκλογές για την ανάδειξη πρυτανικών αρχών στα Πανεπιστήμιά μας. Οι υποψήφιοι καταθέτουν όραμα και προτάσεις για την πορεία του ανώτατου ιδρύματος, του οποίου τη διοίκηση διεκδικούν. 

Άρθρο του Γιώργου Ν. Στασινού, Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) για την euractiv.gr και τις εφημερίδες της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ), στα πλαίσια του έργου «Η Συνοχή δίπλα μας».

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 20:40

Της καλογριάς ο γιος

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

Προσπέφτω, προσκυνώ της δόξας σου το θρόνο κι αισθάνομαι ω! προσκυνητής πως μεγαλώνω. Κι είπα: Το λάγγεμα να πνίξω και να κάψω και τα βιβλία και κάθε αχνή σοφία στο φως σου κι από τραγούδια νέα φωτιά επική ν` ανάψω μ` εσέ, Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης, Όμηρός σου!  Με αυτούς τους ποιητικούς στίχους υμνεί ο Κωστής Παλαμάς της καλογριάς τον γιο, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη.   

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 17:37

Στέφανος Παραστατίδης: Με τον (κάθε) Αχιλλέα

Συντάκτης:
Του Στέφανου Παραστατίδη.

Μία από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου ήταν η 27η Δεκεμβρίου του 2005. Επιστροφή στα πάτρια και φρέσκος ειδικευόμενος στο νοσοκομείο του Κιλκίς τότε, σκεφτόμουν λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα να κάνω κάποιο event για τη γιορτή μου.

Γράφει η Σοφία Ψαρρά, Φιλόλογος, Μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς.

Κοντεύει να συμπληρωθεί ένας χρόνος από την πρώτη “διασταύρωση” της χώρας μας με την πανδημία, ένας χρόνος από την πρωτόγνωρη εμπειρία του εγκλεισμού με σκοπό να σωθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.