Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 3:09:59 μμ

Του Χρήστου Σπίγκου.

Ο εθισμός καταβάλλει αναστολές και αλώνει συνειδήσεις.

Από το άκουσμα των πρώτων περιστατικών στην Κίνα, έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου έχοντας εμπειρία με την επιδημία της νέας γρίπης του 2009.

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 20:18

Αχ, αυτή η σουρωτή!

Συντάκτης:

Του Κώστα Τερζενίδη.

Έπεσα τυχαία πάνω στη φωτογραφία της δεκαετίας του ’80, βγαλμένη στο καφενείο του πατέρα μου (που το φρόντιζε -βεβαίως- η αεικίνητη μάνα μου) στην πλατεία του Δροσάτου, όπου σήμερα στεγάζεται ο φούρνος του χωριού.

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 20:01

«Και συ Νόμε, των άνομων ασπίδα»

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός – συγγραφέας.

Η Μόνα Σαλίν υπουργός των Εξωτερικών της Σουηδίας τη δεκαετία του 1990, υπέβαλε την παραίτησή της, επειδή αγόρασε με την πιστωτική κάρτα της υπουργού των Εξωτερικών ένα καλτσόν και μια σοκολάτα τομπλερόνε.

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας, το 2009, οι ελληνογερμανικές σχέσεις εισήλθαν στην πλέον δύσκολη περίοδο τους μετά από εκείνη της Κατοχής.

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 16:07

Η πρώτη μετακίνηση

Συντάκτης:

Του Δημήτρη (Μήτου) Ιωαννίδη, συνταξιούχου, δάσκαλου.

Στο προηγούμενο κείμενο αναφέρθηκα στην πρώτη μου εγκατάσταση ως Δασκάλου στην Άνω Ποταμιά Κιλκίς και την αναπάντεχη μετακίνησή μου στην Πλαγιά ένα χωριό απέναντι από το δικό μου, γύρω στα 6 χιλιόμετρα με τα πόδια.

Η Πολιτική Συνοχής της ΕΕ στηρίζει ένα νέο πρόγραμμα σπουδών σε μια ιστορική σχολή της Ελλάδας, σε ένα εμβληματικό αρχιτεκτόνημα της βιομηχανικής ιστορίας.

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 19:31

Προσωπική ευθύνη

Συντάκτης:

Γράφει η Βίκυ Καλφοπούλου, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος, Δημητράκου 21 Α Κιλκίς, τηλ. 2341028087, facebook: Βικυ Καλφοπούλου.

«…Τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες είναι απολύτως αναληθή και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να προκαλούν φόβο, ανασφάλεια και ανησυχία προς τους πολίτες του Κιλκίς και ταυτόχρονα έλλειψη εμπιστοσύνης στο Νοσοκομείο μας...

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 21:57

Η κασέτα της Ιταλίας

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Τον Νοέμβρη του 1973 σπούδαζα στο δεύτερο και τελευταίο έτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαρίσης. Για τα γεγονότα της τριήμερης εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Αθήνα είχαμε ελάχιστη έως καθόλου πληροφόρηση.