Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 12:17:54 μμ

Αυτοδιοίκηση

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 15:54

Προετοιμασία για ενδεχόμενη βαρυχειμωνιά

Συντάκτης:

Την προγραμματισμένη συνεδρίαση, ενόψει της χειμερινής περιόδου, πραγματοποίησε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καλωσόρισμα και σύντομο χαιρετισμό του αντιπεριφερειάρχη Ανδ. Βεργίδη, ο οποίος ευχόμενος έναν χειμώνα χωρίς ακραία καιρικά φαινόμενα, επεσήμανε την μεγάλη σημασία του άρτιου συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων του νομού στην αντιμετώπισή τους.

Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 22:34

Διπλή συνεδρίαση του Δ.Σ. Κιλκίς

Συντάκτης:

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, ώρα 18.οο το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς και στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται τα ακόλουθα θέματα:

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 09:14

Διακοπή υδροδότησης ΤΩΡΑ στην πόλη του Κιλκίς

Συντάκτης:

Η ΔΕΥΑ Κιλκίς "ενημερώνει τους καταναλωτές των περιοχών 21ης Ιουνίου (από την περιχή των TAXI), Καραγιαννοπούλου, Σαλαμίνος, Πόντου, Καυκάσου, Καμπάνη, Παπακυριαζή, Κ. Νικοτσάρα και των γύρω περιοχών του Δήμου Κιλκίς ότι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 από τις 09.00 έως τις 13.00 θα γίνει διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών ύδρευσης.

Ζητούμε την κατανόηση των καταναλωτών."

"Ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι μέχρι 30 Νοεμβρίου 2017 θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους βάσει του Ν.4483/2017, με ευνοϊκούς όρους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Κιλκίς.

Εφόσον οι εν λόγω καταναλωτές  δεν αξιοποιήσουν την παραπάνω ευκαιρία, μετά λύπης μας, ενημερώνουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε τα προβλεπόμενα νόμιμα μέτρα προς είσπραξη των οφειλών με βάση την αρχή της ίσης αντιμετώπισης των δημοτών και σε επίτευξη του κοινωφελούς έργου της Δ.Ε.Υ.Α. Κιλκίς."

Με την ολοένα και αυξανόμενη καθημερινή προσέλευση οφειλετών του Δήμου Κιλκίς στις οικονομικές υπηρεσίες συνεχίζεται η διαδικασία ρύθμισης των οφειλών τους που γίνεται με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους βάσει του Ν. 4483/17.
Σύμφωνα με στοιχεία της Αντιδημαρχίας Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών από τις 10 Αυγούστου μέχρι σήμερα 1.186 δημότες  έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις βεβαιωμένων οφειλών.

Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 19:40

Καποδίστριας vs Καλλικράτη

Συντάκτης:

Η δυσαρέσκεια από τη δυσκινησία του κεντρικού καλλικρατικού δήμου Κιλκίς και η καταλογιζόμενη σε αυτόν παραμέληση των αναγκών τους ωθεί πολίτες του βορινού τμήματος του δήμου να αναλάβουν πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη δημιουργία χωριστού δήμου.
Ενόψει της κινητικότητας περί τον Καλλικράτη την περασμένη Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μουριών συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν για το μέλλον  της περιοχής τους 11 πρόεδροι και σύμβουλοι  τοπικών κοινοτήτων.

Τα πλούσια ελέη της ευλογημένης γης του Πάικου μαζί με την ανυπερβλητη ομορφιά του τοπίου γεύτηκαν και απόλαυσαν οι τουλάχιστον 4.000 επισκέπτες που κατέκλυσαν το κεφαλοχώρι του Πάικου, τη Γρίβα την Κυριακή 29 Οκτωβρίου.
Ήταν ένα πανηγύρι γεύσεων όπως και ο τίτλος της γιορτής  θεσμού προϊδέαζε “Κάστανο, κρασί, τυρί”. Προϊόντα που συμβολίζουν το παραγωγικό δυναμικό  του πανέμορφου τόπου, αλλά συνάμα ορίζουν και το μέλλον του. Ένας θεσμός που επαναλαμβάνεται επί 21 χρόνια.
Αλλά δεν ήταν μόνο πανηγύρι γεύσεων. Οι χιλιάδες επισκέπτες μετάλαβαν εικόνες και χρώματα, σε μια σπάνια μέθεξη της οργιαστικής φύσης με τον άνθρωπο.
Είναι αυτή η μέθεξη που ώθησε τον Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη, την αντιδήμαρχο Ελένη Δούμου και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γρίβας Γιώργο Μπακάλη να προσκαλέσουν τους επισκέπτες να μην περιορίσουν το ταξίδι  τους μόνο στη γαστιμαργική απόλαυση του κάστανου, του κρασιού και του τυριού - όσο μεγάλος κι αν είναι ο πειρασμός,  αλλά να ρουφήξουν την ομορφιά του τοπίου, να απλωθούν στο Πάικο και να μεταλάβουν της αισθητικής απόλαυσης του τόπου και των ανθρώπων του.  
Η Γρίβα είναι ένα από τα μεγαλύτερα καστανοχώρια της χώρας. Καθόλου τυχαίο, λοιπόν, που εκεί διοργανώθηκε, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, για 21η χρονιά, μια από τις πιο πετυχημένες γιορτές κάστανου στη χώρα, με την επιμέλεια του δραστήριου Συλλόγου Γυναικών Γρίβας και του Τοπικού Συμβουλίου Γρίβας, του Δήμου Παιονίας.
Μια γιορτή στην οποία τα περίφημα Χάλκινα της Γουμένισσας, χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και το κάστανο σε όλες του τις μορφές, έσυραν το χορό. Άξιοι συμπρωταγωνιστές τους, όμως ήταν και δύο άλλα αγαπημένα μας είδη, το κρασί και το τυρί, μια που η περιοχή φημίζεται και γι’ αυτά της τα προϊόντα.
 Οι παραδοσιακές πίτες από τις γυναίκες του χωριού, συμπλήρωσαν την γαστριμαργική πανδαισία, που προσφέρθηκε χωρίς αντίτιμο στους χιλιάδες επισκέπτες του βουνού, μαζί με τα ψητά και βραστά κάστανα. Ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκπληκτος από τη διοργάνωση και τη συμμετοχή του κόσμου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα  των τοπικών φορέων για την ενίσχυση της γιορτής και ανακοίνωσε πως του χρόνου θα διπλασιασθεί η χρηματοδότηση της εκδήλωσης, ώστε να γίνει διήμερη.
Η γιορτή τελείωσε κι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους επικσέπτες που αποχώρησαν. Αλλά η Γρίβα είναι εκεί, το Πάικο συνεχίζει να ομορφαίνει τη ζωή μας και οι άνθρωποί του προσδοκούν πως τα πλούσια ελέη τους θα έχουν την ευκαιρία να τα προσφέρουν όλο τον χρόνο. Στους μαγεμένους από την γιορτή επισκέπτες. Που θα επιδιώξουν να ανηφορίσουν στο Πάικο ένα Σαβββατοκύριακο, μια γιορτή, ένα κατά πως το λένε οι Ευρωπαίοι Weekend.
Η ομορφιά είναι εκεί. Κι όποιος το λησμονήσει ξέρει πιά πως θα είναι κι εκείνος που θα χάσει.
Ο δήμαρχος τίμησε και τον ιερέα του χωριού που για δεκαετίες φρόντιζεμε αγάπη τον μεταβυζαντινό ναό του χωριού.

Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2017 21:46

Θέλεις τα διόδια; Φτιάξε και το δρόμο

Συντάκτης:

Το επιχείρημα του Δήμου Παιονίας ότι δεν είναι δυνατή και νόμιμη η εγκατάσταση και λειτουργία διοδίων στους Ευζώνους σε ένα δρόμο δηλαδή που δεν έχει τα χαρακτηριστικά αυτοκινητόδρομου (δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διαχωριστική μπάρα) στη διαδρομή από το Πολύκαστρο μέχρι τα Μάλγαρα, αποδεικνύεται  ισχυρό και κερδίζει συμμάχους. Ο Δήμαρχος Παιονίας πέραν των επιστολών διαμαρτυρίας έφερε το θέμα και στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, ανέπτυξε τα επιχειρήματά του και πέτυχε να καταστήσει αρωγό του αιτήματός των δημοτών Παιονίας και τον πρόεδρο της ΠΕΔ Λάζαρο Κυρίζογλου.

Μέσω του προγράμματος ''Στέγαση και Επανένταξη'' αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας ένιωσαν οικογενειακή θαλπωρή, στεγαστική ασφάλεια και ξαναβρήκαν τη δύναμη να συμμετέχουν με κανόνες στην αγορά εργασίας. Δεκαεπτά ωφελούμενοι του Δήμου Κιλκίς έχουν εξασφαλίσει ενοικιαζόμενη στέγη, μέσω των προνοιών του εν λόγω προγράμματος ενώ τέσσερις από αυτούς εργάζονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη του Κιλκίς.

Τοποθέτηση και ερωτήσεις του δημοτικού συμβούλου Λάζαρου Παζαρτζικλή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου. 

Καίριες επισημάνσεις και ερωτήσεις του δημοτικού συμβούλου Λάζαρου Παζαρτζικλή έμειναν για άλλη μια φορά αναπάντητες από τη διοίκηση του δήμου Κιλκίς. Ο κ. Παζαρτζικλής ζήτησε την επαγρύπνηση του δήμου στο θέμα της διανομής καυσόξυλων στους ορεινούς οικισμούς, ενημέρωση για τις ενέργειες επίλυσης του ανεπίλυτου επί ένα έτος κτηριακού θέματος του 2ου ΕΠΑΛ και εξηγήσεις για τα σωρευμένα χρέη κακοπληρωτών στη ΔΕΥΑ.