Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 5:01:23 μμ

Αυτοδιοίκηση

Δημοτική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από το δημοτικό σύμβουλο Γεώργιο Μπαλάσκα, τους συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Σοφία Τσισμαλίδου και Αθανάσιο Καραγκιόζη, πραγματοποίησε επίσκεψη στον αδελφοποιημένο με το Δήμο Κιλκίς Δήμο Λατσιών στο πλαίσιο εορτασμού της εθνικής μας επετείου.

Από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ανακοινώνεται στους δημότες της πόλης του Κιλκίς:
- πριν αποθέσουν τα προϊόντα των κηπευτικών εργασιών τους (κλαδέματα, θάμνους, χόρτα κ.α.) στα πεζοδρόμια να ενημερώνουν την υπηρεσία προκειμένου τα συνεργεία καθαριότητας να μεταβαίνουν προγραμματισμένα επί τόπου και να τα παραλαμβάνουν.

Συνεδριάζει το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ., το Διοικητικό Συμβούλιο του  Δικτύου  Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.Α.Ν.) στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 75-77 στο Πολύκαστρο.
Ο Δήμος Παιονίας συμμετέχει δια του Δημάρχου κ. Γκουντενούδη Χρήστου στο Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝ ως ιδρυτικό μέλος. Το Δίκτυο Πόλεων Δ.Ε.Π.Α.Ν. περιλαμβάνει μια σειρά από οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αναπτύξουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες και τις υποδομές και να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πολιτών, παρέχοντας καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες και ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη.
Στη συνεδρίαση του Σαββάτου θα συμμετέχουν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων μελών του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝ.

Το ζήτημα της συμμετοχής ή μη του Δήμου Κιλκίς στο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας αποτέλεσε το πεδίο αντιπαράθεσης στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς τους τελευταίους μήνες και οι εφημερίδες μας έπραξαν το αυτονόητο.
 Αφού εξαντλήθηκε και η προθεσμία (20 Φεβρουαρίου 2017)  της δεύτερης πρόσκλησης της Διαχειριστικής Αρχής προς τους δήμους απευθύνθηκαν στη Διαχειριστική Αρχή της Π.Κ.Μ. και ζήτησαν επίσημη απάντηση για τις κατατεθείσες προτάσεις και την τύχη τους.

Ο Δήμος Κιλκίς και η Κοινωφελής Δημοτική  Επιχείρηση Κιλκίς  (ΚΔΕΚ) ως Εταίροι της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ,  την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 ώρα  09:00 π.μ. - 16:00 μ.μ.  και  την Πέμπτη 30-03-2017 ώρα 08:00 π.μ. - 16:00 μ.μ., θα πραγματοποιήσουν για τους πολίτες οι οποίοι έχουν εγκριθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Υποδομής (ΤΕΒΑ) διανομή των εξής τροφίμων:

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 21:39

Παρέλαση μαθητών μετά από χρόνια στην Ειδομένη

Συντάκτης:

Στην εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, που πραγματοποιήθηκε στην Ειδομένη, παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Τοπική Κοινότητα, την Παρασκευή 24 Μαρτίου και ξεκίνησε με Λειτουργία και Επιμνημόσυνη δέηση ιερουργούντος του πατρός  Αγαθαγγέλου στον Ιερό Ναό του χωριού.

Ένα έργο από το παρελθόν, λόγω κυρίως των αντιδράσεων που είχαν εγερθεί από τη δεκαετία του ’90 και αφορούσε στην πεζοδρόμηση της 21ης Ιουνίου, επανέρχεται στο προσκήνιο  με αναθεωρημένη μελέτη.
Πρόκειται για το έργο της αναδιαμόρφωσης της 21ης Ιουνίου με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και με ήπια κυκλοφορία (μια λωρίδα ανά κατεύθυνση) που πριν λίγα χρόνια είχε απενταχθεί επειδή δεν πρόλαβε  ως δήμος να το δημοπρατήσει. Τότε μάλιστα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους το έργο εκτεινόταν από την είσοδο της πόλης με δημιουργία και ποδηλατόδρομων.

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 20:55

Γουμενισσιώτες, τον Ευρωπό τον ρωτήσατε;

Συντάκτης:

Δημοσιεύτηκε  στον τοπικό τύπο  (ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΠΡΩΙΝΗ) ρεπορτάζ  σχετικά με την πορεία της διεκδίκησης για την Δημιουργία νέου Δήμου Γουμένισσας που θα περιλαμβάνει εκτός από την Δ.Ε.  Γουμένισσας, τον πρώην Δήμο Ευρωπού, την κοινότητα Λιβαδίων και τοπικές κοινότητες του πρώην Δήμου Αξιούπολης που ευρίσκονται στον οδικό άξονα της Γουμένισσας όπως αναγράφεται (δεν κατονομάζονται ποιες, οπότε μπορεί να υποθέσει κανείς ότι   είναι η Γοργόπη και ίσως  τα Ρύζια, το Βαλτοτόπι και το Καμποχώρι).

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 20:46

Πρωτοβουλία Αλίρη με ενημέρωση Δούμου

Συντάκτης:

Την Τρίτη 21 του Μάρτη με απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Γκουντενούδη ορίστηκε Αντιδήμαρχος στη Δημοτική Ενότητα Γουμένισσας η κ. Ελένη Δούμου,  καταλαμβάνοντάς την από 28-2-2017 χηρεύουσα  θέση.
Την Τετάρτη 22 του Μάρτη ο Δημοτικός Σύμβουλος, τέως Αντιδήμαρχος Γιάννης Αλίρης, κάλεσε στο Δημοτικό κατάστημα της πόλης το σύνολο των εργαζομένων,  συμβασιούχων και μονίμων και παρουσίασε την νέα Αντιδήμαρχο.

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 20:35

Βρείτε λύση που να μην χαντακώνει τους αγρότες

Συντάκτης:

Με παρέμβαση του στη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση των δασικών χαρτών το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαρτίου ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς παρουσίασε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος τα προβλήματα που δημιούργησε η ανάρτηση δασικών χαρτών σε Μικρόδασος και Πολύκαστρο, ζητώντας την επίλυσή τους χωρίς ζημιά των αγροτών.
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο βουλευτής Θ. Παραστατίδης, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως το θέμα θα λυθεί.