Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 11:34:50 μμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Αυτοδιοίκηση

Είτε με κρατική χρηματοδότηση, είτε με ένταξη σε προγράμματα και εν ανάγκη ακόμα και με ίδιους πόρους η αισθητική αναβάθμιση του Κιλκίς και ειδικότερα της 21ης Ιουνίου (από φανάρι σε φανάρι) θα γίνει. Αυτή τη δέσμευση ανέλαβε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνήλθε υπό την προεδρία του κ. Γιάννη Τσογγίδη το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Θέμης Θ. Ανθρακίδης θα είναι ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παιονίας, ύστερα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο Δήμο μετά την προκήρυξη της θέσης.
Ο πρώην  πρόεδρος του Νοσοκομείου Κιλκίς, που άφησε πίσω του σημαντικό έργο, ήταν μεταξύ πολλών υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση και επιλέχθηκε με βάση τα προσόντα του. Υπενθυμίζουμε ότι για τη θέση αυτή απαιτούνταν μεταπτυχιακός τίτλος και εμπειρία στη δημόσια διοίκηση. Ο κ. Ανθρακίδης είναι πτυχιούχος Οικονομικών με μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ ταυτόχρονα είναι και τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Παιονίας ενισχύθηκε με την προμήθεια  ενός σύγχρονου πολυμηχανήματος αντιρρυπαντικής τεχνολογίας & ενός αναρροφητικού σαρώθρου για την εκτέλεση πάσης φύσεως περιβαλλοντικών έργων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη διαχείρισή του προς όφελος των δημοτών της ΠΑΙΟΝΙΑΣ.

Εξασφαλίσθηκε τελικά το επιδιωκόμενο κονδύλιο για την αποκατάσταση του δρόμου Γρίβα-Καστανερή, ο οποίος έχει υποστεί σημαντικές βλάβες λόγω κατολισθήσεων.
Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίνεται η διάθεση κονδυλίου ενός εκατομμυρίου ευρώ για την εκτέλεση των εργασιών στον παραπάνω οδικό άξονα. Το κονδύλιο, όπως προβλεπόταν, προήλθε από τις εκπτώσεις άλλων δημοπρασιών σε έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα έργα αυτά είχαν δημοπρατηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος. Στην ίδια διαδικασία εντάσσεται και η εκτέλεση των εργασιών στον δρόμο Γρίβα-Καστανερή.

Ο Δήμος Κιλκίς,ως τελικός δικαιούχος, υλοποιεί το  πρόγραμμα ''Στέγαση και Επανένταξη'' σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ωφεληθούν συνολικά 26 πολίτες, οι οποίοι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, ως άτομα που ζουν σε κατάσταση αστεγίας και σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Την από μακρού χρόνου προειδοποίησή του ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για όσα εγκληματικά διαδραματίζονται στην Ειδομένη και συνολικά στη διαχείριση του προσφυγικού στα όρια του Δήμου Παιονίας, υλοποίησε χθες Τετάρτη ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, στην οποία αναφέρει:

Την επιτακτική ανάγκη προσφυγής στη Δικαιοσυνη για όσα άνομα συμβαίνουν στην Ειδομένη και βλάπτουν συνολικά τους δημότες της Παιονίας τονίζει  ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κώστας Σιωνίδης σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη.

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 22:34

Χάνεται συνεχώς χρόνος με το Κιλκίς σε ρόλο …θεατή

Συντάκτης:

Πολύτιμος χρόνος χάνεται σε έργα που ήδη έχουν καθυστερήσει ανεπίτρεπτα και το αποκαρδιωτικό είναι πως από την πλευρά του θιγόμενου νομού δεν αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες, ικανές να ξεκολλήσουν την εκτέλεση των έργων αυτών. Πρόκειται για τους δρόμους Νέας Σάντας – κόμβος Ασσήρου και Είσοδος Κιλκίς-κόμβος Μαυρονερίου που όπως αποκαλύψαμε πριν τρεις εβδομάδες έχουν εισέλθει σε νέα δίνη.

Ο Δήμος Κιλκίς, ο Δήμος Λύσης, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. 1955 – 1959 και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α. οργανώνουν την Κυριακή 3 Απριλίου, ώρα 11.30  τα εγκαίνια του Ιστορικού Μουσείου – Φυλακίου Ακρίτα ''Γρηγόρης Αυξεντίου''
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαϊδης.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Τις συνέπειες από την διαμονή χιλιάδων προσφύγων στα όρια του Δήμου Παιονίας περιγράφει σε επιστολή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή και Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσα, ως επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου, ο Δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής που κοινοποιήθηκε και στο πρωθυπουργικό γραφείο, έχει ως εξής:
Σας γνωρίζω, για άλλη μια φορά, ότι η κατάσταση του προσφυγικού στην περιοχή του Δήμου Παιονίας έχει ξεφύγει, όχι μόνο από πλευράς συντονισμού (εκκένωση της Ειδομένης) αλλά και στο θέμα των απορριμμάτων, όπου έχει την ευθύνη η Διεύθυνση Καθαριότητας & Περιβάλλοντος του Δήμου.