Quantcast
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023, 12:53:01 πμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Αυτοδιοίκηση

Σε μια εξαιρετική κίνηση προχώρησε ο δήμος Κιλκίς με την υποστήριξη των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού για να απαλύνουν τις δυσκολίες που περνάνε οι πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας του Χέρσου.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, ο Aντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας – Διαχείρισης Πρασίνου Χριστόφορος Πιπερίδης και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Mωϋσίδου, υπεύθυνη για θέματα πολιτικής προστασίας, διένειμαν στους πρόσφυγες είδη ρουχισμού και υπόδησης, που συγκέντρωσαν τις προηγούμενες ημέρες κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού.

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 22:34

Έφεραν την άνοιξη στον Κήπο – Πάρκο!

Συντάκτης:

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  έφεραν την άνοιξη στον Κήπο – Πάρκο!
Το πρωί της Πέμπτης, με μεγάλη επιμέλεια και με τα απαραίτητα σύνεργα (τσαπάκια, ποτιστήρια) φύτεψαν λουλούδια σε παρτέρια -  αποκριάτικες κατασκευές, σε σημεία της αναπλασμένης περιοχής Κήπου – Πάρκου, στους πεζοδρόμους της οδού Καλούδη και της 25ης Μαρτίου ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δήμου Κιλκίς. Η δράση ''Το πρώτο λουλούδι της άνοιξης'' συνεχίστηκε για δεύτερη φορά με την πρόθυμη συμμετοχή των μαθητών που τους συνόδευαν ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλέξανδρος Γρόζος και εκπαιδευτικοί.
Τα λουλούδια (πανσέδες, μαργαρίτες, βολβοί τουλίπας) προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Κλιμάκιο της ΠΚΜ, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Χάρη Αηδονόπουλου και της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Ιωάννας Τζάκη, μετέβη το πρωί του Σαββάτου στην Ειδομένη, όπου μαζί με τον Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη, πραγματοποίησε αυτοψία στον καταυλισμό των προσφύγων και μεταναστών και διέθεσε τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης για την υποστήριξή τους. Τα είδη προσέφεραν αφιλοκερδώς επιχειρήσεις της Κ. Μακεδονίας.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε λόγο για «εξαιρετικά δύσκολες έως απάνθρωπες, παρά τις προσπάθειες των εθελοντικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων και των τοπικών φορέων, συνθήκες διαβίωσης» των περίπου 14.000 προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στην περιοχή της Ειδομένης, ενώ τόνισε πως πλέον περίπου το 60% των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας έχουν εγκατασταθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 21:05

Δημόσια σύγκρουση Σισμανίδη - Τσογγίδη

Συντάκτης:

Δημόσια και σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη, και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννη Τσογγίδη, είχαμε στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Χέρσο για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.
Οι σχέσεις των δυο πολιτικών ανδρών δεν ήταν και οι καλύτερες, αλλά είναι η πρώτη φορά που η σύγκρουσή τους γίνεται δημόσια και μάλλον το επεισόδιο αυτό θα έχει και συνέχεια.
Ο διάλογος που αναπτύχθηκε μεταξύ των δυο ανδρών έχει ως εξής:

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε την ίδρυση  κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο ''Μαζαράκη'' στο Χέρσο του Δήμου Κιλκίς,   προβάλλοντας ως βασικό λόγο τις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο κρίσιμο διάστημα  με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 19:51

Δήμος Κιλκίς: Κέντρο μόνο στο Χέρσο και καλά φυλαγμένο

Συντάκτης:

Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς σχετικά με την ίδρυση Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στο Χέρσο:

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε την ίδρυση κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο ''Μαζαράκη'' στο Χέρσο του Δήμου Κιλκίς,   προβάλλοντας ως βασικό λόγο τις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο κρίσιμο διάστημα με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Είναι γεγονός ότι οι εξελίξεις μας αιφνιδίασαν καθώς βρεθήκαμε προ τετελεσμένου γεγονότος. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε ρωτήθηκε και δε συμμετείχε στο σχεδιασμό με προτάσεις που θα μπορούσαν να εισφέρουν στην καλύτερη διαχείριση της χωροθέτησης των κέντρων προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 19:48

Βεργίδης: Να γίνουν δυο κέντρα προσφύγων στο ν. Κιλκίς

Συντάκτης:

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς σχετικά με τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στην Π.Ε. Κιλκίς:

«Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας και ειδικότερα στην περιοχή μας, λόγω του κλεισίματος των συνόρων από πλευράς Π.Γ.Δ.Μ. στην Ειδομένη, η κυβέρνηση λειτουργώντας σπασμωδικά, με μυστικοπάθεια, χωρίς σχεδιασμό και υπό το κράτος πανικού, μπροστά στη διαφαινόμενη κατάσταση χάους λόγω της άναρχης διασποράς των προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά, χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή μας, την απόφασή της για τη δημιουργία πέντε (5) κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα χωρητικότητας 20.000 θέσεων, εκ των οποίων ένα (1) στον Νομό Πέλλας (Γιαννιτσά) και τέσσερα (4) στον Νομό Κιλκίς, στις περιοχές: Κεντρικού (στρατόπεδο Κοκκινώρη), Δροσάτου (στρατόπεδο Παπαδάκου), Χέρσου (στρατόπεδο Μαζαράκη) και Νέας Καβάλας περιοχή αεροδρομίου), ξεκινώντας άμεσα τις εργασίες διαμόρφωσης των χώρων υποδοχής των προσφύγων στις δύο (2) τελευταίες περιοχές (Χέρσο-Νέα Καβάλα) με πρωτοβουλία και μέσα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Την έντονη και ομόφωνη αντίδραση  προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας  η χθεσινή ανακοίνωση του  Υπουργείου  Άμυνας για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του αεροδρομίου της Νέας Καβάλας.
Ο Δήμαρχος Χρ. Γκουντενούδης ζήτησε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Παπαδόπουλος συγκάλεσε  έκτακτη συνεδρίαση του σώματος το βράδυ της Πέμπτης  όπου ομόφωνα όλες οι παρατάξεις έλαβαν αρνητική θέση, συντασσόμενοι με το προταθέν  κείμενο επιστολής προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπου καταγράφονται οι λόγοι που συνηγορούν  στη μη χωροθέτηση  κέντρου φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα.

Η επιστολή του Δημάρχου Παιονίας που το περιεχόμενό της υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, και εστάλη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έχει ως εξής:

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ.
Εδώ και δεκαοκτώ μήνες ο Δήμος Παιονίας, οι δημότες μας, οι εθελοντές μας, όλες οι υπηρεσίες μας είναι αρωγοί στην προσπάθεια στήριξης των ανθρώπων που έχουν αφήσει τη στέγη τους και ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο μακριά από συγκρούσεις και πολέμους.

Με μια λιτή αλλά φορτισμένη συναισθηματικά τελετή, πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της αίθουσας συσκέψεων της Π.Ε.Κιλκίς σε αίθουσα «Περικλής Κολότσιος».
Η τελετή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου -παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολου Τζιτζικώστα.
Παραβρέθηκαν η χήρα του Περικλή Κολότσιου Σοφία και η κόρη του Χρύσα.