Quantcast
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023, 11:57:43 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Αυτοδιοίκηση

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 21:59

Θα τους κρατήσει

Συντάκτης:

Βρήκε ίδια έσοδα 400.000 ευρώ ο Δήμος Κιλκίς  και ανανεώνει για ένα χρόνο τις συμβάσεις 28 εργατών καθαριότητας. Την ύστατη ώρα νέα υπουργική απόφαση δίνει τη δυνατότητα  της ανανέωσης ή μη των συμβάσεων!

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 21:59

Μήνας περιβάλλοντος και εκπαίδευσης ο Ιανουάριος

Συντάκτης:

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Δόμησης και Διαφάνειας ανακοινώνεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα το Ιανουάριο του 2016 στην πόλη του Κιλκίς με τη συνεργασία και σύμπραξη τοπικών πολιτιστικών σχημάτων:

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015 20:36

Διαγωνισμός παραγωγής τουριστικού βίντεο

Συντάκτης:

Η Περιφερειακή Ενότητα Kιλκίς απηύθυνε πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη παραγωγή μίας ταινίας τουριστικού περιεχομένου διάρκειας 25’ και μίας μικρής βερσιόν διάρκειας 2-3’ και 1000 αντιτύπων.
Στόχος του προτεινόμενου έργου είναι η ανάδειξη και προβολή του φυσικού κάλλους της χλωρίδας και της πανίδας αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκονται εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 20:43

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Δήμαρχο Κιλκίς

Συντάκτης:

''Χριστού την θείαν γέννησιν..''. Το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου ανήγγειλαν σήμερα, με τις μελωδικές τους φωνές, μαθητές σχολείων της πόλης στο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη.
Πατροπαράδοτα χριστουγεννιάτικα κάλαντα εν χορδαίς και οργάνοις έψαλαν στο Δήμαρχο Κιλκίς οι μαθητές του 1ου, 2ου, 8ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου, τα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κιλκίς και η χορωδία της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ''Πόντος''.

Με την ευκαιρία της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για το Β1 Στάδιο της μελέτης «Αξιολόγηση, Αναθεώρηση και Εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», επισημαίνουμε  τα παρακάτω:

Αυξάνεται θεαματικά ο πληθυσμός του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Δήμου Κιλκίς!
Στις όμορφες και φιλόξενες εγκαταστάσεις του, οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι του φίλοι βρίσκουν τον ιδανικό χώρο για να χαρούν και να ψυχαγωγηθούν στο πνεύμα των Χριστουγεννιάτικων γιορτών με διαδραστικά και παραδοσιακά παιχνίδια, παραμύθια, face painting, πολύχρωμες κατασκευές, τραγούδια από παιδικές και εφηβικές χορωδίες φορέων και συλλόγων, χορευτικές παραστάσεις από γυμναστήρια και σχολές χορού και πλούσιες κληρώσεις δώρων για τα παιδιά.

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015 21:59

Επιτέλους! Έστειλαν ενίσχυση 100.000 ευρώ στην Παιονία

Συντάκτης:

Με ίδια μέσα  προσπάθησε ο Δήμος Παιονίας  να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του λόγω της πλημμυρίδας των προσφύγων – μεταναστών στην Ειδομένη. Και παρά τις επανειλημμένες από μηνών  εκκλήσεις του Δημάρχου Χρ. Γκουντενούδη  για έκτακτη οικονομική ενίσχυσή του το κράτος εκώφευε. Ωστόσο, έστω καθυστερημένα, το Υπουργείο Εσωτερικών έπραξε το αυτονόητο. Χρηματοδότησε εκτάκτως με 100.000 ευρώ το Δήμο Παιπονίας και η πίστωση έγινε ασμένως αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του το βράδυ της Τρίτης  22 Δεκεμβρίου, το ποίο και προχώρησε στη σχετική-ισόποση  αναμόρφωση του προϋπολογισμού του.

Την φιλεργατική της πολιτική επιβεβαίωσε η κυβέρνηση, παρατείνοντας πριν ένα μήνα τις συμβάσεις 28 οχταμηνιτών υπαλλήλων της καθαριότητας – συνολικά 4.000 πανελλαδικά- για ένα ακόμα έτος, αλλά «φόρτωσε» τη σχετική δαπάνη στις πλάτες του δήμου!
«Είναι απαράδεκτο, δεν μπορούν με χρήματα του δήμου να ασκούν κοινωνική πολιτική» κατήγγειλε ο Δήμαρχος Δημ. Σισμανίδης την απόφαση αυτή και ειδικότερα την οικονομική της διάσταση καθώς ο δήμος καλείται να εξοικονομήσει 507.000 ευρώ μέσα στο 2016 για να πληρώνει τους εν λόγω υπαλλήλους, η θητεία των οποίων έληγε, πριν την παράταση, στο τέλος της χρονιάς.

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 20:49

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μαυρονέρι

Συντάκτης:

Την  Κυριακή 20.12.2015 και ώρα 12,00 θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μέ προσκληση της τοπικής προέδρου κ. Καρακίδου,  στο πολιτιστικό κέντρο του Μαυρονερίου, για την πρόθεση της πολιτείας να κλείσει το αστυνομικό τμήμα.
Στη συγκέντρωση κλήθηκαν να παραστούν και οι τοπικοί  βουλευτές. 

Μαθητές της τρίτης τάξης του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς πήραν μολύβι και χαρτί και κατέγραψαν χρήσιμες πληροφορίες  για  την ονοματοδοσία των οδών της πόλης του Κιλκίς και για το περιβάλλον, επισκεπτόμενοι την προηγούμενη εβδομάδα το Δήμο Κιλκίς.