Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 8:17:46 πμ

Αυτοδιοίκηση

Άρθρο του Δημάρχου Κιλκίς Δημ. Σισμανίδη στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

 

Όταν μιλάμε συνήθως για αστικό τοπίο, στη νεοελληνική πραγματικότητα, η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό μας είναι κακοπαθημένα κτήρια, απέραντο γκρίζο, έντονη κυκλοφοριακή κίνηση, ηχορύπανση, κακοφωτισμένοι δρόμοι. Με δύο λόγια, υποβάθμιση του αστικού χώρου με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών.

Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 21:23

Γκουντενούδης με Μουζάλα και Μπαλάφα στην Αθήνα

Συντάκτης:

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου και την Τρίτη 4 Απριλίου, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης βρέθηκε στην Αθήνα για την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την αλλαγή του Καλλικράτη αλλά και την περικοπή θεσμοθετημένων πόρων από την αυτοδιοίκηση και τη μείωση της χρηματοδότησης των δήμων από την κυβέρνηση.

Πρώτο σε αξιολόγηση με 68 μονάδες εγκρίθηκε το διασυνοριακό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της λεκάνης Δοϊράνης, που υπέβαλαν η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, οι Δήμοι Κιλκίς και Δοϊράνης της πΓΔΜ στα πλαίσια του νέου INTERREG, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.
H σοβαρή αυτή εξέλιξη δίνει τη δυνατότητα σε Περιφέρεια ακι  δήμο Κιλκίς να θέσουν τις βάσεις για την αλλαγή τοπίου στη Δοϊράνη. Κι αυτό γιατί η έγκριση του νέου σχεδίου έρχεται να προστεθεί στην ανακαίνιση που έγινε πρόσφατα στο Μουσείο Λίμνης και στη θέληση της Περιφέρειας να στηρίξει την όλη προσπάθεια.

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 19:57

Ευκαιρία για προβολή της πανέμορφης Παιονίας

Συντάκτης:

Τη Παρασκευή 31 Μαΐου και το Σάββατο 1 Απριλίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) πραγματοποίησε την καθιερωμένη συνεδρίαση του στο Πολύκαστρο.
Ο Δήμος Παιονίας συμμετέχει δια του Δημάρχου κ. Γκουντενούδη Χρήστου στο Δ.Σ. του ΔΕΠΑΝ ως ιδρυτικό μέλος. Το Δίκτυο Πόλεων Δ.Ε.Π.Α.Ν. περιλαμβάνει μια σειρά από οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αναπτύξουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες και τις υποδομές και να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πολιτών, παρέχοντας καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες και ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη.

Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 21:03

Μονοδρομούνται έξι οδοί στην πόλη του Κιλκίς

Συντάκτης:

Από την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί η εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε τμήμα οδών της πόλης του Κιλκίς με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των διερχομένων οχημάτων και των πολιτών. Ειδικότερα μονοδρομούνται έξι οδοί (Πόντου, Δοϊράνης, Θράκης, Λεοναρδοπούλου, Ε. Τριανταφυλλίδου, Χαρίτωνος) ενώ προτεραιότητα δίδεται στην κυκλοφοριακή κίνηση άλλων εννέα δρόμων.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την Τετάρτη 19 Απριλίου.

Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 20:58

Τονικίδης: Σκιώδης δημοτική αρχή!

Συντάκτης:

Στα πλαίσια της καλύτερης οργάνωσης του αντιπολιτευτικού ρόλου της παράταξης ¨Κιλκίς - Δήμος Αξιων¨, ο επικεφαλής της Π. Τονικίδης ανέθεσε σε κάθε έναν από τους 12 συμβούλους έναν τομέα ευθύνης.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης θα συνεπικουρούνται στο θεσμικό τους ρόλο από ομάδα ατόμων – μελών ή μη της παράταξης που οι ίδιοι θα επιλέξουν.

Απρόσμενες εξελίξεις είχαμε στο χώρο της πλειοψηφούσας παράταξης στο δήμο Κιλκίς με καταλύτη τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή!
Γράψαμε πως "η σκληρή δήλωση που έκανε ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαντώντας στο δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη, απαξιώνοντας στην ουσία το θεσμικό ρόλο του δημάρχου, προκάλεσε την αντίδραση του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και στελέχους της Ν.Δ., Γιάννη Τσογγίδη.

Κυριακή, 02 Απριλίου 2017 22:04

Τα “θέλω” και “δικαιούμαι” του Δήμου Παιονίας

Συντάκτης:

Άρθρο του Χρήστου Γκουντενούδη στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Ο Δήμος μας, ο Δήμος Παιονίας, είναι ένας ακριτικός δήμος στη Βόρεια Ελλάδα που αποτελεί την πύλη της Πατρίδος μας από και προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια πολίτες της χώρας μας και αλλοδαποί εισέρχονται και εξέρχονται οδικώς από τα σύνορα μας διά της εθνικής οδού ΠΑΘΕ η οποία κείται εντός του δήμου μας.

Σάββατο, 01 Απριλίου 2017 21:02

"Ψήνεται" τρίτος δήμος στο ν. Κιλκίς

Συντάκτης:

Σύσκεψη κορυφαίων αυτοδιοικητικών στελεχών της Γουμένισσας, της Αξιούπολης και  του Ευρωπού  στο ...ουδέτερο Κιλκίς  με τις ευλογίες Παραστατίδη και Γεωργαντά και προσπάθεια γεφύρωσης όποιων διαφορετικών προσεγγίσεων με ένα κοινό στόχο ενόψει της αναθεώρησης του "Καλλικράτη".

Στο μέρος που την αφορά η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Κιλκίς απέστειλε ανακοίνωση, κοινοποιώντας τις ενέργειές της στο θέμα των παράνομων αμμοληψιών που διενεργούνται κατά κόρον τις τελευταίες εβδομάδες στον Γαλλικό.
Η Υπηρεσία επενέβη ύστερα από μηνυτήρια ανφορά που κατατέθηκε και προκάλεσε τις δικές της ενέργειες.
Για την ευχερή κατανόηση των όσων καταγράφονται στην απάντηση της Υπηρεσίας Δόμησης, υπενθυμίζουμε ότι οι αμμοληψίες γίνονται σε αγρόκτημα με επίκληση της διαμόρφωσης του εδάφους (με ανώτατο όριο τα 80 εκατοσταά του μέτρου)

Ιδού λοιπόν τι αναφέρει η Υπηρεσία Δόμησης:

Θέμα : « Ενημέρωση σχετικά με Α/Α1/2017 Φάκελο Αυτοψίας της Υπηρεσίας μας »
Σχετικά: 1. Η με Α/Α 1/2017 έκθεση Αυτοψίας της Υπηρεσίας μας όπως αυτή διαβιβάστηκε με το ΑΠ 232/9-2-2017/ όπως αυτό έγινε ορθή επανάληψη στις 13/2/2017.
2. Η με Α.Π 202/6-2-2017 γνωστοποίηση εργασιών του άρθρου 4 παρ.3 του Ν. 4067/14) με α/α 1/6-2-2017 της Υπηρεσίας μας.
3. Η με Α.Π 254/10-2-2017 Μηνυτήριος αναφορά της Υπηρεσίας μας
Σας πληροφορούμε ότι το σχετικό 2 δεν αποτελεί καμίας μορφής έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας ή άδειας δόμησης, αλλά αποτελεί γνωστοποίηση εργασιών -συνήθως μικρής έκτασης- στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα κατά την δήλωση και την πρόθεση του ιδιοκτήτη.
Συνεπώς οι εργασίες που εκτελούνται χωρίς να περιγράφονται στο σχετικό 2 επισύρουν αυτοδίκαιη μη εγκυρότητα ως προς την έλλειψη ισχύος του εγγράφου.
Η υπηρεσία μας παρέστη στο αγροτεμάχιο 773 του αγροκτήματος Καμπάνη μετά από το Α.Π. 1016/49/126-α έγγραφο του Α.Τ. Ν. Σάντας για να διαπιστώσει αν οι εργασίες που εκτελούνται στο εν λόγω αγροτεμάχιο είναι σύμφωνες με το σχετικό 2. Κατά την αυτοψία της υπηρεσίας μας διαπιστώθηκε ότι έχουν γίνει εργασίες πέρα από τον νόμο και το περιεχόμενο του σχετικού 2, ως εκ τούτου αυτό (το σχετικό 2) έχει εκπέσει της εγκυρότητας του και της ισχύος του και γι αυτό η ΥΔΟΜ προέβη σε καταγραφή και προστιμοποίηση των εργασιών που εκτελούνταν.
Η Υπηρεσία Δόμησης κατά τον νόμο είναι αρμόδια για εργασίες που σχετίζονται με εργασίες δόμησης. Κατά την αυτοψία της Υπηρεσία μας διαπιστώθηκε, πέρα από την υπέρβαση των εργασιών που περιγράφονταν στο σχετικό 2 για τις οποίες επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και κυρώσεις, ότι οι εργασίες που εκτελούνταν δεν είχαν τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα τις κατέτασσαν στις εργασίες δόμησης. Συνεπώς η αδειοδότηση,
η επιτήρηση, ή και η περαιτέρω προστιμοποίηση και ποινικοποίηση των εργασιών αυτών από άλλες αρχές δεν αποτελούν αρμοδιότητα ή υποχρέωση της Υπηρεσίας μας.
Επίσης σημειώνουμε ότι η Αστυνομική Αρχή με την παραλαβή της εκθέσεως αυτοψίας διακόπτει αμέσως χωρίς άλλη ειδοποίηση τις οικοδομικές εργασίες και παρακολουθεί την τήρηση της διακοπής.