Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 2:10:46 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Αγαπητέ συμπολίτη-σα
- Η Κοινωνία Πολιτών νομού Κιλκίς είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση ενεργών πολιτών που σκοπό έχει την ενημέρωση, τον προβληματισμό και την ενεργοποίηση του πολίτη σε ζητήματα της καθημερινότητάς του. Φιλοδοξούμε να είμαστε ο χώρος ελεύθερης έκφρασης και δράσης των συμπολιτών μας σε μια ανοιχτή Δημοκρατική κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς που θα διευρύνει συνεχώς τις κοινωνικές της κατακτήσεις.

«Αν θέλουν οπωσδήποτε ενιαίο δήμο με Χέρσο και λεκανοπέδιο τότε η τελευταία παραχώρηση που μπορούμε να κάνουμε είναι να λειτουργήσει μεν ο δήμος αλλά με έδρα την Τέρπυλλο. Είμαστε μακράν ο μεγαλύτερος δήμος και σε έκταση και σε πληθυσμό και είναι λογικό να έχουμε την έδρα το νέου δήμου, εκεί που λειτουργεί ήδη, στην Τέρπυλλο».

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2009 στην ταβέρνα «Πλατανιά» στην Πλατανιά, η ετήσια Γιορτή της Τρίτης Ηλικίας του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Πλατανιάς και συγκέντρωσε φίλους και μέλη του Συλλόγου από όλη τη γύρω περιοχή.

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 12:58

Κουρμπάνι στο Φανάρι

Πλήθος κόσμου τίμησαν, με την μαζική παρουσία τους, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φαναρίου, ο οποίος στα πλαίσια της πανήγυρης του Ιερού Ναού Ταξιαρχών, διοργάνωσε το καθιερωμένο «κουρμπάνι».

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 12:57

Θανάσης Χατζημητάκος : ΟΔΟΙ ΚΙΛΚΙΣ

Οδοί της πόλης που οι ονομασίες τους καταργήθηκαν και μετά ξαναμπήκαν
Οδός Ακ Αλάν. Πρέπει να ήταν ένας από τους κάθετους “βασιλικούς” δρόμους της 21ης Ιουνίου προς τα νότια της πόλης, που στα 1929 την ονόμασαν Λεωφόρο Ελευθερίας. Παραπονέθηκαν τότε οι Ακαλανιώτες (βλέπε βιβλίο του Βαφειάδη σελ. 101) και τον επόμενο χρόνο 1930 ξαναδίνει η Κοινότητα το όνομα Ακ Αλάν στην οδό Θεσσαλονίκης (σημερινή Καραολή-Δημητρίου), αλλά και πάλι απαλείφθηκε η ονομασία και πρόσφατα (2005) στην επέκταση της πόλης ξαναδόθηκε το όνομα Ακ Αλάν σε οδό πέρα από το Α’ Δημοτικό Σχολείο.

Και τα λέγαμε μέρες τώρα… Προσέχετε τις κακές παρέες διότι χαλάνε μέχρι και (πολιτικά) σπίτια…
Σάββατο βράδυ λοιπόν και στην Αθήνα οι γαλάζιοι σύνεδροι από το Κιλκίς έχουν μπαϊλντίσει να βλέπουν και να ακούνε τους υποψήφιους αρχηγούς και είπαν να πάνε σε ένα από τα …πολιτιστικά κέντρα της οδού Συγγρού. Στις «Αναμνήσεις» ντε, τα μπουζούκια όπου άδει ο σχεδόν ημέτερος Σταύρος Φωτιάδης.
Μια και δυο λοιπόν προσέρχονται στο κέντρο η αγία Τριάς εκ των κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα, Μάκη Πεντζερετζή και Κώστα Ευθυμίου.
Και μόλις αυτοσυστήνονται και λένε κι από πού έρχονται (από το Κιλκίς) σχεδόν τους αγκαλιάζουν και τους προσφέρουν πρώτο τραπέζι πίστα. « Για το Κιλκίς είναι το τραπέζι» τούς  εξηγούν και η …τριάδα στρογγυλοκάθεται σχεδόν ευτυχής που είχε αυτήν την έξτρα μεταχείριση.
* * *
Που να ήξεραν όμως τη συνέχεια…Τρεις ανάσες ευτυχίας πρόλαβαν να απολαύσουν και ιδού στην πόρτα κατέφθασαν και οι λοιποί Κιλκισιώτες. Με κατεύθυνση το τραπέζι της Τριάδας. Τους είδαν οι καθήμενοι να προσέρχονται και αμφότεροι (καθήμενοι και προσερχόμενοι) ένοιωσαν μια συγκίνηση που αν δεν τους ξέραμε θα λέγαμε άφοβα πως μόνο οι ερωτευμένοι νοιώθουν.
Ποιοι ήταν οι τρεις που κατέφθασαν …δεύτεροι; Συμπιλίδης, Γεωργαντάς και ο Μπάμπης Παυλίδης της ΕΑΣ Κιλκίς.
* * *
Ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες σίγουρα θα ένοιωθε λιγότερο στριμωγμένος από τους Πέρσες. Και όπως εκείνος έτσι και οι ημέτεροι γενναίοι Κιλκισιώτες ούτε κάν σκέφτηκαν να το βάλουν στα πόδια.
Έμειναν εκεί να …διασκεδάζουν στο ίδιο τραπέζι οι έξι επίλεκτοι μέχρι τις έξι το πρωί.
* * *
Η πληροφορία ότι στο τσακίρ κέφι εθεάθη ο Συμπιλίδης να ραίνει με άνθη τον κ. Μπαλάσκα με άνθη ελέγχεται κατά το ήμισυ. Όντως τον έραινε, αλλά δεν φαίνονταν να είναι άνθη. Κάπως σαν μαχαίρια φάνταζαν εκείνα που εκτοξεύονταν…
Για να δείτε δηλαδή τι τραβάνε και στις ιδεολογικές μάχες τους οι Γαλάζιοι…

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 12:54

Η φωνή της βάσης

Επί ένα μήνα συζητούσαν στη Νέα Δημοκρατία τα στελέχη της και γκρίνιαζαν να μην πάνε σε μονοήμερο συνέδριο ώστε να έχουν τη δυνατότητα σε μια δεύτερη ή Τρίτη μέρα να μιλήσουν όλοι, να εκθέσουν τα αίτια της συντριβής, να υποβάλλουν προτάσεις, να γίνει τέλος πάντων ο εσωκομματικός διάλογος για να ακουστεί η φωνή της βάσης.
Και όντως, παρά τα καταστατικώς διαλαμβανόμενα ορίστηκε να γίνει διήμερο συνέδριο. Αποτέλεσμα: Τη δεύτερη μέρα απουσίαζαν όχι μόνο οι μισοί και παραπάνω από τους συνέδρους, αλλά κι αυτός ακόμη ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία Αντώνης Σαμαράς.
Κι έτσι κάποιοι από τη βάση μίλησαν, αλλά εκείνοι που θεοποίησαν τη συμμετοχή της στις εκλογές δεν είχαν χρόνο να την ακούσουν.
Τελικά είναι εύκολο να μιλάς για δημοκρατία, για φωνή του λαού και της βάσης.
Δύσκολη είναι η εφαρμογή στην πράξη.

Σε πανηγυρικό κλίμα κλήρος και λαός του Κιλκίς υποδέχονται και ενθρονίζουν το νέο ποιμενάρχη της Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκίς κ. Εμμανουήλ την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου. Τον. Κ. Εμμανουήλ θα ενθρονίσει ο ίδιος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ενώ πλήθος άλλων ιεραρχών θα τον συνοδεύουν στο Κιλκίς. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε ο τοποτηρητής της μητρόπολης μητροπολίτης Γουμένισσας κ. Δημήτριος η όλη τελετή υποδοχής και ενθρόνισης έχει ως εξής:

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 12:53

Πως ψηφίζουν οι Γαλάζιοι

Από τη ΝΟΔΕ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  
Η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου του Κόμματος, μετά την τροποποίηση του Καταστατικού, από το έκτακτο Συνέδριο θα γίνει την Κυριακή  29-11-2009  και ως εξής:
α)  Τα μέλη του Κόμματος και όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη, εγγράφονται την ημέρα της ψηφοφορίας αδιακρίτως, εκ νέου,  και αυτομάτως στη νέα βάση μελών του Κόμματος, με τη χρήση ειδικού on line συστήματος.

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 12:52

Νίκη της ΔΑΚΕ και στην Παιονία

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Παιονίας, που διεξήχθησαν την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι τα ακόλουθα:
Ψήφισαν:190
ΕΓΚΥΡΑ: 182
Άκυρα / Λευκά:8