Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 3:05:46 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου αρχίζει η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Κοπεγχάγη. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις ελπίζουμε κατά το κλείσιμό της στις 18 Δεκεμβρίου να ανακοινωθεί η παγκόσμια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή που θα διαδεχθεί το πρωτόκολλο του Κιότο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί πίεση για συνολική συμφωνία για την αποφυγή της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε επικίνδυνα επίπεδα. Πρότεινε οδηγό για την ενίσχυση της διεθνούς χρηματοδότησης προς τις αναπτυσσόμενες χώρες στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:34

«Μέρες Αναπηρίας 2009»

Με αφορμή την Εθνική Ημέρα Αναπηρίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ν. Κιλκίς «ΒΗΜΑΤΙΖΩ», το Ειδικό Σχολείο, το ΕΕΕΕΚ, το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Κιλκίς και ο Αθλητικός Σύλλογός Ατόμων με Αναπηρία ν. Κιλκίς «Κούρος» διοργανώνουν τις «Μέρες Αναπηρίας», με τις παρακάτω δραστηριότητες:

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:34

Περί θείων ονομάτων

Η παρουσίαση του βιβλίου «Διονύσιος Αρεοπαγίτης,Περί θείων ονομάτων - Περί μυστικής Θεολογίας» του Διδάκτορα φιλολογίας  και βυζαντινολόγου Δημητρίου Κ. Χατζημιχαήλ θα γίνει σε εκδήλωση την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 8 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Ο άνθρωπος που αναμόρφωσε εκ βάθρων, στο γυμνάσιό μας, και προώθησε τη γυμναστική, τον κλασικό αθλητισμό και τις αθλοπαιδιές. Υπηρέτησε στο Κιλκίς, τη δεκαετία 54-63. Όταν ήρθε βρήκε καλό έμψυχο υλικό αλλά καμία υποδομή! Είχε όνειρα, σαν γυμναστής, για τα παιδιά και δεν μπορούσε να μείνει έτσι., Έπρεπε να τα υλοποιήσει.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:33

23η AGROTICA

Όχι απλά ανθεκτική στην διεθνή κρίση, αλλά και ενδυναμωμένη με νέες συμμετοχές στους κλάδους πολλαπλασιαστικού υλικού-φυτωρίων και εφοδίων-λιπασμάτων αναμένει τους επισκέπτες της, από την Τετάρτη 3 έως την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010, η 23η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009 08:48

Δεν είναι Νεοδημοκράτες;

Ο Ντάλος Ρωμανίδης δεν μασούσε τα λόγια του το πρωί της Τρίτης. Μόλις διάβασε τη συνέντευξη του Κώστα Κιλτίδη στην ΠΡΩΙΝΗ και έσπευσε να αντιδράσει: Λέει ο Κιλτίδης πως αυτοί που υποδεικνύουν στους νεοδημοκράτες να ψηφίσουν Σαμαρά δεν είναι οι ίδιοι νεοδημοκράτες.  Στην σύσκεψη της προπερασμένης Παρασκευής με τους φίλους της υποψηφιότητας Σαμαρά παρέστησαν: Ο Ξενοφώντας Σττεργιάδης, ο Γιάννης Τσογγίδης, ο Δημήτρης Βουλγαράκης, και οι τρεις πρόεδροι της ΝΟΔ. Δεν είναι νεοδημοκράτες; Ήταν εκεί ο Γ. Γεωργαντάς, η κ. Καρβουνιάρη υποψήφιοι στις εκλογές του Οκτωβρίου.  Δεν είναι νεοδημοκράτεδς;  Ήταν η κ. Κορωνίδου, η κ. Τελερλέκη, ο Βεκηδημητριάδης, ο Χατζόπουλος, ο Λουκοβίτης μέλη της ΝΟΔΕ. Δεν είναι νεοδημοκράτες όλοι αυτοί;
Είπε κι άλλα ονόματα ο Ντάλλος. Αυτά πρόφτασα να σημειώσω…

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009 08:47

Ψίχουλα

Κανονικά οι αγρότες μας πρέπει να αρνηθούν τα ψίχουλα που τους ενέκρινε ως αποζημίωση ο ΕΛΓΑ και η κυβέρνηση. Να τα επιστρέψουν στην κ. Μπατζελή κι αυτή με τη σειρά της στον κ. Παπακωνσταντίνου να τα χρησιμοποιήσει για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.
Ακούς εκεί αποζημίωση 1,33 ευρώ/ στρέμμα! Ζητιάνοι να ζητούσαν αποζημίωση, περισσότερα θα έδιναν…
* * *
Επομένως ενώ παραδοσιακά τα τρακτέρ έβγαιναν στους δρόμους πριν τις γιορτές, φέτος θα κάνουν μια εξαίρεση, και μόλις τελειώσουν τα οργώματα και η σπορά, θα κλείσουν ραντεβού στα γνωστά στέκια.
* * *
Ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων «Το Κιλκίς» Γιώργος Λασκάκης ήταν εξοργισμένος με την ανακοίνωση. Και αναζητούσε τα μέλη της διοίκησης, πρωί της Τρίτης, για να διαβουλευθούν περί του πρακτέου. Άδικο θα έχουν αν αντιδράσουν;

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009 08:47

Κοροϊδία

Διερωτώμαστε, είναι σε γνώση της κ. Μπατζελή η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ περί αποζημίωσης 1,33 Ε/στρέμμα στους σιτοπαραγωγούς του Κιλκίς; Είναι σε γνώση της ότι οι Χαλκιδικιώτες θα εισπράξουν 0,17 Ε/ στρέμμα για την ξηρασία του 2007;
Αν όχι τίθεται θέμα αν κυβερνά ο κ. Κατσαρός ή η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση.
Αν ναι, τίθεται θέμα αν κυβερνά το ΠΑΣΟΚ ή κάποιοι γραφειοκράτες της συμφοράς;
Πόσο μυαλό χρειάζεται άραγε για να ανακοινώσεις σήμερα που καίγεται ο κόσμος ότι οι αγρότες δεν θα λάβουν αποζημιώσεις επειδή οι τιμές ήταν καλές το 2007; Δηλαδή σε όσους νομούς ήταν και καλές οι τιμές και καλή - μέτρια  η παραγωγή να υποθέσουμε ότι θα επιβληθεί και έκτακτη εισφορά;
Μια φορά στα 50 χρόνια η τιμή του σκληρού ξεπέρασε τα 20 λεπτά. Και η σοσιαλιστική κυβέρνηση τιμωρεί όσους παραγωγούς είδαν τη σοδειά τους να χάνεται. Σου λέει πήρες 20 λεπτά με 100 κιλά. Είναι σαν να είχες 200 κιλά και τα πούλησες 10 λεπτά.
Μονά χάνεις, ζυγά κερδίζω.

Ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς τίθεται σημαιοφόρος της υπερψήφισης του Αντώνη Σαμαρά στο ν. Κιλκίς καθώς είναι το πρώτο στέλεχος πρώτης γραμμής- συμμετείχε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και αναδείχτηκε δεύτερος σε σταυρούς υποψήφιος βουλευτής- που με δημόσια δήλωσή του προσκαλεί σε υπερψήφιση του Αντώνη Σαμαρά.

Την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, συνεδρίασε η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα συζήτησης το επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης της νέας γρίπης και το πρόγραμμα εμβολιασμού, παρουσία της Υπουργού και της Υφυπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και Φώφης Γεννηματά αντίστοιχα.