Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 10:41:18 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 17:49

Νέα πρωτιά Σ. Μηναρετζή

minaretziΕξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν την Παρασκευή  στο δημοτικό στάδιο του Κιλκίς οι αθλητές και αθλήτριες του ΓΑΣ Κιλκίς στην διάρκεια του διασυλλογικού πρωταθλήματος συνθέτων αγωνισμάτων (τρίαθλα) της κατηγορίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων Β’ (γεν. 1997-1998). Οι «μικροί» του τμήματος στίβου ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές σε όλα σχεδόν τα τρίαθλα κερδίζοντας 3 μετάλλια (1 χρυσό, 2 αργυρά) και αρκετές θέσεις στην πρώτη εξάδα, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι στις Ακαδημίες του ΓΑΣ Κιλκίς γίνεται πολύ καλή δουλειά και ότι το μέλλον του κιλκισιώτικου κλασσικού αθλητισμού προβλέπεται ευοίωνο αφού τα ταλέντα υπάρχουν και καλλιεργούνται σωστά και συστηματικά από τις προπονήτριες Έφη Γιάγκογλου, Πόπη Τσαγκάρη και Δέσποινα Φωτιάδου.
petrou_glykyΉταν πραγματικά, φανταστικά υπέροχη η συναυλία που δόθηκε από το Σύλλογο Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς "Πέτρος ο Γλυκύς" στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα ελευθέρια της πόλεως μας. Ο κατάμεστος Μητροπολιτικός Ναός, έζησε στιγμές συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας από την εξιστόρηση των πολεμικών γεγονότων και την ίδρυση του Ηρώου, που με εξαιρετική γλαφυρότητα παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Στυλιανός Κοτίδης. Η φανταστική εκτέλεση των ύμνων από την τριακονταπενταετή χορωδία του Συλλόγου, εγοήτευσε το φιλόχριστο ακροατήριο, του οποίου ο ενθουσιασμός ξέσπασε σε παρατεταμένα χειροκροτήματα. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν οι επτά γυναίκες που με τις γλυκύτατες φωνές τους σε συνδυασμό με τις ανδρικές φωνές προσέφεραν μία πανδαισία.
"Τα καλοκαιρινά, γεμάτα μουσική δειλινά, έρχονται και φέτος να μας μαγέψουν συνεχίζοντας το περσινό νοσταλγικό ταξίδι τους…  Εννιά ρομαντικά βράδια σε εννιά μοναδικά σημεία της πόλης μας, συντροφιά με το μουσικό συγκρότημα «Η Παρέα»…
Ελάτε να απολαύσουμε μαζί τη γλυκιά μουσική και να μεθύσουμε από νοσταλγία και ενθουσιασμό, τραγουδώντας και χορεύοντας στο ρυθμό των πυρωμένων σύννεφων και ολόγιομων φεγγαριών…", αναφέρει η πρόσκληση του δήμου Κιλκίς για τις εκδηλώσεις που καθιέρωσε από πέρσι με τίτλο: «Μουσικό Σεργιάνι στις γειτονιές μας».
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 14:43

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Θα δώσει χρίσμα και στους δυο δήμους του νομού η Νέα Δημοκρατία. Έτσι αποφάσισε και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.
Στο δήμο Παιονίας λόγου χάριν, όπου επισήμως και δημόσια μόνο η κ. Λιάρτση ανακοίνωσε κάθοδο,  όταν τη ρωτήσαμε επιμόνως αν πιστεύει ότι θα λάβει το χρίσμα, απάντησε με νόημα: Εσείς πιστεύετε ότι δεν θα το πάρω;
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 14:42

Έχει σημασία (και αξία);

Εμείς είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, δεν έχει καμιά σημασία. Αντιθέτως σημασία έχει ότι τόσο η κ. Σόνια Συμεωνίδου όσο και ο κ. Δημήτριος Κουλίνας πιστεύουν ότι είτε το χρίσμα θα λάβουν οι ίδιοι είτε η Ν.Δ. δεν θα δώσει το χρίσμα σε κανένα.
Πέρα όμως και από τα πιστεύω του καθενός υφίσταται ένα σοβαρότερο ερώτημα (και δίλημμα): Συμφέρει άραγε στους καιρούς της απόλυτης δυσπιστίας στα κόμματα να έχει κανείς την «ευλογία» του;
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 14:42

Οι τιμές στο Κιλκίς;

Πολύς ο θόρυβος για τις υπερτιμολογήσεις των αναλώσιμων ορθοπεδικών υλικών. Όπου σε άλλα νοσοκομεία οι τιμές κρατήθηκαν λογικές κι αλλού …πέταξαν.
Ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς Αλέξανδρος Χατζηκρανιώτης  έχει άραγε εικόνα για τη συμπεριφορά των τιμών των εν λόγω προϊόντων στις δυο ορθοπεδικές κλινικές του νοσοκομείου;
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 14:41

Καταγγελία

Την αντίδραση και απογοήτευσή της μάς μετέφερε η ζωγράφος κ. Μαρία Σκλίδα Χαϊλάζη, η οποία καταγγέλλει πως με παραπλανητικό τρόπο εντάχθηκε έργο της σε ντοκιμαντέρ για τη Νέα Καβάλα, παρά το ότι είχε ζητήσει να μη γίνει κάτι τέτοιο.
Οι δημιουργοί και τα έργα τέχνης τους είναι ένα ευαίσθητο θέμα και απαιτούν το σεβασμό όλων.
agrotisΠέρσυ οι βροχές κατάστρεψαν την παραγωγή από Μάρτη όταν δεν έβρεξε και την εποχή του θερισμού όταν άνοιξαν οι ουρανοί. Φέτος η ζημιά έγινε μέσα στο δεύτερο μισό του Μάη όταν οι πολλές βροχές ζημίωσαν τη σιτοκαλλιέργεια. Και στα καιρικές συνθήκες να προσθέσουμε και την ελλειμματική καλλιεργητική φροντίδα που δείχνουν πλέον οι περισσότεροι παραγωγοί που προσδοκούν αποκλειστικά στην επιδότηση. Τις συνέπειες όλων των προαναφερθέντων εισπράττουν από την Τρίτη οι παραγωγοί του ν. Κιλκίς καθώς οι θεριζοαλωνιστικές  έπιασαν δουλειά στα πεδινά του νομού (Ν. Δήμητρα, Πεδινό, Γυνακόκαστρα, Μαυρονέρι κλπ). Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία η νέα σιτοδεία αναμένεται φέτος με «στήσιμο» περί τα 150 κιλά.
kiltidis«Φιλότιμες» προσπάθειες καταβάλει η Ρηγίλλης για να σπρώξει τον Κ. Κιλτίδη προς την έξοδο, δοθείσης της έντονης καχυποψίας της νέας διοίκησης προς τον βουλευτή του ν. Κιλκίς λόγω της φιλικής του σχέσης με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία άλλωστε στήριξε ενεργά στις εσωκομματικές εκλογές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η όλη μεθόδευση της κλήσης του στην Εξεταστική Επιτροπή φωτογραφίζει, στελέχη της  ιθύνουσας ομάδας της Ρηγίλλης που επιχειρεί να τον εξουδετερώσει ενόψει των σημαντικών που μέλλονται λίαν προσεχώς.
epimorfotikiΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Ε.Π.Ε., στα πλαίσια των Προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Κατάρτισης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κύπρου, υλοποίησε ακόμη δύο σεμινάρια με τίτλο «Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας. Διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων» διάρκειας  40 ωρών  το καθένα. Στο πρώτο συμμετείχαν Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων του Συμπλέγματος Σκυβάλων Λυθροδόντα (Νότια Λευκωσία), ενώ στο δεύτερο  Μέλη των 9 Κοινοτικών Συμβουλίων του Οργανισμού Ανάπτυξης Ταμασσού.