Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 7:59:44 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

galikos_potamosΠρωί της Τετάρτης 23 Μαρτίου, και η δυσοσμία στην περιοχή του κόμβου Σάντας – Παντελεήμονα είναι ανυπόφορη. Όπως συμβαίνει άλλωστε τις περισσότερες μέρες του χρόνου.  Ο γνωστός ρυπαντής έχει «αμολύσει» τα λύματά του τα οποία και καταλήγουν είτε δια του υδροφόρου ορίζοντα στον Γαλλικό, είτε απευθείας στο ποτάμι. 
diagonismos-biologiasΣημαντική διάκριση είχαμε για την μαθήτρια της β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Γουμένισσας, Αντωνία Λέτσιου. Η Αντωνία Λέτσιου συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας και κατετάγει στην 9η θέση, συγκεντρώνοντας με 88 βαθμούς. Η διάκριση αυτή αποτελεί τιμή για την ίδια την μαθήτρια, αλλά και τη διεύθυνση και τους καθηγητές του σχολείου της Γουμένισσας.
astynomiaΣτην Αγ. Παρασκευή συνελήφθη  το πρωί της Τρίτης, από αστυνομικούς του Τ.Α Κιλκίς, αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 49 ετών, γιατί εκκρεμούσε  σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, διωκόμενος από τις Βουλγαρικές αρχές για ληστεία. Ο 49χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Θες/νίκης.
texniΣτις 10 Μαρτίου 2011 εγκαινιάσθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο Περίπτερο 1 της ΔΕΘ, η Διεθνής Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής ‘’Τα παιδιά, λουλούδια του Πλανήτη Γη’’, στην οποία συμμετέχουν 25 χώρες. Την έκθεση πραγματοποίησαν σε συνεργασία οι Φίλοι του Ιδρύματος ‘’Μελίνα Μερκούρη’’ και η ΔΕΘ. Χορηγός της είναι η HELEXPO, και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Απριλίου 2011. Στην έκθεση αυτή εκτίθενται έργα παιδιών που επιλέχθηκαν από ειδική επιτροπή και σε αριθμό ανέρχονται στα 584. Μεταξύ αυτών εκτίθεται και έργο της μαθήτριας της ΤΕΧΝΗΣ Μαρίας Μπενασβίλι.
panagiotis-giannoulisΗ σημερινή κρίση δεν είναι μόνο οικονομική είναι κοινωνική, ηθική, αξιών. Δυστυχώς, ζούσαμε σε μια χώρα και σε ένα βαθμό ζούμε, όπου η εργασία απαξιώθηκε στο βωμό του βολέματος και των μικροκομματικών συμφερόντων. Το όραμα του νέου ήταν ο διορισμός στο δημόσιο και το βόλεμα και όχι η δημιουργία. Σε μια χώρα που οι Έλληνες έχουν όνειρο την σύνταξη.
rampidisΤο δημοτικό σχολείο στα Πλάγια θα παραμείνει ανοιχτό και θα εξαιρεθεί από τον πίνακα των δέκα μονοθέσιων και διθέσιων σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κιλκίς, που ανακοινώθηκε η συγχώνευσή τους. Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας, Κώστας Ραμπίδης, μας δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να εισηγηθεί τη διατήρηση κανενός εκ των υπολοίπων εννέα σχολείων που εισηγήθηκε το κλείσιμό τους. Η σχετική διαδικασία από το υπουργείο Παιδείας κλείνει οριστικά στις 31 Μαρτίου, αλλά με την αποφασιστικότητα του κ. Ραμπίδη, μάλλον έχει ήδη κλείσει.
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 21:45

Διαφορές

Επιφυλάσσω στον εαυτό μου μια πολυτέλεια, ει δυνατόν κάθε χρόνο. Επισκέπτομαι, συνήθως εκτός τουριστικής σεζόν, μια ευρωπαϊκή πόλη από τις χώρες που πρωταγωνίστησαν στην αναγέννηση του ανθρώπινου πνεύματος από τον σκοταδισμό του Μεσαίωνα. Και κυρίαρχη, πρωτεύουσα θέση, έχει πάντα η Ιταλία και η Ρώμη.
Στην αιώνια πόλη λοιπόν βρέθηκα τέσσερις μέρες από 17-20 Μαρτίου. Δεν θα μπω στον πειρασμό να περιγράψω όσα κυρίως αισθάνεται κανείς όταν επισκέπτεται τις πλατείες και τις Βασιλικές της Ρώμης. Ο λόγος θα αδικήσει σίγουρα τα γεννήματα του Μικελάνζελο, του Πιντουρίκιο, του Τζιόττο, του Μπερνίνι, του Ραφαήλ….
Θα περιοριστώ σε πεζές και συνάμα μελαγχολικές διαπιστώσεις:
Η Ρώμη αυτές τις μέρες, όπως σε όλες τις μέρες του έτους, βουλιάζει κυριολεκτικά από τα εκατομμύρια των επισκεπτών – τουριστών και η οικονομία της χώρας επωφελείται από τα δισεκατομμύρια που αφήνουν. Εξυπακούεται ότι εκατομμύρια Ιταλοί ζουν και μάλιστα καλοζούν από τον τουρισμό.
Σε τέσσερις ημέρες κι ενώ η Ιταλία μπήκε στον πόλεμο κατά του Καντάφι, δεν είδα ούτε ένα αποκλεισμό δρόμου, ούτε μια κατάληψη, ούτε μια πέτρα να εκσφενδονίζεται, ούτε μια μολότοφ κατά αστυνομικού, ούτε βιαιοπραγία, τίποτε που να ταράζει την ομαλή ζωή της πόλης και των εκατομμυρίων επισκεπτών της.
Οίκοθεν νοείται πως ουδείς διανοήθηκε να κλείσει μουσείο ή να εμποδίσει τον επισκέπτη από την Ελλάδα ή τις Φιλιππίνες κ.ο.κ. να απολαύσει όσα ενδεχομένως μια ζωή ονειρευόταν.
Στην πιάτσα Ναβόνα, απόγευμα Σαββάτου, με τον Μπερλουσκόνι να έχει συμπαραταχθεί με Αγγλογάλλους στην απαγόρευση πτήσεων στη Λιβύη, μερικές δεκάδες Ιταλών διαδήλωσαν με ταμπούρλα, φώναξαν τα συνθήματά τους, είπαν τα τραγούδια τους και συνέχισαν για άλλη πλατεία.(στην Πιάτσα Ναβόνα, τους …πέτυχα εγώ).
Ούτε καν αστυνομία υπήρξε, αλλά και να υπήρχε αχρείαστη θα ήταν, αφού κανείς δεν διανοήθηκε να ασκήσει βία.
Αυτά τα ολίγα, έτσι για να χωνέψουμε τη διαφορά μας από τους κατά τα άλλα «Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα» γείτονές μας Ιταλούς.
Θ.Π.
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 21:44

Αντιπαρατέθηκε στις συντεχνίες

Ο Κωστής Χατζηδάκις είναι από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας και κατά την επίσκεψή του στο νομό είχε την ευκαιρία να το διαπιστώσει.
Ο δικηγόρος και στέλεχος του κόμματος  Γιώργος Γεωργαντάς είχε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία μαζί του και μάλιστα εξέφρασε τη συμπάθειά του για το προ μηνών θλιβερό επεισόδιο σε βάρος του πρώην υπουργού από διαδηλωτές στην Αθήνα.
Είναι έξοχος ο τρόπος που σχολίασε την επίθεση ο κ. Χατζηδάκις: Τα ίδια και χειρότερα συνέβησαν σε βάρος μου από συνδικαλιστές όταν ως υπουργός Μεταφορών είχα την ευθύνη της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, είπε.
Αλλά η απάντηση του κ. Γεωργαντά ασφαλώς και θα τον ικανοποίησε: Λυπούμαστε γι’ αυτό αλλά  νοιώθουμε περήφανοι για εσάς διότι είστε ένας από τους ελάχιστους υπουργούς που είχε το σθένος να αντιπαρατεθεί με συντεχνίες και να προωθήσει το μεταρρυθμιστικό έργο για το οποίο είχαμε δεσμευτεί ως παράταξη.
artzanΟ απόλυτος παραλογισμός του ελληνικού κράτους αποδεικνύεται μέσα από τα στοιχεία που κοινοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε απάντησή του επί ερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ (Α. Τζέκης, Γ. Ζιώγας, Σ. Καλαντίδου) αναφορικά με την αντιπλημμυρική προστασία της Αρτζάν – Αματόβου και τα έργα που προγραμματίζονται από τις αρμόδιες αρχές.
xatzidakis-polykastroΟ δήμαρχος Παιονίας, Θανάσης Λαπόρδας, και δημοτικοί σύμβουλοι, συναντήθηκαν με τον πρώην Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνο του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας,  Κωστή Χατζηδάκη, κατά την περιοδεία του στο δήμο, όπου συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρήστος Γκουντενούδης και εκπρόσωποι φορέων.