Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 4:29:44 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 10:16

Περί αγροτών

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και την καθυστέρηση των επιδοτήσεών τους, έφεραν στο νομαρχιακό συμβούλιο οι κ. Γιώργος Φραγγίδης και Κώστας Χαλίτσιος.
«Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία αρμοδιότητα και ευθύνη για το θέμα αυτό, αλλά από το καλοκαίρι είχα συνεχείς επαφές με τους προέδρους των Ενώσεων, για να προχωρήσουν γρήγορα με τις καταστάσεις ψηφιοποίησης. Υπάρχουν ευθύνες που είμαστε από τους τελευταίους νομούς της χώρας και θα ζημιωθούν οι αγρότες μας…», ήταν η απάντηση του νομάρχη Β. Μπαλάσκα.
Οι αιχμές του νομάρχη είχαν αποδέκτη τον παριστάμενο πρόεδρο της ΕΑΣ Κιλκίς, Μπάμπη Παυλίδη, ο οποίος όμως δεν απάντησε.

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 10:16

Συνεννόηση

Ενιαίο δήμο Παιονίας με έδρα την Γουμένισσα, συνομολόγησαν οι εκπρόσωποι των αρχών και των συλλόγων της Γουμένισσας, σε σύσκεψη το περασμένο Σάββατο.
Θεμιτή η πρωτοβουλία τους και όντως η Γουμένισσα συγκεντρώνει ουκ ολίγα πλεονεκτήματα για να αποτελεί το κέντρο του ενιαίου δήμου Παιονίας.
Δεν θα ήταν όμως λογικότερο, να ξεκινήσουν οι επαφές και η συνεννόηση με τους άλλους ενδιαφερόμενους, τον Ευρωπό και την Αξιούπολη εν προκειμένω, ώστε η όλη προεργασία να μην εξελιχθεί σε σύγκρουση και τοπικιστική σκιαμαχία;
* * *
Τα λέμε αυτά διότι δεν είναι πρωτόγνωρο οι πάντες να θέλουν τον μεγάλο δήμο, αρκεί η πόλη και το χωρίο τους να είναι η έδρα του δήμου αυτού.
Υπενθυμίζουμε ότι ακόμα και στο δήμο έκτρωμα ( Δοϊράνης, Χέρσου, Μουριών και Κρουσίων) αν συγκεντρωθούν οι φορείς και οι σύλλογοι των επι μέρους δήμων σε χωριστές συγκεντρώσεις, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να που ΝΑΙ, αρκεί η έδρα του νέου δήμου - τέρατος να οριστεί στο Χέρσο, την Τέρπυλλο, τη Δοϊράνη ή το Σ. Μουριών.
* * *
Και είναι άχαρο και αποκαρδιωτικό για την ποιότητα του δημόσιου διάλογου ενώ για το ρόλο, τις αρμοδιότητες, τους πόρους της αυτοδιοίκησης δεν ιδρώνει το αυτί κανενός πολίτη, δεν δείχνει να ενδιαφέρεται κανείς, μόλις η συζήτηση περιστραφεί στην έδρα τότε οι πάντες είναι έτοιμοι μέχρι και στους δρόμους να βγουν για να υπερασπίσουν την κωμόπολη και το χωριό τους…
Για ένα αδειανό πουκάμισο…

Από την πρώτη στιγμή που οι αγρότες μας βρέθηκαν στο Τελωνείο Ευζώνων, στο πλευρό τους ήταν και οι έμποροι Πολυκάστρου, στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα τους.
Ο πρόεδρος των εμπόρων Γιάννης Αδαμόπουλος βρέθηκε πολλές ώρες με τους αγρότες και το μεσημέρι της Τρίτης πήγε με 20 κιλά κρέας στο χώρο του Τελωνείου, για να ψήσουν και να απαλύνουν την ταλαιπωρία των αγροτών μέσα στο καταχείμωνο.
Εύγε!

Στην 1η θέση της βαθμολογίας εξακολουθούν να βρίσκονται τα τμήματα ΝΕΩΝ και ΠΑΙΔΩΝ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Κιλκίς, καθώς επικράτησαν και αυτό το Σάββατο των αντιπάλων τους αποκτώντας ένα σαφές προβάδισμα στην διεκδίκηση της 1ης θέσης του 3ου και 4ου ομίλου αντίστοιχα. Η μεν ΠΑΙΔΕΣ του κ. Ηλία Ξανθόπουλου, κατάφεραν να συνεχίσουν το εκπληκτικό τους ρεκόρ, πετυχαίνοντας την 9η τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια αυτή την φορά επί του 2ου στη βαθμολογία Πρωτέα Ευόσμου με σκόρ 3-1.

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 10:15

Πανστρατιά και κλεπτοκρατία

Τα αυτονόητα περιβλήθηκαν το ένδυμα της εθνικής αναγέννησης. Η καθημερινότητα σε κάθε πολιτισμένη χώρα όπου ο νόμος τηρείται πλην εξαιρέσεων, αποτελεί όνειρο και προσδοκία της εθνικής πανστρατιάς που κήρυξε ο πρωθυπουργός προχθές και χτες αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών.
Επί έτη πολλά διακηρύσσουμε ότι το μόνο αληθινό πρόβλημα- μήτρα όλων των άλλων- είναι το πολιτιστικό έλλειμμα της χώρας μας.
Δεν υστερούμε σε χρήμα, σε οδούς, γιοφύρια, σε συστήματα υγείας, σε παιδεία κ. ο.κ.  Στον τόπο όπου η αγένεια, η απρέπεια, το ρίξιμο του διπλανού, η απαξίωση του δημόσιου συμφέροντος, το κλέψιμο του κράτους,  συνιστούν τον κανόνα συμπεριφοράς, δεν είναι περίεργο που συγκροτήθηκε το κράτος που έχουμε σήμερα και με το οποίο και με τη συνέργεια πολλών κατορθώσαμε να καταστρέψαμε τη σημαντικότερη κατάκτηση που σημειώθηκε στο νεοελληνικό κράτος, το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Άντε λοιπόν, ας ανταποκριθούμε στην εθνική πρόσκληση: Μήπως και δώσουμε αποφασιστικό πλήγμα στο καθεστώς της κλεπτοκρατίας που με ευθύνη πάντων των Ελλήνων συγκροτήσαμε.
Θ.Π.

Σκληρή η απάντηση του νομάρχη Κιλκίς Ευάγγελου Μπαλάσκα στον πρόεδρο της ΕΑΣ Κιλκίς Μπάμπη Παυλίδη. Τον καλεί να δώσει εξηγήσεις στους; αγρότες για τα απούλητα σιτάρια και την καθυστέρηση στην ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων, αποστέλλοντας και σχετικό πίνακα όπου ο ν. Κιλκίς εμφανίζεται στην 38η θέση μεταξύ των 56 ενώσεων της χώρας στη διαδικασία ψηφιοποίησης.

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός συνδυασμός «Οραμα και Δράση», με επικεφαλής τον κ. Παύλο Πασσαλίδη. «Η φράση αυτή αποδίδει πλήρως τη λογική και το περιεχόμενο του απολογισμού της δημοτικής αρχής Κιλκίς για το 2008, όπως αποτυπώνεται στο σχετικό έντυπο που μας διανεμήθηκε.

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 10:12

Εκθεση ζωγραφικής για το Γαλλικό ποταμό

Δουλεύοντας με τη φύση, εμπνεόμενοι από τη φύση, σχολιάζοντάς τη, γιατρεύοντάς τη... Αυτό ήταν, εν μέρει, το στοίχημα του 1ου Διεθνούς Περιβαλλοντικού Εικαστικού Συμποσίου «Zone Zero – Γαλλικός Ποταμός», που διοργανώθηκε τον Μάη στο Αθλητικό Κέντρο ΑΤΕΡΜΩΝ, στον Αγ. Παντελεήμονα Κιλκίς, από την εικαστική ομάδα «TeeToTuM» σε συνεργασία με το κέντρο τεχνών «World Art Delft» της Ολλανδίας.

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 10:11

Δράση Παιόνων και νέα διοίκηση

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 4:00μ.μ., οι Παίονες Γουμένισσας τράταραν τις γυναίκες μέλη και φίλες του Συλλόγου, γλυκό και καφέ με περισσή αγάπη και φιλοξενία στον όμορφα διαμορφωμένο χώρο του συλλόγου, στο Παλαιό Διδακτήριο. Η ατμόσφαιρα ήταν χριστουγεννιάτικη και γιορτινή, το Δ.Σ. υποδεχόταν όλες τις κυρίες - μέλη του συλλόγου, με ένα ζεστό χαμόγελο αχνιστό καφέ και νόστιμα καλούδια.

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 10:10

Ψηφίστε αξίες για να σώσουμε την Ένωση

Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Αξιούπολης Στέργιος Καριοφύλλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση - πρόσκληση προς τους αγρότες και τους συνεταιριστές της περιοχής ευθύνης της ΕΑΣ:
Προβληματίστηκα πολύ αν θα έπρεπενα δημοσιεύσω την επιστολή αυτή· αλλά κατόπιν αγανάκτησης αποφάσισα να το κάνω.