Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 10:37:21 μμ

Εκπαίδευση

Επιστολή-διαμαρτυρία προς τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σχετικά με τις ενέργειές της όσον αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών απέστειλε η ΕΛΜΕ Κιλκίς, στην οποία αναφέρει:

Ο αμφίπλευρος συντονισμός συνιστά έναν βασικό παράγοντα της ανάπτυξης του παιδιού και του τρόπου που χρησιμοποιεί το σώμα του στις καθημερινές δραστηριότητες.

Γι’ αυτό το λόγο ο αμφίπλευρος συντονισμός είναι ένας σημαντικός τομέας που ενισχύεται στις συνεδρίες της εργοθεραπείας.

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση του υπουργείου παιδείας σχετικά με τις ώρες αποχώρησης των μαθητών – μαθητριών από τα ολοήμερα Δημοτικά σχολεία για τη σχολική χρονιά 2024- 2025.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (1-3-2019)

Η Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Καμπάνη, ο Σύλλογος των Καθηγητών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι Μαθητές, συγχαίρουμε τον μαθητή του σχολείου μας Τζαμτζή Απόστολο της Β’ τάξης για την μεγάλη του επιτυχία στο 8ο Πανελλήνιο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η εκπαίδευση στα σχολεία προάγεται και με πρωτοβουλίες πέρα από τα βιβλία και τις αίθουσες διδασκαλίας. Ο λόγος για τον εθελοντικό καθαρισμό περιοχών του Χέρσου, μια δραστηριότητα που αποτελεί έναν τρόπο για τους μαθητές να συμβάλουν ενεργά στη διατήρηση του περιβάλλοντος και να αναπτύξουν συνείδηση για την οικολογία. Στόχος της δράσης είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά κυρίως να δοθεί γι’ αυτή την προστασία ένα μήνυμα όχι μόνο στους μαθητές μας αλλά σε όλη την κοινωνία.

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς θα υλοποιήσει Εργαστήρι Παραμυθιού, με εισηγήτρια τη συγγραφέα, εκπαιδευτικό και επιμορφώτρια ενηλίκων, Δρ. Χαρά Ανδρεΐδου.

ΔΕΠΥ: Αν την έχει το παιδί σας, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχετε και εσείς

Πόσο πολλές είναι αυτές οι πιθανότητες;

Το σχολείο μας απέκτησε άλλους δύο κομποστοποιητές. Σύνολο έχουμε τέσσερις τώρα! Η διευθύντρια, ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου ευχαριστούν θερμά τον κύριο Κωνσταντινίδη Κοσμά (πατέρας του Παναγιώτη, μαθητής της Δ΄ τάξης) για την δωρεά των δύο κομποστοποιητών.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς θα φιλοξενήσει για το διάστημα από 7 Μαρτίου έως 15 Μαρτίου 2024 τη Βιβλιοσκευή «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922» του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.