Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 9:26:57 πμ

Εκπαίδευση

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς συμμετείχε από 28/01/2024 έως 03/02/2024 στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+ σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας με θέμα την καινοτομία στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων (Κωδικός Έργου: 2023-1-EL01-KA122-ADU-000134264).

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 23:08

Let’s do it Greece - Let’s do it 5o!

Συντάκτης:

Για άλλη μια χρονιά, το 5ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς ενώνει τις δυνάμεις του με εθελοντές απανταχού της Ελλάδας και συμμετέχει στην Πανελλαδική Εθελοντική Εκστρατεία Καθαρισμού Let’s do it Greece.

Τη Δευτέρα 8/4/2024 ομάδα ωφελούμενων του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Γουμένισσας για να πραγματοποιήσουν μαζί με τους μαθητές του σχολείου δενδροφύτευση στο προαύλιο χώρο του σχολείου.

Μια όμορφη δράση ανέπτυξαν οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς και του Ομίλου Δημοσιογραφίας και Ψηφιακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του σχολείου.

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, 11:00-13:00 σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση- γιορτή εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, για να γίνετε κοινωνοί μιας πρωτότυπης συμπεριληπτικής ιδέας.

Τη δημιουργία δεύτερου προγράμματος σπουδών στο πανεπιστημιακό τμήμα του Κιλκίς και τη συνολική αναβάθμισή του στα πλαίσια του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης 9 Απριλίου ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης από το Κιλκίς.

Χάρη στο θετικό περιβάλλον που δημιουργεί η αιώρα στο "κουκούλι" της, το παιδί νιώθει ασφάλεια και αυτονομία, ελεύθερο να κινηθεί και να απολαύσει κοινές δραστηριότητες. 

Η Διευθύντρια, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά τις εταιρείες:

Ευχαριστούμε θερμά το Επιμελητήριο Κιλκίς και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο, κύριο Χρήστο Χατζημλάδη, για την ευγενική χορηγία εβδομήντα πέντε (75) μεταλλίων για τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού Α΄ Φάσης των ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ. του Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς.

Η Διευθύντρια

Την Τετάρτη 3/4/2024 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης των Επιστημών NOESIS στη Θεσσαλονίκη, το 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής. Το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Αξιούπολης πιστό στις αρχές του, που συνδέονται με την εκπαιδευτική και την τεχνολογική καινοτομία, συμμετείχε με δύο ομάδες μαθητών που παρουσίασαν τις εργασίες τους: