Quantcast
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023, 8:33:46 πμ

Ελλάδα

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 21:50

Η Κίνα θα εξακολουθήσει να στηρίζει την Ελλάδα

Συντάκτης:

Συνέχεια στη σειρά επαφών με Κινέζους αξιωματούχους έδωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που υποδέχτηκε τον αντιπρόεδρο της κινεζικής Βουλής, Du Qinglin.

«Είναι μία ακόμα απόδειξη του υψηλού επιπέδου των διμερών μας σχέσεων που αναπτύσσονται με πολύ ταχείς ρυθμούς.
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 21:50

ΑΝΕΛ: Ομόφωνο «όχι» σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συντάκτης:
Η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων επικαιροποίησε την Τρίτη την απόφασή της να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από το πρόσωπο που θα υποδειχθεί ως υποψήφιος.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ ετέθη το ζήτημα των δημοσιευμάτων, αναφορικά με την στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ στην προεδρική εκλογή.
Σε κρίση βρίσκεται η κοινότητα του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και οι μετεγγραφές 1.700 φοιτητών περισσότερων από τους εφετινούς εισακτέους του έχουν δημιουργήσει συνθήκες ασφυκτικές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Τρίτη, η γενική συνέλευση της Ιατρικής Σχολής Αθηνών για το θέμα των μετεγγραφών και την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της κ.

Αποφασισμένη να υπεραμυνθεί των «κόκκινων γραμμών» σε κρίσιμα ζητήματα που η τρόικα πιέζει ασφυκτικά είναι η κυβέρνηση, όπως συμφώνησαν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη δίωρη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Γενική άσκηση ετοιμότητας όλων των αρμόδιων υπηρεσιών θα πραγματοποιηθεί εντός των επομένων δύο μηνών για την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν από σεισμό.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη υπό την προεδρία του υπουργού κ.
Μήνυμα στήριξης στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη έστειλε το Μαξίμου μετά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Επίσης, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας, προϊδεάζοντας για τη στάση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης τροποποιούν τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο. Καταργείται η πρόβλεψη για την κατάρτιση του Τριτοπροσώπου για την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης από τον υπουργό Παιδείας και τη σχετική διαδικασία αναλαμβάνει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης.
Η έκρηξη του Νίκου Ζήγρα εναντίον του Ακη Τσοχατζόπουλου με αφορμή τον 7χρονο εγγονό του πρώην υπουργού, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έδωσε το πρόσημο στη σημερινή - τρίτη- συνεδρίαση της δίκης σε β' βαθμό, για τις μίζες από τα εξοπλιστικά.
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 18:50

Το δραματικό μήνυμα του Γκίκα Χαρδούβελη

Συντάκτης:
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ενημέρωσε την Τρίτη για την πορεία της οικονομίας και του λεπτού θέματος των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης.

Από τις 7 Αυγούστου είχαμε αναρτήσει στη διεθνή βάση του πανεπιστημίου του Κορνέλ ότι είχαμε προσεισμικά ηλεκτρικά κύματα για την περιοχή του Ευβοϊκού, δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο ιδρυτής της ομάδας ΒΑΝ Παναγιώτης Βαρώτσος.