Quantcast
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, 9:47:36 μμ

Ελλάδα

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 09:50

Το «savoir vivre» της Χρυσής Αυγής

Συντάκτης:
«Εθνικισμός ή φοβερός αγωνιστής δεν είναι αυτός που του ρίχνουν τo προφίλ συνέχεια στο facebook. Εθνικισμός ΔΕΝ είναι η διαδικτυακή επανάσταση του τύπου "σφάζω 100 στο γόνατο και το βράδυ βάζω καψουροτράγουδα για να ξεκουραστώ από το σφάξιμο"».
Διεθνή διάκριση στον διαγωνισμό της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA) «Friendly Spaces» απέσπασε η Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς του ΑΠΘ για τις παρεμβάσεις βελτίωσης της φυσικής και αντιληπτικής προσβασιμότητας από άτομα με αναπηρίες, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου του ΑΠΘ «Prospelasis», στο Μνημείο της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη.
Απέκτησε και βαθμολογική… φυσιογνωμία η δομημένη συνέντευξη στο νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο. Μετά τη θεσμοθέτηση της συνέντευξης ως βασικού κριτηρίου για τους γενικούς διευθυντές, τους διευθυντές και τους τμηματάρχες, καταγράφεται πλέον αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίο θα αξιολογούνται οι υποψήφιοι.
Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 03:50

Βουλή: Αρχισε η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Συντάκτης:
Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριών στρατιωτών ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία θα καταλήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την ψηφοφορία. Η κυβέρνηση αναμένεται να εστιάσει στην ανάγκη σταθερότητας και την προοπτική εξόδου από το μνημόνιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναπτύξει το δικό του πρόγραμμα, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.
Συμπλοκή σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ Ρομά και θαμώνων ταχυφαγείου στην οδό Βασιλέως Παύλου στα Σπάτα.

Όλα ξεκίνησαν από έναν διαπληκτισμό που σημειώθηκε μέσα στο κατάστημα για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε στην Βουλή η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, που ζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς. Μάλιστα λόγω της απουσίας του στην σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στο Μιλάνο με θέμα την απασχόληση, η αξιωματική αντιπολίτευση διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της κ.
Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην νομάρχη Ζακύνθου, Διονύση Γάσπαρου και του οφθαλμίατρου που χορηγούσε βεβαιώσεις για τα επιδόματα τυφλότητας, προχώρησε η Εισαγγελία Ζακύνθου μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης για το θέμα αυτό.
Ως πρώτο βήμα ενός συνολικού σχεδίου πολιτικής αντεπίθεσης, υπό τον τίτλο «όλα για όλα», θεωρείται για τη δικομματική κυβέρνηση, η τριήμερη συζήτηση που ξεκινάει το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή και ολοκληρώνεται τα μεσάνυκτα της Παρασκευής με την ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης.
Την προγραμματική πρότασή του για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με αυτή θα επαναλειτουργήσουν άμεσα τα τρία εθνικά κανάλια της ΕΡΤ (με την ονομασία και τον προσανατολισμό που είχαν μέχρι και το «λουκέτο» - ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 ), όλα τα ραδιοφωνικά προγράμματα (Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑΣΠΟΡ, Κόσμος) αλλά και το δορυφορικό πρόγραμμα.