Quantcast
Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023, 7:28:59 μμ

Πολιτική

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 07:29

Σύσκεψη Κ. Κιλτίδη για προστασία Υμηττού

Συντάκτης:
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, επισκέφθηκε σήμερα την α’ και β’ δασική ζώνη του Υμηττού και κατόπιν είχε συνεργασία με το Σύνδεσμο Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ).
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 12:28

Γιώργος Φλωρίδης :Αλλαγή ή μεταμόρφωση;

Συντάκτης:
1. Από τη στιγμή που η πολιτική στη χώρα μας έπαψε να παράγει προσδοκία και οι δείκτες απαισιοδοξίας πήραν την ανηφόρα, η βαθύτερη κοινωνική αναζήτηση επιστρέφει ως αδήριτη ανάγκη στις λέξεις «αναγέννηση», «ανατροπή», «αλλαγή».
Οι φωνές αυτές έρχονται από παντού, από «δεξιά» και «αριστερά», και δεν εντοπίζουν περιορισμένους τομείς κρίσης. Αναφέρονται αδιακρίτως στους πάντες και στα πάντα. Διαμορφώνεται ένα ισχυρό ρεύμα με εμφανείς εκρήξεις για την υπέρβαση όλων των υποδειγμάτων: παραγωγικό, αναπτυξιακό, καταναλωτικό, διατροφικό, περιβαλλοντικό, πνευματικό και πάει λέγοντας.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 06:19

Εγκύκλιος Κ. Κιλτίδη για θανατηφόρο τσιμπούρι

Συντάκτης:
Με αφορμή την εκδήλωση μεμονωμένου κρούσματος αιμορραγικού πυρετού σε πολίτη που προκλήθηκε από ειδικό κρότωνα (τσιμπούρι) στην περιοχή της Ροδόπης, εδόθη εντολή από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη να διεξαχθεί επιδημιολογική μελέτη σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής  του Α.Π.Θ  στις εκτροφές μικρών μηρυκαστικών και στρουθοκαμήλου για τις περιοχές  Θράκης, Μακεδονίας και Ηπείρου και τις νησιώτικες περιοχές του Βορείου  Αιγαίου.
Η συμβολή των Ελλήνων Ποντίων στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, ήταν το θέμα της εκδήλωσης, που πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ, στο συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 90 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε προσπάθεια να ριχτεί φως σε μια πλευρά της Ιστορίας της ΕΣΣΔ και του Ποντιακού Ελληνισμού, που όχι μόνο αποκρύπτεται από την αστική ιστοριογραφία, αλλά διαστρεβλώνεται, με μεθόδους μαύρης αντικομμουνιστικής προπαγάνδας.
Τις επιμέρους ρυθμίσεις που περιέχονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τις οποίες εξισώνεται ο ν. Κιλκίς με τους ήδη ενταγμένους νομούς στο καθεστώς παραμεθόριων περιοχών αναλύει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το πλήρες κείμενο της νεότερης ανακοίνωσής του έχει ως εξής:
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:44

Να ξαναζωντανέψει o Ροδώνας

Συντάκτης:
Πρωτοβουλία για την οικιστική χρήση του οικισμού Ροδώνας του Δήμου Μουριών, κατά το πρότυπο ανάπτυξης του Παλαιού Λιθωτού, έχει αναλάβει από τα τέλη του περασμένου χρόνου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης προκειμένου το ιστορικό και ερημωμένο σήμερα χωριό να αποκτήσει ζωντάνια και δυναμική. Ο κ. Κιλτίδης έχει δώσει οδηγίες στην αρμόδια υπηρεσία (Διεύθυνση Πολιτικής Γης) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες για τη ρύθμιση των εκτάσεων της Ροδώνας.
Mε 90 εκ. ευρώ ετησίως θα χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα πρόγραμμα για την δωρεάν διανομή φρέσκων και μεταποιημένων φρούτων και λαχανικών στα σχολεία. Σκοπός του προγράμματος δεν είναι άλλος παρά η αντιμετώπιση του προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας και η προώθηση σωστών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά από τη νεαρή τους ηλικία. Σύμφωνα με απάντηση του Επιτρόπου Υγείας σε σχετικό ερώτημα του ευρωβουλευτή της NΔ κ. Γιάννη Γκλαβάκη το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας είναι έντονο στην Ε.Ε. Όσον αφορά στην Ελλάδα περίπου το 30% των αγοριών και το 16% των κοριτσιών, ηλικίας 13 - 17 ετών πάσχουν από παχυσαρκία.
 Στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ ο Βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης βρέθηκε στο Μαυροβούνιο για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνέλευσης  με Θέμα την διεύρυνση του ΝΑΤΟ στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τον ρόλο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στα Βαλκάνια.Κατά την παρουσία του στο Μαυροβούνιο ο κ. Τσιτουρίδης είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου και Πρόεδρο του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) κ. Ράνκο ΚΡΙΒΟΚΑΠΙΤΣ , τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Μίλαν ΡΟΤΣΕΝ, τον Υπουργό Άμυνας κ. Μπόρο ΒΟΥΤΣΙΝΙΤΣ καθώς και την Υφυπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης κα Άννα ΜΠΑΜΠΙΤΣ.
Οι εργαζόμενες που υπάγονται σε κλαδικές συλλογικές συμβάσεις ή έχουν κατακτήσει παροχές που είναι ευνοϊκότερες από αυτά τα οποία προβλέπονται στην ΕΓΣΕΕ 2004-2005, δεν δικαιούνται την ειδική άδεια μητρότητας των έξι μηνών και τη μηνιαία καταβολή Αυτό σημαίνει ότι για χιλιάδες εργαζόμενες μητέρες (που δουλεύουν π.χ. στους χώρους των τραπεζών, της ναυτιλίας, των ξενοδοχείων, κ.λπ.) δεν ισχύουν τα όσα ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Απασχόλησης για την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας. Σχετική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:09

Σε Γρεβενά και Πέλλα ο Κ. Κιλτίδης

Συντάκτης:
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στους νομούς Γρεβενών και Πέλλας την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Ιουνίου.
Κατά την επίσκεψή του στο ν. Γρεβενών την Πέμπτη 26 Ιουνίου ο κ. Υφυπουργός θα έχει συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές για αγροτικά και δασικά θέματα. Ειδικότερα στις 12 το μεσημέρι θα προεδρεύσει σε σύσκεψη που θα γίνει στο Διοικητήριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών με τη συμμετοχή του Νομάρχη, του Προέδρου της ΕΑΣ Γρεβενών και του Προέδρου Βιοκαλλιεργητών της περιοχής.