Quantcast
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023, 8:33:13 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Πολιτική

Χαρακτηρίστηκε ως μια από τις καλύτερες συνεντεύξεις που έδωσε ποτέ ο Γιώργος  Φλωρίδης. Είναι η οικονομική και κοινωνική συγκυρία τόσο δύσκολη ώστε οι κοινοτυπίες πλέον δεν συγκινούν. Ο Γιώργος Φλωρίδης στη συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαναγιώτου, στο»ΘΕΜΑ 98,9»  την Τετάρτη 21 Απριλίου, είπε τολμηρές αλήθειες και προκάλεσε αίσθηση. Κρίνουμε ότι οι αναγνώστες μας πρέπει να ενημερωθούν για τις απόψεις αυτές .  Από τη συνέντευξη αυτή καταχωρίζουμε το κύριο σώμα με τις απαντήσεις του βουλευτή Κιλκίς  και  πρώην υπουργού  στα κύρια ερωτήματα που συνοψίσαμε:
Μπορούσαμε να αποφύγουμε το Δ.Ν.Τ;
Την κινητοποίηση του κράτους δια των αρμοδιων οργάνων και οργανισμών του προτείνει ο Κ. Κιλτίδης ώστε να αξιοποιηθεί το πλεονέκτημα της χώρας μας από τη μη εμφάνιση της ηφαιστειακής τέφρας στον ουρανό και στην ελληνική γη. Προτείνει λοιπόν να ενταθούν οι προσπάθειες των ιθυνόντων ώστε να αυξηθούν οι εξαγωγές γεωργικών προϊόντων της αθικτης ελληνικής γης σε χώρες που υπέστησαν επί πολλές μέρες την επέλαση της ηφαιστεικής τέφρας στον ουρανό, και φυσικά  στη γη τους. Με ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  ομάδα βουλευτών της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής ν. Κιλκίς Κωνσταντίνος Κιλτίδης επισημαίνουν  τον σχετικό ρόλο του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου μεσούσης της οικονομικής κρίσης.
Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 04:48

Η σωτηρία σου είναι μέσα στο λαό σου, Ελλάδα!

Συντάκτης:

Προτάσεις και θέσεις για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση ανέπτυξε ο βουλευτής του ν. Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης από το βήμα της βουλής την Τετάρτη 14/04/10 κατά την διαδικασία συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στηλίτευσε « τις παλινωδίες και την αναποτελεσματικότητά της»¨όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του πολιτικού του γραφείου.

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 10:25

Αλ. Τσίπρας: ΔΝΤ και επιτυχία δεν συμβαδίζουν

Συντάκτης:

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΥΝ για τον «Καλλικράτη» στο Κιλκίς και κατά τη συνάντησή του με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς. «Μίλησαν για Τιτανικούς. Μίλησαν για γκρεμούς. Κατηγόρησαν συλλήβδην την ελληνική κοινωνία και τους έλληνες εργαζόμενους ως λαμόγια που θέλουν να ζουν χωρίς να δουλεύουν.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 06:04

Να πάνε φυλακή!

Συντάκτης:

Κατά την ομιλία του στην βουλή επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις» στις 13-4-2010 ο βουλευτής Κιλκίς ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παραστατίδης σε μια δυναμική ομιλία μεταξύ των άλλων, ζήτησε άμεσα την σύσταση μιας ανεξάρτητης αρχής η οποία θα προχωρήσει στον ουσιαστικό έλεγχο του πόθεν έσχες όλων αυτών, που διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, ξεκινώντας πρώτα από τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου. Και «για όσους προκύψουν στοιχεία για παράνομο πλουτισμό και κακή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών πόρων να πάνε φυλακή».

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:39

Προτάσεις για γεωργία στο προσυνέδριο της Ν.Δ.

Συντάκτης:

Θέσεις – προτάσεις για την ελληνική γεωργία  ανέπτυξε ο βουλευτής ν. Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της Ν.Δ. για τα αγροτικά το Σάββατο 10/04/10 στη Λάρισα. Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Κιλτίδης ανέλυσε το περιεχόμενο της γεωργίας. Αναφέρθηκε στην αγροτική καλλιέργεια, την κτηνοτροφία (ζώσα γεωργία κατά  Αριστοτέλη), την δασοπονία (δάσος, παραγωγικός χώρος) και την αλιεία και υποστήριξε ότι  γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ο τίτλος του υπουργείου θα πρέπει να είναι αυτός που αντιστοιχεί  στο περιεχόμενό του και είναι (Υπουργείο Γεωργίας και Αλιείας).

Όχι μόνο δεν κάμπτεται ο Σάββας Τσιτουρίδης από τα δημοσιεύματα και τις εκτιμήσεις όσων, μετά την ομιλία Σαμαρά στη Λάρισα, προεξόφλησαν την απομάκρυνσή του από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., αλλά περνά και στην αντεπίθεση.

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 09:40

Νέο σκηνικό στη Ν.Δ ή αχρείαστη σύγχυση;

Συντάκτης:

«Όσοι πλήγωσαν την παράταξη, δεν έχουν θέση στη  Ν.Δ». Με την φράση αυτή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς έδειξε κατ’ επαναληψη την «πόρτα εξόδου» σε σειρά στελεχών της Ν.Δ,  , χωρίς να τους κατονομάζει. Ωστόσο το περασμένο Σάββατο από τη Λάρισα ο κ. Σαμαράς προχώρησε ένα ακόμα βήμα προσθέτοντας πως το ζήτημα αφορά και όσους κόπηκαν από τις λίστες Καρα,μανλή στις εκλογές του Οκτωβρίου. Και έβαλε έτσι στο κάδρο και τον κ. Σάββα Τσιτουρίδη.

Ο δικηγόρος και νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Γεωργαντάς με την ιδιότητα του στελέχους της Ν.Δ. συμμετείχε ενεργά στις εργασίες της συνδιάσκεψης επί αγροτικών θεμάτων που οργανώθηκε από τη Ν.Δ το περασμένο  Σάββατο στη Λάρισα, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στην ΟΝΝΕΔ κατάφεραν αυτό που φάνταζε σχεδόν ακατόρθωτο. Στη δίνη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μονοπωλεί το πολιτικό ενδιαφέρον πήραν μια θέση στην πολιτική ατζέντα των ημερών. Οι υποψήφιοι πρόεδροι μάλιστα έχουν «οργώσει» την επαρχία και από το Κιλκίς πέρασαν ήδη τρεις υποψήφιοι, ο κ. Παπαμιμίκος, Κώστας Χατζής και εντελώς πρόσφατα ο Βασίλης Αξιώτης.