Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023, 8:35:36 πμ

Πολιτική

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 21:59

Περιοδείες Χρ. Γκουντενούδη

Συντάκτης:
gkoundenoudisΟ  υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, με το συνδυασμό του Π. Ψωμιάδη,  Χρήστος Γκουντενούδης επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συναντήθηκε με τον νέο Διευθυντή Γεώργιο Κωνσταντινίδη.
Πολύς θόρυβος και παραφιλολογία αναπτύχθηκαν σχετικά με τις διαδικασίες εντός του  ΠΑΣΟΚ που κατέληξαν στην απονομή επίσημης στήριξης στον νυν Δήμαρχο Δημ. Τερζίδη.
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 21:51

Επίσκεψη Μ. Μπόλαρη την Παρασκευή στο ν. Κιλκίς

Συντάκτης:
Στο νομό Κιλκίς θα περιοδεύσει την ερχόμενη Παρασκευή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μάρκος Μπόλαρης, όπου θα συναντηθεί με κομματικά στελέχη και φορείς, ενώ θα παραχωρήσει και συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν και θα παρουσιαστούν στην πανηγυρική εκδήλωση που οργανώνεται στο Πολύκαστρο με την ευκαιρία της πρώτης προεκλογικής ομιλίας του Παν. Ψωμιάδη στο νομό.
Ήδη όμως σύμφωνα με ελεγμένες πληροφορίες μας το γαλάζιο ψηφοδέλτιο του Κιλκίς για τις περιφερειακές εκλογές έχει «κλείσει».
Ιδού οι εκλεκτοί: Ανδρέας Βεργίδης, Κατερίνα Μακρή, Παύλος Θωμαϊδης, Γιώργος Φράγκος και Νίκος Ταχτσίδης.
Υπενθυμίζουμε ότι ο νικητής συνδυασμός θα εκλέξει κατά πάσα πιθανότητα εν συνόλω τρεις συμβούλους, τον αντιπεριφερειάρχη (χωρίς σταυρό)  και δυο από τους πέντε που θα χρειαστούν και σταυρό προτίμησης.
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 21:18

Θα είναι ενωτικός Θα τον μάθουμε σήμερα αύριο…

Συντάκτης:
mpolarisΕφτά εβδομάδες πριν την κάλπη και στο ΠΑΣΟΚ ακόμα δεν ανακοίνωσαν τον επικεφαλής αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς στον περιφερειακό συνδυασμού του  Μάρκου Μπόλαρη.
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 21:18

Θα είναι ενωτικός Θα τον μάθουμε σήμερα αύριο…

Συντάκτης:
mpolarisΕφτά εβδομάδες πριν την κάλπη και στο ΠΑΣΟΚ ακόμα δεν ανακοίνωσαν τον επικεφαλής αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς στον περιφερειακό συνδυασμού του  Μάρκου Μπόλαρη.
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010 20:18

Συνεργασία Δ. Τερζίδη με τον Δήμαρχο Γαλλικού

Συντάκτης:
terzidisΆλλη μια συνάντηση με συνάδελφο του πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης στο πλαίσιο των περιοδειών του σε Δήμους που θα συνενωθούν μ’ αυτόν του Κιλκίς όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης».
Αυτή τη φορά η συνάντηση έγινε με τον Δήμαρχο Γαλλικού Γιώργο Θεοδωρίδη προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα, τα προβλήματα, τα έργα και τις προοπτικές του Δήμου Γαλλικού.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρει πως την περασμένη Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010 συνεδρίασε η Πανελλήνια Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και πως μετά από διεξοδική συζήτηση για την πολιτική επικαιρότητα και τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ψηφίστηκε απόφαση, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:
1. ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Η χώρα βρίσκεται στη δίνη της πολύπλευρης κρίσης, η ανασφάλεια της κοινωνίας γιγαντώνεται. Οι ευθύνες των κομμάτων του πελατειακού κράτους είναι τεράστιες και δεν διαγράφονται με επικοινωνιακά μέσα. Οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μας έφεραν στο χείλος της χρεοκοπίας  δεν πρέπει απλώς να εγκαταλειφθούν, πρέπει να ανατραπούν.
To ξεπέρασμα της κρίσης κρίνεται σε τρία μέτωπα :
Στην αποφυγή της χρεοκοπίας του δημοσίου και της κατάρρευσης της οικονομίας, που θα την πληρώσουν δραματικά όλοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι.
Δεύτερο, στην ανατροπή της άδικης κατανομής των βαρών σε βάρος των αδύνατων στρωμάτων, με την αύξηση των δημοσίων εσόδων μέσα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας και όχι μέσα από  νέους έμμεσους φόρους καθώς και με την καταπολέμηση της ακρίβειας.
Τρίτο, στην υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πορείας έξω από το πελατειακό σύστημα, υπέρ των πολιτών, μιας ανάπτυξης οικολογικής για τη βελτίωση της ζωής τους, με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον, με δυναμική συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Το μνημόνιο δεν είναι η αιτία της δημοσιονομικής κρίσης και της εξάρτησης από τον υπέρογκο δανεισμό. Το αντίστροφο ισχύει. Η κρίση έφερε το μνημόνιο. Το καταψηφίσαμε γιατί οι κυβερνητικές πολιτικές που συμφωνήθηκαν με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ είναι κοινωνικά άδικες. Το αποτέλεσμα είναι ότι το έλλειμμα μεν μειώνεται, αλλά οδηγηθήκαμε στην  ύφεση, την ανεργία, έγινε άλμα στον πληθωρισμό, χωρίς να διαφαίνεται ο δρόμος εξόδου της χώρας από την κρίση.   
Στόχος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι η  συγκρότηση της εναλλακτικής πολιτικής απέναντι στην κυβερνητική με στόχο της αλλαγή της. Με ειλικρίνεια απέναντι στο λαό, με ευθύνη για τη χώρα, προτάσσοντας το δημόσιο συμφέρον.
Η χώρα έχει ανάγκη να μπει σε νέα πορεία. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ προτείνει ριζική πολιτική στροφή σε όλους τους τομείς, για να εφαρμοστεί ένα δημοκρατικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας με βασικούς άξονες την αναδιοργάνωση της οικονομίας και του κράτους, τη συγκρότηση πραγματικού κοινωνικού κράτους, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη σύγχρονη οικολογική ανάπτυξη.
2. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση πραγματοποιούνται σε κρίσιμη περίοδο.
Εργαζόμαστε η αυτοδιοίκηση από μέρος της κρίσης να γίνει φορέας  πολιτικών αντιμετώπισής της και συγκρότησης νέων αντιλήψεων για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και τον ανασχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής μας ζωής.
Αυτό υλοποιούμε με τους δημοτικούς και περιφερειακούς συνδυασμούς που υποστηρίζουμε. Όπου υπήρξε διάθεση από άλλες πολιτικές δυνάμεις και αναδείχθηκαν υποψηφιότητες κύρους και εναλλακτικού προγράμματος προχωρήσαμε σε συνεργασίες. Όπου δεν έχει ωριμάσει ακόμη η ανάγκη της νέας πολιτικής κατεύθυνσης επιλέγουμε τα καλύτερα στελέχη για να δώσουμε το δικό μας μήνυμα.
Είναι ανάγκη να υλοποιηθούν πολιτικές που
- θα ανακουφίζουν τους πολίτες από τα αποτελέσματα της κρίσης,
- θα συγκροτούν ένα δίκτυο πολιτικών και μέτρων κοινωνικής προστασίας,
- θα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες οικονομικού χαρακτήρα στα πλαίσια της προσπάθειας για την αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων σε τοπικό επίπεδο
- θα προωθούν πολιτικές αντιμετώπισης της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης για την εξασφάλιση και εξοικονόμηση πόρων,
- θα διαμορφώνουν νέες πολιτικές απασχόλησης, αναδιάρθρωσης του παλαιωμένου παραγωγικού προτύπου με έμφαση σε πρωτοβουλίες και επενδύσεις πράσινης ανάπτυξης, στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας.  
Θέλουμε δημοτικές αρχές που θα διεκδικούν την ουσιαστική μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα υλοποιούν νέα σχέση του δήμου με το δημότη, περιφερειακές διοικήσεις που θα προωθήσουν την ισόρροπη ανάπτυξη, ώστε η αυτοδιοίκηση να γίνει θεσμός νέας πορείας της χώρας.
Αυτή είναι η βάση των συμφωνιών ή συμμαχιών μας στις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Έτσι απορρίπτουμε τις προτάσεις συγκροτήσεως μετώπων στην αυτοδιοίκηση με κριτήριο ένα – αμφιβόλου αξιοπιστίας - "όρκο πίστης" κατά του μνημονίου. Κριτήριο για τους δήμους και τις περιφέρειες δεν πρέπει να είναι τα λόγια, αλλά τα έργα και η αξιοπιστία των υποψηφίων.
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 20:05

Οδήγησαν εκτός τον Γιώργο Φλωρίδη

Συντάκτης:
floridisΑν δεν πρόκειται για σκόπιμη μεθόδευση αποκλεισμού, τότε σίγουρα μιλάμε για πολιτική αφέλεια!
Ο λόγος για τη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος και τον αποκλεισμό ουσιαστικά του βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Φλωρίδη, από αυτό. Μήνες τώρα όλα τα ρεπορτάζ των μεγάλων αθηναϊκών εφημερίδων και των τηλεοπτικών-ραδιοφωνικών δικτύων κατέγραφαν τρία με τέσσερα έμπειρα και ικανά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που θ’ αποτελούσαν τα κεντρικά πρόσωπα του αναμενόμενου ανασχηματισμού. Μεταξύ των προσώπων αυτών καταγράφονταν και ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φλωρίδης, πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, υφυπουργός Οικονομικών και Αθλητισμού.
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 19:31

Με τους πολίτες της Παιονίας ο Χρήστος Δραγανίδης

Συντάκτης:
draganidisΜε αμείωτους ρυθμούς και με ευρεία συναίνεση όπως προκύπτει από τις καθημερινές επαφές και συνεργασίες του με πολίτες του δήμου Παιονίας ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Δραγανίδης συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία.
Παράλληλα ο κ Δραγανίδης κινείται για την ολκλήρωση του συνδυασμού του έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή αξίων στελεχών από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα με κοινή συνισταμένη την διάθεση για προσφοράστο κοινωνικό σύνολο.