Quantcast
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, 9:31:52 μμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Πολιτική

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 04:59

Η περιουσία που απέκτησα είναι το ΚΑΘΑΡΟ μου μέτωπο

Συντάκτης:

Το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φλωρίδης, περιόδευε στο Λαϊκό νοσοκομείο Αθηνών, συνοδεύοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, ως πολιτικός εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα υγείας και το βράδυ της ίδιας ημέρας περιόδευε στα χωριά του δήμου Πικρολίμνης, καταλήγοντας με κεντρική ομιλία στο Παλιό Αγιονέρι, μπροστά σε δεκάδες κατοίκους του Κιλκίς. Ηταν μια ομιλία που ενθουσίασε τους συγκεντρωμένους, γεμάτη επιχειρήματα για «την καταστροφική πολιτική της Ν.Δ.», παρουσιάζοντας παράλληλα τη διαφορετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για έξοδο από την κρίση και την οικοδόμηση ενός κοινωνικού κράτους.

«Δεν μπορεί η επιλογή στην κάλπη να είναι ανάμεσα στον παγωμένο μισθό του κ. Καραμανλή και τα 30 λεπτά αύξηση τη μέρα του κ. Παπανδρέου. Πρέπει να υπάρξει αγώνας ενάντια στην κεντρική γραμμή πλεύσης και επιλογών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να καταγραφεί η διαφορετικότητα στη λαϊκή επιλογή, αλλιώς θα είμαστε άξιοι της τύχης μας». Αυτό τόνισε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα.

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 04:52

Εκλογές, ένα δυσεπίλυτο Σταυρόλεξο

Συντάκτης:

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει Οκτωβρίου βρίσκονται τα πολιτικά κόμματα με νέα ονόματα μεταγραφών, μετακινήσεων, αποκλεισμών και με πολύ παρασκήνιο. Παρασκήνιο γιατί πάντοτε η πολιτική έχει μέσα της το σπέρμα της διαφωνίας, της διαμάχης, της σύγκρουσης, του ανταγωνισμού και της αντιπαράθεσης για ανατροπές προς πάσα κατεύθυνση. Είναι ένα μέρος του πολιτικού συστήματος ή αν θέλετε, μέρος του παιχνιδιού. Τα αίματα σιγά-σιγά άρχισαν να ανάβουν. Επικρατεί μαι αγωνία, ένας πανικός και άγχος σε πρόσωπα και καταστάσεις στην προβλεπόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι την τελευταία στιγμή ποιός θα “αγκαλιάσει” και θα “νυμφευθεί” αυτήν την Αυτοδυναμία.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 10:22

Περιοδεία Παπανδρέου με Γιώργο Φλωρίδη

Συντάκτης:

Έπειτα από σχετική πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος βουλευτής Γ. Φλωρίδης συνόδευσε τον κ. Παπανδρέου στην περιοδεία που πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στο «Λαϊκό» νοσοκομείο Αθηνών. Κατά την διάρκεια των επισκέψεων, τόσο ο Γ. Παπανδρέου όσο κι ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδης, διαπίστωσε γι’ άλλη μια φορά τα τεράστια προβλήματα της Δημόσιας Υγείας, ενώ ο κ. Παπανδρέου είχε τη δυνατότητα ν’ αναφερθεί στις θέσεις του Κινήματος για την επίλυση τους.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 10:21

Ξεκίνημα Παραστατίδη με πολύ ενθουσιασμό

Συντάκτης:

Την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα, ξεκίνησε από το Κιλκίς το βράδυ της Δευτέρας, 14 Σεπτεμβρίου, ο υποψήφιος  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην  Νομάρχης, Θόδωρος Παραστατίδης. Επρόκειτο για ένα δυναμικό ξεκίνημα, στο οποίο η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που δεν επέτρεψε να γίνει η ομιλία στην αίθουσα του Δημοτικού Κήπου, αλλά στον προαύλιο χώρο του!

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 10:17

Η κ. Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο

Συντάκτης:

Η αναζήτηση υποψήφιας, οπωσδήποτε γυναίκας σύμφωνα με την επιταγή της Ρηγίλλης, για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας μετά την απομάκρυνση Τσιτουρίδη, κατέληξε σε αποτέλεσμα με την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.
Η συνταξιούχος αστυνομικός Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη, εξ Ηλείας έλκουσα την καταγωγή αλλά μόνιμος κάτοικος του νομού επί δεκαετίες, είναι η εκλεκτή του κόμματος και μαζί με τους; κ. Κώστα Κιλτίδη, Γιώργο Γεωργαντά, Θόδωρο Παραστατίδη και Βάια Μούσα θα δώσουν τη μάχη των εκλογών.
Η κ. Καρβουνιάρη υπηρέτησε την ελληνική αστυνομία από την οποία αποστρατεύτηκε πριν δυο χρόνια. Διαμένει μόνιμα στο Πολύκαστρο.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 15:40

Δικαίωση Κιλτίδη

Συντάκτης:

«Στο δίλημμα Καραμανλής – Παπανδρέου οι πολίτες θα προτάξουν το συμφέρον της Πατρίδας και θα αποφασίσουν να στηρίξουν την κυβέρνηση της ΝΔ ως τη μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται την σταθερότητα και ασφάλεια του τόπου. Η παράταξη των μεγάλων επιλογών και των μεγάλων θυσιών είναι δυνατή και αποφασισμένη να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο της οικονομικής κρίσης και να θωρακίσει την αναπτυξιακή της διάσταση».

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 15:39

Εντιμη διαχείριση δημοσίου χρήματος

Συντάκτης:

Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο έχει πρόγραμμα, αλλά και είναι και άμεσα εφαρμόσιμο, τονίζει σε συνέντευξή στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash και στο δημοσιογράφο Νίκο Κακαουνάκη, ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, επισημαίνοντας πως το πρώτο που απαιτεί ο κόσμος από το κόμμα του είναι η έντιμη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
Στη συνέντευξή του ο κ. Φλωρίδης, μεταξύ των άλλων αναφέρει:

Την Κυριακή 4 του Οκτώβρη επιλέγουμε την κυβέρνηση της χώρας.
Η επιλογή αφορά ιδέες, προσμονές και πρόσωπα. Εκφράζει τις πολιτικές μας απόψεις, αλλά κι εκείνους που εμπιστευόμαστε να τις εκπροσωπούν.
Αφορά επίσης προσωπικές σχέσεις, ανάμεσα στους ψηφοφόρους και τους υποψηφίους. 
Όλα αυτά είναι κατανοητά και απόλυτα σεβαστά.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 15:32

Ποιος είναι ο Δ. Μουζούρης

Συντάκτης:

Πλούσια είναι η πολιτική και κοινωνική δράση του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μουζούρη, ενώ εντυπωσιακή είναι και η επαγγελματική του πορεία και οι σπουδές που έχει πραγματοποιήσει, ο εκ Γουμένισσας ορμώμενος πολιτικός άνδρας, που γεννήθηκε το 1946, από τη Μαρία και το Δημοσθένη Μουζούρη.
Το πλούσιο βιογραφικό του έχει  ως εξής: