Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 12:36:24 πμ

Πολιτική

gkountenoudisΣτο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του , ο Χρήστος Γκουντενούδης , Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, επισκέφθηκε την Τρίτη 23-11-10 τον Δήμο Μουριών . Παρευρέθηκε σε  συγκέντρωση ενημέρωσης  αγροτών που διοργανώθηκε από το Τμήμα Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης του νομού Κιλκίς  στο Συνεδριακό κέντρο του Σ.Σ. Μουριών.  Το  θέμα ενημέρωσης ήταν η αντιμετώπιση – πρόληψη της προσβολής από το έντομο DIABROTICA στην καλλιέργεια του καλαμποκιού.
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010 22:04

Συνάντηση Μπαλάσκα - Σαμαρά

Συντάκτης:
mpalaskasΜε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς επιβεβαιώνει την συνάντηση του κ. Μπαλάσκα με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά, όπως ήδη ενημερώσαμε σε ρεπορτάζ των προηγουμένων ημερών.
Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση της Νομαρχίας:
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 13:42

Μπόλαρης : Λίγο (ακόμα) χρόνο νάχαμε…

Συντάκτης:
mpolaris«Αν είχαμε λίγο χρόνο ακόμα το μήνυμά μας θα έφτανε σε όλους τους πολίτες. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλα τα αστικά κέντρα ο συνδυασμός μας αναδείχτηκε πρώτος. Για την επαρχία χρειαζόμασταν περισσότερο χρόνο και δεν τον είχαμε»
laiki_sispeirosiΑπόλυτα ικανοποιημένα δήλωσαν τα στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης για το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και στο νομό Κιλκίς, επισημαίνοντας παράλληλα πως το θετικό αυτό αποτέλεσμα σημαίνει ταυτόχρονα και αυξημένες υποχρεώσεις απέναντι στον κόσμο και στον αγώνα για ανατροπή του σάπιου και αντιλαϊκού πολιτικού σκηνικού.
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 13:22

Κιλτίδης : Εκφράζουμε αυθεντικά τον αστικό χώρο

Συντάκτης:
kiltidis«Φέρω συνειδητά για 40 χρόνια τα γονίδια, κι αν για κάποιους δεν υπάρχουν, κατ’ ελάχιστον τα μνημίδια των θυσιών δυο γενεών του πρόσφατου γενεαλογικού μου δέντρου, της προσφυγιάς και της μετακατοχικής ανωμαλίας. Ανδρώθηκα με την πίκρα της ξενιτιάς των γονιών μου. Οραματίσθηκα για την πατρίδα με πίστη και αγώνα έχοντας παρακαταθήκη την ηρωική αντίληψη ζωής του Ι. Συκουτρή και το παράγγελμα της σωκρατικής αυτογνωσίας «γίνε αυτό που είσαι».
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 13:20

Μέτωπο ευθύνης με συναίνεση

Συντάκτης:
floridisΤο 2011 ενδεχομένως να αποδειχτεί ο δυσκολότερος χρόνος της μεγαλύτερης δημοσιονομικής, οικονομικής και παραγωγικής αναδιάρθρωσης, που συντελείται μεταπολεμικά στη χώρα. Την ίδια στιγμή, όπως καταγράφηκε και εκλογικά,  το πολιτικό μας σύστημα παρουσιάζει αυξανόμενη φθορά και σημαδεύεται από έντονα στοιχεία κρίσης αντιπροσώπευσης.
konstantinidis_theodosis«Τα χιλιάδες κενά των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, τα πολυπληθή τμήματα των 28-30 και πλέον μαθητών, η υποχρηματοδότηση των σχολείων που αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις λειτουργικές τους ανάγκες (πετρέλαιο θέρμανσης, γραφική ύλη κ.ά.), η μαζική γενίκευση των αντιπαιδαγωγικών ελαστικών εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, ο σταδιακός εξοβελισμός της επιστημονικής γνώσης από το σχολείο και η αντικατάστασή της με ληξιπρόθεσμες χρηστικές δεξιότητες, συνθέτουν την πραγματικότητα της Εκπαίδευσης στη χώρα μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη.
psomiadisΕπιστολή προς τους δεκατρείς νεοεκλεγέντες Περιφερειάρχες της χώρας με την οποία προτείνει κοινή σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Γ. Ραγκούση και Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου απέστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής να υπάρξει άμεση συνεννόηση και συνεργασία ενόψει της εφαρμογής του Καλλικράτη την 1η Ιανουαρίου 2011. «Προτείνω με ενέργειες του συναδέλφου μας νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού να καθοριστεί το δυνατόν συντομότερο κοινή σύσκεψη με τη συμμετοχή των 13 αιρετών Περιφερειαρχών και τους αρμόδιους ως άνω υπουργούς και συγκεκριμένη ατζέντα που θα περιλαμβάνει τα ζητήματα οργάνωσης, λειτουργίας, χρηματοδότησης, μετάβασης από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση στον Καλλικράτη» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010 17:12

Γεύμα εργασίας Παραστατίδη-γιατρών

Συντάκτης:
parastatidisΓεύμα συνεργασίας παρέθεσε στην πόλη του Κιλκίς ο Βουλευτής του Νομού Θεόδωρος Παραστατίδης στους Διευθυντές των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Αλ.  Χατζηκρανιώτη, όπου συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 17:07

Έτοιμοι οι πρώτοι σύνεδροι στο κόμμα της Ντόρας

Συντάκτης:
kiltidisΟι τελευταίες λεπτομέρειες απομένουν για να «κλείσουν» οι πρώτοι σύνεδροι στο νέο κόμμα που γεννιέται στον χώρο της κεντροδεξιάς με ηγέτιδα την κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως είναι γνωστό στο πολιτικό αυτό εγχείρημα πρωτοστατεί εδώ και μήνες και ο ανεξάρτητος βουλευτής του νομού μας Κώστας Κιλτίδης, του οποίου η παρουσία και δράση στο νέο κόμμα θα είναι πρωταγωνιστική.