Σάββατο, 17 Απριλίου 2021, 5:14:41 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (10-3-2021)

ΚΔΑΠ "Παιδόκοσμος": Στο πλαίσια συμμετοχής μας στον Παγκόσμιο και Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, διεξάγουμε έρευνα με τα παιδιά μας, για ένα Ρομποτικό Πάρκο με μεγάλη αγκαλιά, έτοιμο να υποδεχτεί άτομα και παιδιά με ειδικές αναγκές.

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του ιδρυτικού/επίτιμου μέλους μας και επί σειρά ετών κατά το παρελθόν άξιου και μάχιμου Προέδρου μας, Βασιλείου Δάτση, σε ηλικία 98 ετών. Ενός ανθρώπου σεμνού, δραστήριου και ιδιαίτερα αγαπητού στους κύκλους του κλάδου μας.

Η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς, "Οι Αργοναύτες", οργάνωσε την 5η διαδικτυακή εισήγηση, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, με την Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, Φιλόλογο, εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου, M.ed. Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας. Τίτλος εισήγησης: "Η ποντιακή διάλεκτος και η διδασκαλία της στον 21ο αιώνα: Προκλήσεις και προοπτικές".

Γυναίκες συμμετέχουσες στην καμπάνια του Eni CBC Med Program για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: υποστηρικτής της καμπάνιας η Επιμορφωτική Κιλκίς.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (8-3-2021)

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Μετά από τις δραματικές εξελίξεις εξαιτίας των καταστροφικών σεισμών στην Ελασσόνα Λάρισας, ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 12:56

Δενδροφύτευση στο Δασάκι Πεδινού

Συντάκτης:

Εθελοντική δράση δενδροφύτευσης πραγματοποιήθηκε στο Δασάκι του Πεδινού. Πρόκειται για μια πράξη εθελοντισμού που πραγματοποίησαν, η τοπική Κοινότητα και τοπικοί φορείς με την βοήθεια του Δήμου Κιλκίς.

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τη Γιορτή της Γυναίκας αξίζει να τονισθεί η ανεκτίμητη συμβολή της επώνυμης και ανώνυμης Ελληνίδας στον αγώνα του 1821.