Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, 7:54:14 μμ

Πολιτιστικά

Από την υπέροχη σελίδα «Πεδινιώτες» διαβάζουμε για το πανέμορφο δάσος του Πεδινού:

Με την μέριμνα του προέδρου της τοπικής Κοινότητας Πεδινού Χρόνη Στεργίου Καθαρίστηκε το δάσος Πεδινού από ξερόκλαδα, που εγκαταλείφθηκαν μετά από την απομάκρυνση των δέντρων που κατέστρεψε το μπουρίνι πριν λίγο καιρό!

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (18-10-2017)

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 19:48

Χειροτονία νέου Μητροπολίτη Δράμας Δωροθέου

Συντάκτης:

Σε κλίμα συγκίνησης και ευφροσύνης τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωροθέου.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες" σε συνεργασία με πολιτιστικούς-ποντιακούς συλλόγους του ν. Κιλκίς και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, οργανώνει  την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 εκδήλωση αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τίτλο: Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΣ: Από τον Καύκασο στο Κιλκίς, μέσα από τους δρόμους της Προσφυγιάς.

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στο Κιλκίς, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.

Ο κ. Βεργίδης παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρωικά πεσόντων κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, όπου τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, Χαράλαμπος Σιμιτσής.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΤΕΧΝΗ» ΚΙΛΚΙΣ προκηρύσσει τον Εικοστό Όγδοο (28) Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Κούρος Ευρωπού».

 Οι ποιητικές συλλογές που θα σταλούν για το διαγωνισμό πρέπει:   

1) Να είναι γραμμένες στην ελληνική γλώσσα, να μην έχουν εκδοθεί, ούτε να έχουν δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

2) Να είναι τυπωμένες σε πέντε (5) αντίτυπα, με μέγεθος χαρακτήρων 14 στιγμών  με το ψευδώνυμο επάνω δεξιά.

Το καράβι Mataroaκαταφθάνει στο Κιλκίς, γεμάτο με θέατρο, κουκλοθέατρο, κατασκευές σκηνικών, μουσική, φαντασία, δημιουργία, παιχνίδι.

Οι καπετάνισσες Ελίνα Καλαϊτζόγλου και Μαρία Κουτσοκώστα σας περιμένουν με χαρά σε πέντε καλλιτεχνικά εργαστήρια:

Με αφορμή την προκήρυξη του  28ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς καλωσορίζουμε το νέο μέλος της επιτροπής, την ποιήτρια και υποψήφια διδακτόρισσα της Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Μαίρη Κλιγκάτση.

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του σωματείου: «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ Η ΠΟΛΙΣ», Σουρή 6 Κιλκίς, η τακτική Γ. Συνέλευση των μελών του.

Αν δεν υπάρξει απαρτία, η Γ. Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο και ώρα με τα ίδια θέματα μια εβδομάδα μετά, χωρίς άλλη ειδοποίηση.

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 διευθυντές σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της ΠΕ Κιλκίς είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς κα Στρατούλη Γεωργία στον ιστορικό χώρο της αρχαίας Ευρωπού - στην γενέτειρα του Σέλευκου Α΄ του Νικάτορος, στρατηγού του Μεγάλου Αλεξάδρου και ιδρυτή της δυναστείας των Σελευκιδών. Η ξενάγηση οργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ευρωπού.