Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, 3:12:29 μμ

Πολιτιστικά

Στη στήριξη του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησαν πρόσφατα τα ζυμαρικά Μάκβελ. Συγκεκριμένα, με ευαισθησία στις ευπαθείς ομάδες και στα παιδιά, ο Σταύρος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurimac, προσέφερε 1.800 κιλά ζυμαρικών Μάκβελ στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Οι εκπρόσωποι του οργανισμού παρέλαβαν τα προϊόντα από τις εγκαταστάσεις της Eurimac στο Κιλκίς και τα μετέφεραν στις δομές του οργανισμού, σε όλη την Ελλάδα.

Το Λαογραφικό Μουσείο Κιλκίς βρήκε στέγη πριν από πολλά χρόνια από το δήμο Κιλκίς στο παλιό κτήριο του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς. Στήθηκε με το υλικό που είχε συγκεντρώσει ο αείμνηστος Χρήστος Κετσετζής και ο πρώην δήμαρχος Αναστάσιος Αμανατίδης φρόντισε να περάσει το υλικό αυτό στο δήμο Κιλκίς.

Μια ακόμη δράση προσφοράς του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς στέφθηκε με επιτυχία.

Το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογος είχε δημιουργήσει τράπεζα αίματος μελών. Προχθές μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο ιδιωτικός θηροφύλακας  και μέλη του συλλόγου, προέβησαν σε αιμοδοσία στο αντίστοιχο τμήμα του νοσοκομείου Κιλκίς.

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 19:51

Άγιος Χαράλαμπος, οικισμός νομού Κιλκίς

Συντάκτης:

Άγιος Χαράλαμπος, οικισμός νομού Κιλκίς

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Παιονίας "ΤΟ ΠΑΙΚΟ" κάνει γνωστό στα μέλη του ότι η αναβληθείσα λόγω κορονοϊού - καραντίνας Ετήσια Τακτική Γενική του Συνέλευση που θα γινόταν τον περασμένο μήνα Απρίλιο αυτή θα πραγματοποιηθεί την 12 Ιουλίου 2020 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 σε ανοιχτό χώρο επίσης λόγω κορονοϊού- και συγκεκριμένα στις Παρυφές του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεσιάς Παιονίας στο προαύλιο του εξωκλησίου Αγ. Παντελεήμονα Μεσιάς.

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 15:28

Η Τέχνη Κιλκίς ευχαριστεί την Kleemann

Συντάκτης:

ΠΡΟΣ

Νικόλαο Κ. Κουκούντζο, Πρόεδρο Δ.Σ. Kleemann Ελλάς Α.Β.Ε.Ε.

και Κωνσταντίνο Ν. Κουκούντζο, Διευθύνοντα  Σύμβουλο Kleemann Ελλάς Α.Β.Ε.Ε.

Επετειακό βίντεο Μάχης Κιλκίς - Λαχανά από το Γενικό Επιτελείο Στρατού – Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την αποφράδα Τρίτη 21 Ιουνίου 1920, ημέρα που εισέβαλαν στο Φούλατζικ της Βιθυνίας οι Τσέτες του Τζεμάλ Μπέη, οι οποίοι αφού κατέσφαξαν όσους βρήκαν (περίπου 300 στον αριθμό) και βίασαν τα κορίτσια κατέστρεψαν εκ θεμελίων το χωριό (ένα αμιγώς ρωμέϊκο χωριό 1.800 κατοίκων) βάζοντάς το φωτιά από άκρη σε άκρη.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (25-6-2020)

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 22:18

Τα χνάρια μιας ζωής που πέρασε

Συντάκτης:

Αρχές Ιούνη και καθώς ο ήλιος πήρε να κατηφορίζει κινήσαμε να επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο του Γιάννη και της Ελένης Βεζερτζή στον Μικρόκαμπο. Μαζί μας και ο Τάσος Αμανατίδης, ο γιατρός, ο πρώην δήμαρχος, αλλά πρωτίστως ο φιλίστορας και άριστος γνώστης της τοπικής μας ιστορίας.