Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020, 4:54:49 πμ

Πολιτιστικά

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (15-9-2020)

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 14:17

Μνημείο προσφυγιάς στο Βαλτοτόπι

Συντάκτης:

Μνημείο προσφυγιάς στο Βαλτοτόπι

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου  για τα 100 χρόνια  του ξεριζωμού από το Κίσδερβεντ της Μικράς Ασίας,  έγιναν την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 στο Βαλτοτόπι, μετά το πέρας  του Αρχιερατικού Πανηγυρικού Εσπερινού, παραμονή της εορτής της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο και τον δήμαρχο Παιονίας κ. Κώστα Σιωνίδη.

Οι ιδιαιτέρες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα λόγω του ιού αναγκάζουν σε μεταβολή των ημερομηνιών διεξαγωγής της γενικής εκλογο-απολογιστικής συνέλευσης έτσι ώστε αυτή να προπαρασκευαστεί ορθά για την ασφάλεια όσων λάβουν μέρος.

Προσκαλούνται όλα τα μέλη της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «Αργοναύτες» σε  γενική εκλογο-απολογιστική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του συλλόγου την Κυριακή 27  Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. με όσα μέλη παρευρεθούν και χωρίς την διαδικασία της απαρτίας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς έγινε 50 χρόνων και το γιορτάζει... με την έναρξη του έργου της ολικής αναβάθμισης του κτιρίου και του εκσυγχρονισμού των εκθέσεών του, που θα ολοκληρωθούν σε περίπου 3 χρόνια...
Στο γειτονικό του όμορο οικόπεδο άρχισαν, επίσης εργασίες, που θα περιλάβουν και την επέκτασή του...

Την Κυριακή 6-9-2020 στο ενοριακό πνευματικό κέντρο του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αξιοχωρίου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η 27η εθελοντική αιμοδοσία των μελών της ενιαίας Τράπεζας αίματος Άσπρου – Αξιοχωρίου.

Προσήλθε σημαντικός αριθμός εθελοντών, αιμοδότησαν 24 (18 άνδρες, 6 γυναίκες)  μεταξύ αυτών τέσσερα (4) νέα μέλη, ενισχύοντας το απόθεμα αίματος της Τράπεζας μας αλλά του Νοσοκομείου Κιλκίς που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα σε αίμα.

Από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς ανακοινώνεται ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν από την Παρασκευή 11/9 και για 14 ημέρες σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, η έναρξη των Χορευτικών Τμημάτων μετατίθεται μία εβδομάδα μετά, το Σάββατο 26/9.

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 20:00

Οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Συντάκτης:

Αγαπημένοι φίλοι/ες  και μέλη της ΤΈΧΝΗΣ,

Μία νέα χρονιά λειτουργίας των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας και των εκδηλώσεων της ΤΕΧΝΗΣ ξεκίνησε.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις της συνεργασίας και επαφής μας εφέτος έχουν ιδιαιτερότητες και χαρακτηρίζονται από την αναγκαιότητα τήρησης μέτρων  για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19 .

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 19:38

Κουκουβάγιες ¨επισκέφτηκαν¨ τα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids

Συντάκτης:

Στις δομές Kinesis for Kids η δεύτερη εβδομάδα είχε πρωταγωνιστή το γνωστό νυκτόβιο πτηνό, την κουκουβάγια. Χάρισαν στα παιδιά λίγη από τη σοφία τους ώστε να κυλήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά. Έτσι, οι δραστηριότητες των εικαστικών περιείχαν την κατασκευή μίας κουκουβάγιας από τον κάθε μαθητή. Στη ζωγραφική τα παιδιά απεικόνισαν την οικογένεια της κουκουβάγιας, ενώ στο virtual, μικροί και μεγάλοι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικό βίντεο για τη ζωή της και στη συνέχεια δημιούργησαν το δικό τους σελιδοδείκτη-κουκουβάγια.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (11-9-2015)

Και η Μάρθα Αραβίδου, εκπαιδευτικός και μέλος της Τέχνης θα είναι μαζί μας  την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 στην γιορτή της Πινακοθήκης της Τέχνης για να αφηγηθεί στους μικρούς μας φίλους το υπέροχο παραμύθι του Χόρχε Μπουκάι “Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας”.