Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 10:00:38 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Οι κούκλες βγήκαν στις πλατείες του Κιλκίς, αεικίνητες και κεφάτες σκορπώντας χαμόγελα στους δεκάδες μικρούς φίλους τους που με την μαζική παρουσία τους στις  προφεστιβαλικές εκδηλώσεις κουκλοθεάτρου και παντομίμας έδειξαν την αγάπη τους για τις μαριονέτες, τις γιγαντόκουκλες και τα μάπετ ακόμη και σε συνθήκες καύσωνα!

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (30-6-2021)

Το Λουτρό αποτελεί το μοναδικό ιστάμενο μεταβυζαντινό μνημείο του σημερινού Πολυκάστρου και είναι κηρυγμένο μνημείο (Υ.Α. YΠΠE/APX/B1/ Φ34/8275/213/26-2-81, ΦEK182/B/31-3-81).
Χωροθετείται εντός του παλαιού μικτού οικισμού χριστιανών και μουσουλμάνων του Πολυκάστρου, το οποίο σύμφωνα με οθωμανικό κατάστιχο του 1446 έφερε την ονομασία Ρουγκουνόβιτσε (Rugunovice).

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο είχε την χαρά να συναντηθεί η δημοτική σύμβουλος Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα.
Όπως σημειώνει η ίδια: «Το διαβατήριο του εμβολιασμού μου έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό στην μετά COVID εποχή!

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 21:59

Ετοιμο το Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό

Συντάκτης:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς με χαρά παρουσιάζει και παραδίδει στους ανθρώπους που αγαπούν το ωραίο, το καλό, τον πολιτισμό και την αισθητική το νέο χώρο μας στο Μεταλλικό, το Στέκι της Τέχνης, απέναντι από την Πινακοθήκη.

Αφήσαμε πίσω μια δύσκολη και πρωτόγνωρη χρονιά. Όμως η ζωή συνεχίζεται και κοιτά μπροστά. Οι άνθρωποι αναζητούν εξωστρέφεια,  ψυχαγωγία,  πνευματική ανάταση.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (29-6-2021)

Με μια λιτή εκδήλωση, έμπλεη συναισθηματικής φόρτισης, ο Δήμος Κιλκίς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο  Βασίλη Μακρίδη, σπηλαιοφύλακα και ξεναγό συγχρόνως του Σπηλαίου Κιλκίς ο οποίος μετά από τριάντα πέντε χρόνια ευδόκιμης θητείας στο Δήμο Κιλκίς συνταξιοδοτήθηκε πριν από λίγο καιρό.

Η Παιδική Σκηνή Ροντίδη ανεβάζει απόψε στις 21:00 στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου την παράσταση ‘’Κιτρινομπελάδες’’ με την οποία ανοίγει η αυλαία του φετινού Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Κιλκίς.

Μύρισε καλοκαίρι και ο Δήμος Κιλκίς έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για την περίσταση εγγράφοντας στους ημεροδείκτες του ακαταμάχητες προτάσεις που υπηρετούν την τέχνη και τον πολιτισμό.

Το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς, με την ανεμελιά και την πληθωρικότητα της φύσης του, δροσερό σαν αύρα ‘’κυματίζει’’ στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου για να προσφέρει όαση αναψυχής στους δημότες και στους επισκέπτες του.

Τα πρωτεία της έντυπης ενημέρωσης στην Ελλάδα συνεχίζουν να διατηρούν οι τοπικές εφημερίδες στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας παγκόσμιας έρευνας του Ινστιτούτου Reuters με τίτλο: «Digital News Report 2021».