Quantcast
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 2:41:13 πμ

Πολιτιστικά

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (10-1-2018)

Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ «Επιχείρηση, Αλλάζουμε την Ελλάδα: Τhe Game Changers» με παρουσιαστή τον Σπύρο Μαργαρίτη κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στις 20:00 στην ΕΡΤ2

Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης και της κλιματικής αλλαγής οι «επιχειρηματίες» του σήμερα καλούνται να βρουν λύσεις και να βελτιώσουν τον κόσμο για όλους εμάς. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να έρχονται σε επαφή με την επιχειρηματικότητα από μικρή ηλικία.

Πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, σύναξη των νέων μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Πολυανής και Κιλκισίου για την τριετία 2023-2025.

Στους Κληρικούς και στα νέα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων απευθύνθηκε ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος με πατρικούς λόγους και μεταξύ των άλλων τους συνεχάρη για την ανάληψη της ευθύνης, να διακονήσουν τους Ιερούς ενοριακούς Ναούς, ενώ ανέλυσε και τα καθήκοντά τους.

Ο Δήμος Παιονίας  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στα πλαίσια των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει προβολή εκπαιδευτικού και οπτικοακουστικού υλικού, την Παρασκευή 13/01/2023, στο Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου. Θα πραγματοποιηθεί προβολή των εξής ταινιών:

Από τις εκδόσεις ΑΝΑΤΥΠΟ κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του κιλκισιώτη δάσκαλου Πολύκαρπου Γεωργιάδη, με τίτλο: «Βέλη από ακένωτη φαρέτρα».
Στις 260 σελίδες του βιβλίου του συνταξιούχου δάσκαλου από την Ποντοηράκλεια ν. Κιλκίς ο αναγνώστης μπορεί να βρει συνολικά 73 ομιλίες για πολύ ενδιαφέρονται θέματα.

Η σημερινή μεγάλη και περίλαμπρη εορτή άλλοτε σήμαινε “συναγερμό χαράς” και καθολική κοσμοσυρροή στις Εκκλησιές. Και σήμερα συνεγείρει τον κόσμο μας για το ραντισμό και τη λήψη του αγιασμένου νερού, προπαντός όμως στους παραθαλάσσιους, τους παραποτάμιους ή παραλίμνιους τόπους ή και σε δεξαμενές για τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού και την ανάσυρσή του.

Μέσα στο εορταστικό κλίμα του Αγίου Δωδεκαημέρου το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς παρέθεσε τράπεζα αγάπης στους μοναχικούς ανθρώπους της Ενορίας στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου "Στενήμαχος", το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου 2023.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνια στην πόλη του Κιλκίς, με τον Αγιασμό των υδάτων να τελείται στο Κολυμβητήριο του Αλέξανδρου Κιλκίς.

Πλήθος κόσμου και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες της πόλης έδωσαν το παρών, με τον Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο να χοροστατεί, με τους πιστούς να παίρνουν την ευχή του και τους κολυμβητές να αψηφούν το κρύο και να βουτούν για να πιάσουν τον σταυρό, με τον Αναστάσιο Λουνή να είναι ο πλέον τυχερός!

Η πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά και απο καρδιάς το μέλος του Δ.Σ. κύριο Ζώτο Θεολόγο για την ευγενική χορηγία  των στολών των δόκιμων εθελοντών του τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και του τομέα Υγείας. 

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς ενημερώνει πως δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 6323/12-12-2022 με το οποίο απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αντίτιμου εισόδου στα μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ., οι εκπαιδευτικοί Α’/θμιας, Β’/θμιας και Γ’/θμιας εκπαίδευσης εν ενεργεία και συνταξιούχοι.