Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 2:05:38 πμ

Πολιτιστικά

Διήμερο εκδηλώσεων στο πανηγύρη της Μεσιάς τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Μαΐου

  19 Μαΐου 1919 -19 Μαΐου 2024. 105 χρόνια από την έναρξη της 2ης φάσης της γενοκτονίας τους Ελληνισμού του Πόντου που ξεκινά με την αποβίβαση του "Ειρηνοποιού" Μουσταφά Κεμάλ στην Αμισό (Σαμψούντα). 

353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση. 

Πλήρωσαν με τη ζωή τους  γιατί ήταν Έλληνες Χριστιανοί.


   Λίγες σταγόνες αίματος
 για τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας, ελάχιστη προσφορά από μέρους μας στη μνήμη τους ,ένα κερί για τους χιλιάδες άταφους νεκρούς του Πόντου.
16η έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία της "τράπεζας αίματος" των "Ακριτών" Πολυκάστρου την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 , από τις 09:30 έως 12:00, στο "Σπίτι του Πόντου" στο Πολύκαστρο.

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την  τουρκική εισβολή στην Κύπρο την Τρίτη 21 Μαΐου στο Επιμελητήριο Κιλκίς.

Ευχαριστούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς για τη δωρεά χρηματικού ποσού προς το Σύλλογό μας για τη μνήμη του Γεωργίου Τσίνταλη.

Ο Δήμος Κιλκίς δίνει βήμα δημιουργικής έκφρασης στους φοιτητές του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας οι οποίοι συμπράττουν με  συμφοιτητές τους από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης στην έκθεση ‘’Ουτοπία ή Δυστοπία;’’.

Ώρα για reunion πενηντάρη στο Κιλκίς για τους απόφοιτους του 2ου Γυμνασίου ή 2ου Λυκείου!

Ήρθε η ώρα της αμπελοοινικής ζώνης της Γουμένισσας, του Ξινόμαυρου και του υπέροχου οινοποιείου ΑΪΔΑΡΙΝΗ με την καθιερωμένη και όμορφη εκδήλωση «Στις Νότες του Ξινόμαυρου», που κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες φίλους του κρασιού.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει και φέτος στη γιορτή της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) και με χαρά σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει:

Οι κεντρικές εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, σύμφωνα με τον Ν.2193/1994 (ΦΕΚ Α32/1994).

Τη ‘’Φλόγα της Μνήμης’’ ανάβει ο Δήμος Κιλκίς τιμώντας την 105η πένθιμη επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.