Quantcast
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 2:22:09 πμ

Πολιτιστικά

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Πολυανής καί Κιλκισίου ἀνακοινώνει πρός τους ευλαβείς Χριστιανούς της Μητροπολιτικής Περιφερερείας Κιλκίς ότι την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, εορτή των Αγίων Θεοφανείων, η τελετή του Αγιασμού των υδάτων και η κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στην πισίνα των αθλητικών εγκαταστάσεων “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” Κιλκίς (Περιφερειακός δρόμος Κιλκίς – Θεσσαλονίκης).

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (4-1-2023)

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας ευχαριστούν θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, για την προσφορά προϊόντων, που βοήθησαν και ανακούφισαν οικογένειες και μονοπρόσωπα νοικοκυριά, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Στο Δημοτικό Κήπο – Πάρκο, όπου θα λειτουργήσει για λίγο ακόμη ο ‘’Κήπος των Χριστουγέννων’’, μεταφέρεται την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου η θεατρική παράσταση ‘’Τα Χριστούγεννα του Πινόκιο’’.

Την παράσταση ανεβάζει η Θεατρική Σκηνή Κιλκίς με ώρα έναρξης στις 18:00.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (3-1-2018)

Περάσαμε από το 2022 στο 2023. Και συνευχόμεθα, η διαδρομή μας στη νέα χρονιά να μην πολλαπλασιάσει την απελπισία και την κατάθλιψη. Προσευχόμαστε λειτουργικά και προσβλέπουμε στο Θεό μ᾽ εκείνο το χιλιοειπωμένο μελώδημα: “η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιο” και το συνακόλουθο “την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, Μήτερ του Θεού· φύλαξόν με υπό την σκέπην σου”. Όσο πιο πολύ το τραγουδά η ψυχή μας και το μελοποιεί σε ήχους εγκάρδιους, έρχεται η στιγμή που ανακαλύπτει (βιώνει) τη στοργή του Θεού. Και την μεταγγίζει γύρω της.

Φίλες και φίλοι, συμπατριώτες Κιλκισιώτες όπου κι αν ζείτε και προκόβετε

Καθώς ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετίσουμε τον παλιό και να υποδεχθούμε τον νέο χρόνο, το 2023,  είναι μια αφορμή να ξανασκεφτούμε τις αξίες μας, τις προτεραιότητές μας, όσα μας ταλαιπώρησαν και εκείνα που φώτισαν τις μέρες και τις ζωές μας.

Ο Σύλλογός μας απαρτίζεται από άτομα, τα οποία, ενεργώντας με ανιδιοτέλεια και στο πλαίσιο του εθελοντισμού, προσφέρουν αδιακόπως τα μέγιστα στην ευζωία των ζώων συντροφιάς. Είναι γνωστόν τοις πάσι ότι οι δράσεις μας είναι εξ’ ολοκλήρου αυτοχρηματοδοτούμενες και δε διαχειριζόμαστε δημόσια κονδύλια.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση γευσιγνωσίας του συλλόγου Άγιος Τρύφων Γουμένισσας, το βράδυ της Πέμπτης 29/12,  στην κεντρική πλατεία της Γουμένισσας Θάνου Ζελέγκου. Αθρόα ήταν η προσέλευση των κατοίκων της Γουμένισσας καθώς και από άλλα μέρη εκτός νόμου.

Με σταθερό παρακολούθημα την ενδυνάμωση της πολύτεκνης οικογένειας στην ασκούμενη κοινωνική της πολιτική η Δημοτική Αρχή βράβευσε τους πρωτοετείς φοιτητές πολύτεκνων οικογενειών του Δήμου Κιλκίς σε αναγνώριση του προσωπικού τους κόπου αλλά και του δύσκολου αγώνα που δίνει το οικογενειακό υποστηρικτικό τους περιβάλλον για την προκοπή τους.