Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 6:21:22 μμ

Πολιτιστικά

Μήνυμα ελπίδας έστειλε κάτοικος του Κιλκίς το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ερμηνεύοντας με το σαξόφωνό του τον υπέροχο Βυζαντινό ύμνο, «Ω Γλυκύ Μου Έαρ», στην περιοχή του Μητροπολιτικού Ναού, οι πόρτες του οποίου ήταν κλειστές για τους πιστούς, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, για να εισπράξει το χειροκρότημα κατοίκων από τα μπαλκόνια των γύρω πολυκατοικιών.

Σε ζωντανή μετάδοση ο Επιτάφιος Θρήνος του Κυρίου από τη Μητρόπολη Κιλκίς.

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020 19:17

Αποκαθήλωση Εσταυρωμένου στη Μονή Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου - 2017

Συντάκτης: Eidisis.gr

Αποκαθήλωση Εσταυρωμένου στη Μονή Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου στο Πάικο - Eidisis.gr webTV, στις 14 Απριλίου 2017:

Μέσα σε πνεύμα κατάνυξης και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στην Πεντάλοφο Παιονίας ν. Κιλκίς, η πάνδημη και κατανυκτική Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως.

Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει Θεία φώτιση και αγάπη στις καρδιές μας.

Να βγούμε γεροί από αυτή τη δοκιμασία.

Καλή Ανάσταση σε όλες τις πολύτεκνες οικογένειες.

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 19:48

Πασχαλινές ευχές από τον ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

Πασχαλινές ευχές από τον ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς

Αισθάνομαι την βαθύτατη υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Διευθυντή  της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς Γιώργο Καρακώστα καθώς και όλους ανεξαιρέτως τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της κλινικής για την άρτια περίθαλψη και φροντίδα τους όσο διάστημα νοσηλεύτηκα εκεί σε πρόσφατη περιπέτεια  της υγείας μου.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (15-4-2020)

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 19:39

Εθελοντική αιμοδοσία από την ΟΝΝΕΔ Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

Η Νέα Δημοκρατία και η ΟΝΝΕΔ ανταποκρινόμενες στην έκκληση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας καλούν τα μέλη τους να δώσουν αίμα.

Γι' αυτό το λόγο και στα πλαίσια της Πανελλαδικής αυτής δράσης, ο Πρόεδρος και μέλη της ΟΝΝΕΔ ΚΙΛΚΙΣ προσέφεραν αίμα, με σκοπό να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη, αυτές τις τόσο δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Τις άγιες ημέρες κορύφωσης του Θείου Πάθους Μένουμε Σπίτι και προσευχόμενοι συμμετέχουμε από το Σπίτι στις ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Δήμος Κιλκίς και η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου συντόνισαν τις ενέργειές τους ώστε μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας να δώσουν στους πολίτες τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά τις ιερές ακολουθίες που θα τελούνται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στους Ιερούς Ναούς της πόλης του Κιλκίς.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 12:40

Ο Κιλκισίου Εμμανουήλ: Ποιμαντορική Πασχαλινή εγκύκλιος 2020

Συντάκτης: Eidisis.gr

«Ὀρθρίσωμεν ὄρθρου βαθέος, καὶ ἀντὶ μύρου τὸν ὕμνον προσοίσωμεν τῷ Δεσπότη, καὶ Χριστόν ὀψόμεθα, δικαιοσύνης Ήλιον, πᾶσι ζωὴν ἀνατέλλοντα».