Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020, 6:33:37 πμ

Πολιτιστικά

Επετειακό βίντεο Μάχης Κιλκίς - Λαχανά από το Γενικό Επιτελείο Στρατού – Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την αποφράδα Τρίτη 21 Ιουνίου 1920, ημέρα που εισέβαλαν στο Φούλατζικ της Βιθυνίας οι Τσέτες του Τζεμάλ Μπέη, οι οποίοι αφού κατέσφαξαν όσους βρήκαν (περίπου 300 στον αριθμό) και βίασαν τα κορίτσια κατέστρεψαν εκ θεμελίων το χωριό (ένα αμιγώς ρωμέϊκο χωριό 1.800 κατοίκων) βάζοντάς το φωτιά από άκρη σε άκρη.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (25-6-2020)

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 22:18

Τα χνάρια μιας ζωής που πέρασε

Συντάκτης:

Αρχές Ιούνη και καθώς ο ήλιος πήρε να κατηφορίζει κινήσαμε να επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο του Γιάννη και της Ελένης Βεζερτζή στον Μικρόκαμπο. Μαζί μας και ο Τάσος Αμανατίδης, ο γιατρός, ο πρώην δήμαρχος, αλλά πρωτίστως ο φιλίστορας και άριστος γνώστης της τοπικής μας ιστορίας.

Σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, με αποδέκτες τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, προχώρησαν σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, τα παιδιά της Ομάδας «Traccia  GiovanNile». 

Ειδικότερα, μαθητές του 2ου και 3ου Δημοτικού  Σχολείου, καθώς και του 2ου και 3ου Γυμνασίου Κιλκίς, θέλοντας να τιμήσουν και να ευχαριστήσουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ιδρύματος που βρέθηκε και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας του κορονοϊού, εξέφρασαν το δικό τους πρωτότυπο «ευχαριστώ» με μια μουσικοχορευτική παράσταση, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή  φυσικής  αγωγής  κ. Γιάννη  Χαριτίδη  και  της  χορογράφου  συνεργάτιδάς  του, κ. Μαρίας Πουλαράκη.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (24-6-2020)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (24-6-2015)

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕΠΕ, επικεφαλής εταιρικού σχήματος από 6 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα από 6 Μεσογειακές χώρες συμμετείχε στην πρόσκληση του προγράμματος ENI CBC MED για Στρατηγικά Έργα, στην οποία υποβλήθηκαν τελικά περίπου 200 προτάσεις.

Ελευθέρια Κιλκίς 2020. Πανηγυρικός Λόγος από τον πολιτικό επιστήμονα Χρήστο Σπίγκο, στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήροςστο Κιλκίς:

Σεβασμιότατε, Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, Αξιότιμε κ. Υπουργέ Παναγιώτη Θεοδωρικάκο,  Κύριε Υφυπουργέ Γιώργο Γεωργαντά, Κυρία και Κύριε Βουλευτά, Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, Κύριε Πρόεδρε της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Κύριε Αντιστράτηγε Διοικητά του Γ’ Σώματος Στρατού, Κύριε Ταξίαρχε και Διοικητά της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ‘’Πόντος’’, Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, Κυρίες και Κύριοι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κύριε Πρόεδρε της Κοινότητας Κιλκίς, κ.κ. Εκπρόσωποι πολιτικών, στρατιωτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων, Κυρίες και Κύριοι.

101η αιμοδοσία της τράπεζας αίματος των «Ακριτών» Πολυκάστρου