Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 5:52:48 μμ

Αγροτικά νέα

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:59

Περιμένουν τον Μπέζα Εμπλοκή με το ΙΚΑ

Συντάκτης:

Οι αγρότες περίμεναν από τις 10 το πρωί χθες να βρεθεί η λύση και ο Υφυπουργός Οικονομικών Αντ. Μπέζας να επιτρέψει την πληρωμή τους. Μια ώρα νωρίτερα έκλεισαν με τα παραταγμένα τρακτέρ τους την οδό Αγ. Γεωργίου, μπροστά από το υποκατάστημα της ΑΤΕ το οποίο και απέκλεισαν. Παρέταξαν επίσης και έξι τρακτέρ μπροστά από τα γραφεία της ΕΑΣ Κιλκίς, για τη διοίκηση της οποίας εκτιμούν ότι δεν επέδειξε την επιμέλεια και την αγωνιστικότητα που όφειλε για να καταστεί δυνατή η πληρωμή τους.

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:45

Ή ο Μπέζας ή τα τρακτέρ θα δώσουν τη λύση

Συντάκτης:

Από τον Διοικητή της ΑΤΕ Δ. Μηλιάκο αντί της προκαταβολής του διαβόητου πλέον δανείου, εισπράττουν ολόκληρο τον κυβερνητικό εμπαιγμό. Γραπτώς οι υπηρεσίες του επιτάσσουν στο υποκατάστημα του Κιλκίς να ζητήσει φορολογική ενημερότητα από την ΕΑΣ Κιλκίς προκειμένου να μοιράσει τα χρήματα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και κουμπάρος του κ. Μηλιάκου Κ. Καραμανλής ότι δίνει στους αγρότες.

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 04:24

Πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των αγροτών

Συντάκτης:

Τα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των αγροτών από την πλευρά της διοίκησης της ΑΤΕ προκαλούν την οργή του αγροτικού κόσμου ενώ συνιστούν και υποτίμηση της νοημοσύνης του. Ο Διοικητής της Αγροτικής κ. Μηλιάκος, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης, διατυμπανίζει ότι «αφού το δάνειο είναι με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου δεν χρειάζονται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα». Τούτ’ αυτό δήλωσε και ο κ. Κιλτίδης με την επισήμανση ότι το δάνειο αποτέλεσε πολιτική απόφαση της κυβέρνησης οπότε δεν χρειάζονται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα».

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 04:02

Κοροϊδία χωρίς όρια

Συντάκτης:

«Στον καταραμένο μήνα Μάη μήνα βρέχει» ισχυρίζεται η λαϊκή παροιμία. Στο Κιλκίς «βρέχει δεν βρέχει» οι αγρότες ταλαιπωρούνται σε όλη τη διάρκεια του έτους. Η πληρωμή των παραγωγών δημητριακών παρατείνεται - ούτε καν ως είδηση λογίζεται πια-  για άλλη μια εβδομάδα και …βλέπουμε. Αυτήν την φορά η καθυστέρηση οφείλεται στην Αγροτική τράπεζα. Για να δώσει τα χρήματα απαιτεί από τη διοίκηση της ΕΑΣ να προσκομίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα! Για δάνειο που ουσιαστικά συνάπτει η ΕΑΣ για λογαριασμό των αγροτών, με απόφαση της κυβέρνησης και με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου!

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 14:21

Από το «ναυάγιο» στην αισιοδοξία

Συντάκτης:

Σε σκοτζέζικο ντους υποβάλλονται καθ’ εκάστην οι αγρότες του Κιλκίς που αναμένουν να πληρωθούν τις προκαταβολές από το δάνειο της κυβέρνησης προς τις Ενώσεις. Το"ναυάγιο" της περασμένης εβδομάδας μετατράπηκε σε συγκρατημένη αισιοδοξία, κυρίως από την πλευρά της διοίκησης της ΕΑΣ Κιλκίς,  ότι τελικά θα βρεθεί τρόπος για να πληρωθούν οι παραγωγοί τις προκαταβολές για τα απούλητα δημητριακά τους.

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:22

«Ναυάγησε» η προκαταβολή στα σιτηρά

Συντάκτης:

Άδοξο τέλος με θύματα τους αγρότες των οποίων τα σιτάρια είναι ακόμα απούλητα, είχε στο Κιλκίς το κυβερνητικό «δώρο» για πληρωμή προκαταβολής στους παραγωγούς με δάνειο προς την Ένωση. Το πολύκροτο σίριαλ στο Κιλκίς είχε διαφορετική εξέλιξη και κατ΄ουσίαν το «δώρο» ακυρώθηκε από την αντιδικία ΑΤΕ και διοίκησης της Ένωσης με αντικείμενο την είσπραξη - κατοχύρωση εκ μέρους της Αγροτικής του δανείου των 800.000 ευρώ που είχε συναφθεί πέρυσι και λήγει στις 30 Ιουνίου 2009.

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:19

Εγκατάσταση Νέων Γεωργών

Συντάκτης:

Η Διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) «2007 – 2013», καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης – φάκελο υποψηφιότητας για συμμετοχή στο πρόγραμμα, είτε απευθείας, είτε μέσω των Γραφείων Γεωργικής Ανάπτυξης (Γεωργίας) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του τόπου μόνιμης κατοικίας τους, από τη 16η Φεβρουαρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου 2009.

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 03:58

Έκλεισαν τα σύνορα

Συντάκτης:

Υλοποίησαν την προειδοποίησή τους οι αγρότες του νομού και από το μεσημέρι της Παρασκευής έκλεισαν και τα σύνορα στη Δοϊράνη, καθώς σε μια αιφνιδιαστική κίνηση αγρότες της Παιονίας - Πολυκάστρου απέκλεισαν από το απόγευμα της Πέμπτη τα σύνορα στους Ευζώνους.
Η εφταμελής αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, παρουσία των κ. Κιλτίδη και Μπαλάσκα, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηδάκη. ¨Ήταν η τελευταία αντιπροσωπεία αγροτοσυνδικαλιστών που είδε ο υπουργός πριν ανακοινώσει τα μέτρα για τους αγρότες, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 03:58

Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες

Συντάκτης:

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες που μετέχουν στα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε προ ολίγου στο Βόλο. Οι εκπρόσωποι των αγροτών, όπως έκαναν γνωστό μετά τη συνεδρίαση, δεν ικανοποιήθηκαν από τα μέτρα που εξήγγειλε αργά το απόγευμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης και αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους κλείνοντας σιδηροδρομικές γραμμές και παραδρόμους οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν ανοιχτοί.

Ο αγροτικός κόσμος στην καθημερινότητά του όσο αφορά  την διαχείριση των γεωργικών και κτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τα οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιλύσει. Στην διαδικασία της επίλυσης αυτών των προβλημάτων υπάρχουν περιπτώσεις όπου είναι πέραν των δυνάμεών του, (εξωγενείς παράγοντες) με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας οργανισμός που να δίνει οικονομική λύση  σ’ αυτά. Αυτός ο οργανισμός είναι ο ΕΛ.Γ.Α.(Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων) υπό την επιστασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.