Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 5:10:47 μμ

Αγροτικά νέα

1 – Υπάρχουν παραγωγοί που υπέβαλλαν ενιαία αίτηση ενίσχυσης  αλλά δεν τους κατανεμήθηκαν Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης;

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενιαία αίτηση ενίσχυσης  υπέβαλλαν συνολικά  718.000 παραγωγοί.
Από αυτούς που υπέβαλαν αίτηση ενιαίας ενίσχυσης, για το 94,2%, δηλαδή για 676.000 παραγωγούς, εκδόθηκαν προσωρινά Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης (ΔΒΕ).

Υπό το άγχος να πληρώσει η κυβέρνηση τους αγρότες και με δεδομένο το βαθμό δυσκολίας από τον καθορισμό των δικαιωμάτων που προκύπτουν από την νέα ΚΑΠ, η κυβέρνηση πίστωσε το απόγευμα της Δευτέρας τους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών με  τα ποσά των προσωρινών δικαιωμάτων τους.

Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2015 23:39

Ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε κι ο ...Χατζηγάκης

Συντάκτης:

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Από τις 7  Μαρτίου γράφαμε στην ΠΡΩΙΝΗ και στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ τα πικρά μαντάτα: ….Ξινά θα βγουν στους Κιλκισιώτες αγρότες τα πακέτα Χατζηγάκη και Κοντού.

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 21:35

Παραμύθια Αγροτικής Ανάπτυξης

Συντάκτης:

Παρακολουθώ γεμάτος απορία τους πολιτικούς παράγοντες να μιλούν για την αγροτική ανάπτυξη, λες και πρόκειται απλά για το πάτημα ενός κουμπιού, καθώς επίσης και την ευκολία με την οποία λαμβάνονται ή δεν λαμβάνονται αποφάσεις οι οποίες καθιστούν δύσκολη έως αδύνατη την αγροτική ανάπτυξη στην χώρα μας η οποία είναι ελλειμματική σε βασικά τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς εκδοθηκε η ακόλυθη ανακοίνωση:
Λαμβάνοντας υπόψη της εξέλιξη του νοσήματος της Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών σας γνωρίζουμε ότι όλα τα βοοειδή τα οποία διακινούνται για οποιοδήποτε λόγο, θα εξετάζονται κλινικά για τον εντοπισμό συμπτωμάτων Οζώδους Δερματίτιδας και θα συνοδεύονται από Υγειονομικό πιστοποιητικό. Επίσης  κρίνεται αναγκαίο να ληφθούν τα παρακάτω μέτρα:

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 19:16

Καταγραφή ζημιών για βαμβακο- παραγωγή

Συντάκτης:

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς πληροφορεί τους βαμβακοπαραγωγούς του νομού ότι από τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ έχει γίνει αναγγελία ζημιών από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις.

Σε συνέχεια των από 6-10-2015 και 8-10-2015 ανακοινώσεων με τις οποίες αρχικά αναρτήσαμε και στη συνέχεια αποσύραμε λόγω προβλήματος τους συστήματος μηχανογράφησης τις καταστάσεις ανάρτησης πληρωμής  μετά ενστάσεων της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία» του πρώτου έτους (2012) εφαρμογής, γνωστοποιούμε στους δικαιούχους και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι από  27-10-2015 αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων της Δ.Α.Ο.Κ ΠΕ Κιλκίς οι νέες διορθωμένες προαναφερόμενες καταστάσεις.

Διήμερη επίσκεψη στον Ν. Κιλκίς πραγματοποίησε από το απόγευμα της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου  ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.
Το βράδυ της Πέμπτης είχε  στο Πολύκαστρο συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και  το μεσημέρι στο Κιλκίς με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη και τον Δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Σισμανίδη.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 21:02

Εξαιρετική ήταν η χρονιά για το κρασί Γουμένισσας

Συντάκτης:

Πολύ καλή έως εξαιρετική είναι η φετινή εσοδεία από τους αμπελουργούς και τους oινοποιούς της Γουμένισσας και του νομού Κιλκίς από άποψη ποιότητας. Το κρασί που στην ετικέτα του θα γράφει 2015 θα μπορείτε να το εμπιστευθείτε και να το αγοράσετε ως ένα εξαιρετικό κρασί.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 20:38

Σε απόγνωση οι βαμβακοπαραγωγοί

Συντάκτης:

Οι εαρινές βροχές οδήγησαν σε όψιμη σπορά του βαμβακιού και κατά συνέπεια όψιμη ωρίμανση του καρπού. Η συγκόμιση του καρπού άργησε  και οι πρόωρες φθινοπωρινές βροχές αποτελειώνουν καλλιέργειες και αγρότες.
Σε απόγνωση βρίσκονται οι βαμβακοπαραγωγοί του νομού -  μια από τις ελάχιστες δυναμικές καλλιέργειες που απόμειναν – αφού λόγω των βροχοπτώσεων δεν μπορούν να μπουν οι βαμβακοσυλλεκτικές μηχανές στα χωράφια. Παράλληλα η παραγωγή έμεινε έρμαιο του νερού και στην καλοκαιρινή πληγή του «πράσινου σκουλικιού» προστίθεται και η πληγή της καραμελοποίησης.