Απόψεις
Γράφει ο Κώστας Πινέλης.
Η αυταπάτη του μικροαστού ότι μπορεί κάποτε να γίνει μεγαλοαστός, ότι μπορεί να πλουτίσει μέσα σε ένα σύστημα εξ’ ορισμού άδικο, τον οδηγεί στη θεοποίηση του ατομικού του πλούτου, της όποιας μικρότερης ή μεγαλύτερης ατομικής ιδιοκτησίας.
Του Κώστα Τερζενίδη.
Το μυθιστόρημα «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» θεωρείται ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και από τα σημαντικότερα αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών.
Δημήτρης Μητροπάνος: ένας μεγάλος ερμηνευτής, ένας πιστός, ακλόνητος σύντροφος
Συντάκτης: Πινέλης ΚώσταςΤου Κώστα Πινέλη.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και η οικογένειά του διοργάνωσαν συναυλία στις 30 Μάη στο γήπεδο του Πανιωνίου για το 10 χρόνια από το θάνατό του.
Του Νίκου Κωνσταντινίδη, Εκπαιδευτικού-συγγραφέα.
Υπάρχουν άπειρα γνωμικά, προσδιοριστικά της Δημοκρατίας. Μένω σ' αυτό που λέει ότι, «όταν ο Τύπος προς το κοινόν πορεύεται συμφέρον, δημοκρατία κέκληται».
Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος.
Είναι μια Κυριακή του φετινού Μάη και η όμορφη παρέα του Κιλκίς ξεκινά πρωινιάτικα με το λεωφορείο μονοήμερη εκδρομή για τις Μηλιές του Πηλίου. Το λεωφορείο ξεκινά, φτάνει και διασχίζει τον Βόλο και καταλήγει στα Άνω Λεχώνια, αφετηρία του μαγευτικού ταξιδιού με τον ‘’μουντζούρη’’.
Περί του Κέντρου Υγείας Δροσάτου και του Κανονισμού
Συντάκτης: Τερζενίδης ΚώσταςΤο άρθρο μου με τίτλο «Όταν στο Κ.Υ. Δροσάτου ο κανονισμός υπερτερεί της λογικής κι ο ανθρωπισμός σώζει ζωές στο Νοσοκομείο Κιλκίς» προκάλεσε έντονες διαδικτυακές συζητήσεις και γενικεύσεις που δεν ισχύουν ή βοηθούν, γι’ αυτό και αξιολογώντας τες είναι ανάγκη να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα.
Όταν στο Κ.Υ. Δροσάτου ο κανονισμός υπερτερεί της λογικής κι ο ανθρωπισμός σώζει ζωές στο Νοσοκομείο Κιλκίς
Συντάκτης: Τερζενίδης ΚώσταςΤου Κώστα Τερζενίδη.
Είναι από τα περιστατικά που δεν ξέρεις αν πρέπει να φωνάξεις από αγανάκτηση ή να κλάψεις από θλίψη. Είναι από τις στιγμές που τα συναισθήματα μπερδεύονται και στο τέλος το μόνο που απομένει είναι το, «ευτυχώς ο άνθρωπος είχε Άγιο και επέζησε»!
Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.
Το σύμπαν, έλεγε ο Παρμενίδης, είναι χωρισμένο σε ζεύγη αντίθετων δυνάμενων, όπως φως - σκοτάδι, ελαφρύ - βαρύ, καλό –κακό κλπ.
Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός-συγγραφέας.
Στη δημοκρατία η ισοτιμία της ψήφου αποτελεί θεμελιακή αρχή. Η αριθμητική αξία της ψήφου θα πρέπει να είναι ίδια, άσχετα από φύλο, φυλή, ηλικία και ιδιαιτερότητα. Αυτό σημαίνει ισότητα. Και πάνω στην ισότητα αυτή στηρίζεται η δημοκρατική εκπροσώπηση.
Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.
Μέγα επίτευγμα της τεχνολογίας. Ο Αμερικανός επιστήμονας της ΝΑΣΑ Τζιμ Ρόμπερτς κατάφερε να κατασκευάσει μία μηχανή του χρόνου που ‘’βλέπει’’ την γη μέχρι και δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά από το σήμερα. Την ρύθμισε να μεταβεί στο έτος 4022 και γεμάτος περιέργεια παρακολουθεί τις κινούμενες εικόνες που καταγράφει η κάμερα.