Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022, 5:30:49 πμ

Αρθρογραφία

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βαστάκης, Θεολόγος, Πρώην Λυκειάρχης.

Ο Γάλλος αστροναύτης Τομά Πεσκέ αποφάσισε να ταξιδεύσει στο διάστημα για δεύτερη φορά, την 17η Νοεμβρίου του 2016 με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τον 155, μαζί με τους συναδέλφους του Όλεγκ Νοβίτσκι (Ρώσος) και την Πέγκυ Γουϊτσον (Αμερικανίδα).

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 22:41

Τα σχολεία του Κιλκίς το 1914

Συντάκτης:

Από το αρχείο του Θανάση Βαφειάδη - Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΣΤΥ στις 14 Μαρτίου 1914.

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 19:55

Εθνικό Σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα

Συντάκτης:

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου.

Ο πρωτογενής τομέας ήταν και είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.Ένας τομέας όχι και τόσο ευνοημένος αν σκεφτεί κανείς την τεράστια προσφορά του,μια προσφορά που έγινε ολοφάνερη με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 19:38

Χρήστος Σπίγκος: Θυμός

Συντάκτης:
Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.
Το κείμενο γράφεται από θυμό προς το φύλο μου. 
Θυμώνω με την ανομολόγητη συσχέτιση του ανδρισμού με την πάσης μορφής αποδεκτή βία. 

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) υπάρχει εδώ και πολύ καιρό στη ζωή μας. Καταγράφεται ότι εμφανίστηκε σαν πρώιμη ιδέα το 1955, ως ένα παρακλάδι της Επιστήμης των Υπολογιστών και εστίασε στη δημιουργία «έξυπνων μηχανών», οι οποίες θα μπορούσαν να μιμηθούν τις μαθησιακές ικανότητες του ανθρώπινου μυαλού, όπως η εκμάθηση ή η επίλυση προβλημάτων.

Του Νίκου Ανθρακίδη

Σε λίγο καιρό συμπληρώνονται 15 συναπτά έτη βαθιάς οικονομικής κρίσης και συνεπακόλουθα ύφεσης για την ελληνική οικονομία και τα "ραπίσματα" που δέχεται η ελληνική επιχειρηματικότητα και εν προκειμένω η "εθνική" μας βιομηχανία του τουρισμού, είναι ανελέητα.

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 11:20

Το πεδίον της Μάχης του Κιλκίς

Συντάκτης:

Από το αρχείο του Θανάση Βαφειάδη. Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΣΚΡΙΠ στις 27 Ιουνίου 1914.

Την πρωΐαν της Κυριακής 500 περίπου εκδρομείς μετέβημεν εις Κιλκίς. Η απόστασις Θεσσαλονίκης Σαρή Γκιόλ είνε ακριβώς 43 χιλιομέτρων.

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 22:07

19 Ιουνίου 1913 - Πρίν 109 χρόνια

Συντάκτης:
Σαν σήμερα πριν από 109 χρόνια ξεκίνησε ο από καιρού αναμενόμενος Β΄Βαλκανικός Πόλεμος, η σύγκρουση της Ελλάδος και της Σερβίας ενάντια στον Βουλγαρικό επεκτατισμό και κυρίως στην επιδίωξη της να καταλάβει την Θεσσαλονίκη.

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΓΚΡΙΝΙ ΕΙΣ ΤΟΝ «ΑΙΩΝΑ» ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ - ΝΕΟΛΟΓΟΣ 30-6-1913.

Προτού ακόμη ένας ψηφιακός επιχειρηματίας αρχίσει να δραστηριοποιείται στον χώρο του διαδικτυακού εμπορίου, θα πρέπει να διαθέτει ήδη την «ταυτότητά» του στο Ίντερνετ, που δεν είναι άλλη από την ιστοσελίδα της επιχείρησής του. Εκεί θα επιδείξει μέσω διαφήμισης στη google η στα social media στους πελάτες του τα εμπορεύματά του, εκεί θα παρουσιάσει τη φιλοσοφία της εταιρείας του και αυτός θα είναι ο φορέας μέσω του οποίου θα πραγματοποιεί τις συναλλαγές του.