Quantcast
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, 2:14:31 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Αρθρογραφία

Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 21:22

Των εκλογών τα πάθη

Συντάκτης:

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.

            Σ’ έναν μετεκλογικό μοναχικό περίπατό μου συνάντησα τον προβληματισμένο ψηφοφόρο. Μετά τα τυπικά ήλθε η κρίσιμη επισήμανση. «Πολύ ανιαρές βρε αδελφέ οι εκλογές χωρίς σταυρό». Ακολούθησε ένας διάλογος του ποδαριού, εκείνος έφυγε αμετάπειστος κι εγώ αρκούντως προβληματισμένος. Τι σημαίνει άραγε το κυνήγι του σταυρού για τον ψηφοφόρο; Η απάντηση απλή.

Γράφει ο Κώστας Κιλτίδης, ιατρός, π. υφυπουργός ΝΔ.

Έχοντας κοσμοθεώρηση ζωής από τα εφηβικά μου χρόνια, προσπαθούσα τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα πολιτικής και ζωής να τα εδραιώσω σ’ αυτήν.

Επί 40 χρόνια θεωρούσα νόθα και διαστροφική την κεντροαριστερή πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία.

Γράφει ο Dr. Πέτρος Θάνος

Χειρουργός Ουρολόγος & Ανδρολόγος
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ

 - Θεραπεία στην Στυτική Δυσλειτουργία

- Θεραπεία στη Προστατίτιδα

Πώς λειτουργεί η θεραπεία των κρουστικών κυμάτων στην στυτική δυσλειτουργία;

Η θεραπεία για την στυτική δυσλειτουργία περιλαμβάνει τη διέλευση ανώδυνων, σύντομων, έντονων εστιασμένων κυμάτων στους προσβεβλημένους ιστούς του πέους. Αυτά τα κύματα αυξάνουν τη ροή του αίματος, διεγείρουν την αναμόρφωση και την αναγέννηση των ιστών. Η θεραπεία με τα κρουστικά κύματα θέτει τα κύτταρα του σώματος του πέους  σε λειτουργία και επανεκκινεί τη δική της επιταχυνόμενη διαδικασία επούλωσης.

Του Θανάση Βαφειάδη.

Οι μεταφράσεις όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες, όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές. Έτσι είναι και με την Αριστερά. Όταν είναι πιστή στις αρχές του σοσιαλισμού δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, ελκυστική. Πάρτε έναν μακροχρόνια άνεργο ή έναν μεροκαματιάρη που του έχουν πάρει τη μοναδική κατοικία του τα funds ή έναν χαμηλοσυνταξιούχο που μετράει τα φραγκοδίφραγκα για το γιαουρτάκι και τα φάρμακα του και μιλήστε του για σοσιαλισμό. Στην καλύτερη περίπτωση θα σας κοιτάξει με εκείνο το αγριεμένο βλέμμα που έχει ο σκύλος μου ο Χιούμπερτ όταν νοιώθει ότι απειλείται.

Τρίτη, 23 Μαϊος 2023 21:26

Με τον εγγονό στη κάλπη

Συντάκτης:
  • Παππού θα ψηφίσω και εγώ στις εκλογές, δικαιούμαι σύμφωνα με το νέο νόμο, τηλεφώνησε ο εγγονός μας.

Γνώριζα το νόμο αλλά δεν φαντάσθηκα ότι μεγάλωσε τόσο, το χθεσινό μας μωρό, ώστε ήταν πλέον έτοιμο να ψηφίσει, στα δεκαεπτά του.

Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 17:52

Η Ρομποτική Χειρουργική στην Ουρολογία

Συντάκτης:

Γράφει ο Dr. Πέτρος Θάνος

Χειρουργός Ουρολόγος & Ανδρολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Η Ρομποτική Χειρουργική είναι ένα είδος χειρουργικής επέμβασης που γίνεται με τη χρήση ρομποτικών συστημάτων. 

Αναπτύχθηκε για να ξεπεράσει τους περιορισμούς της προϋπάρχουσας επεμβατικής χειρουργικής και να ενισχύσει τις ικανότητες των χειρουργών που εκτελούν μία ανοιχτή χειρουργική επέμβαση.

Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 11:34

Η εικαστική Έκθεση στην «Τέχνη»

Συντάκτης:

Η εικαστική Έκθεση του ταλαντούχου Χαρίτωνα Παπαδόπουλου με τίτλο «οι μηχανές» στην αίθουσα Κούρος Ευρωπός της «Τέχνης» του Κιλκίς, Δευτέρα 24.04.2023 υπήρξε μια ευχάριστη πολιτισμική νότα για το κοινό της πόλης…

   Ο Καλλιτέχνης στο εισαγωγικό του σημείωμα μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι οι μηχανές στο εικαστικό μου Σύμπαν έχουν ανθρωπόμορφα και ενίοτε ζωώδη χαρακτηριστικά: Σαρώνουν, σκάβουν, τρυπούν, φιλτράρουν, σηκώνουν, παρατηρούν, αναλύουν, εξερευνούν άγνωστους και αφιλόξενους τόπους με σκοπό να ξαναβρούν αυτό που χάθηκε…τον άνθρωπο!

Η Σαντορίνη είναι ένα μικρό νησί, με εκατομμύρια επισκέπτες όλο τον χρόνο, το οποίο έχει πολλές μικρές περιοχές και χωριά και το καθένα έχει τη δική του ατμόσφαιρα, υπέροχη θέα και εστιατόρια με διαφορετικές τιμές και ποιότητα κουζίνας. Μπορεί κανείς να βρει από υπέροχα πανάκριβα γκουρμέ μενού μέχρι και σουβλάκι στο χέρι αν θέλει απλά να ξεγελάσει την πείνα του.

Είναι γεγονός ότι η φυσική μας κατάσταση χειροτερεύει όλο και περισσότερο με την εργασία και το επιπρόσθετο άγχος των καθημερινών υποχρεώσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η απόδοσή μας και να κλονίζεται η υγεία μας. Η γυμναστική αποτελεί είδος πολυτελείας για πολλούς που δεν έχουν τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο να μετακινηθούν σε ένα γυμναστήριο προκειμένου να αποφορτιστούν από το καθημερινό στρες.

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

«Φοβισμένε λαέ του Κιλκίς!». Έτσι ξεκίνησε την προεκλογική ομιλία του το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου βλέποντας απογοητευμένος από το μπαλκόνι των γραφείων του ΠΑΣΟΚ (21ης Ιουνίου και Εθνικής Αντίστασης) τους λιγοστούς συγκεντρωμένους. Κάποιοι στέκονταν διστακτικοί σε απόσταση, κάνοντας δήθεν βόλτες, γιατί φοβούνταν τους ασφαλίτες με πολιτικά που βρίσκονταν εκεί για να καταγράψουν τους παρευρισκόμενους και να ενημερώσουν τους «φακέλους», που 15 χρόνια αργότερα θα γίνονταν στάχτη και μπούλμπερη στην υψικάμινο της «Χαλυβουργικής». Πάλι καλά που είχε έρθει κι ένα πούλμαν με φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη και η συγκέντρωση δεν κατέληξε σε πανωλεθρία, δικαιώνοντας το σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ θα πάθει σοκ» που βροντοφώναζαν τις προηγούμενες μέρες ΟΝΝΕΔίτες της πόλης μας.