Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022, 5:40:51 πμ

Αρθρογραφία

Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα χάρη στην τεχνολογία απέκτησε και μια εναλλακτική οδό διά της οποίας μπορεί πια να εξυπηρετηθεί. Έτσι, η εκπαίδευση πέρασε από τις σχολικές αίθουσες στις οθόνες των υπολογιστών και απέκτησε τη μορφή της τηλεκπαίδευσης, η κοινωνική ζωή μεταφέρθηκε στα social media και στα chat rooms, ενώ ακόμη και η τόσο σοβαρή επιστήμη της ιατρικής μέσω σύγχρονων εφαρμογών έγινε τηλεϊατρική, με τις διαγνώσεις να γίνονται πλέον… εκ του μακρόθεν.

Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022 12:03

Τα παιδιά του Κιλκίς διδάσκουν

Συντάκτης:

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.

Ο Μάης των μαζικών διεκδικήσεων, των θυσιών, του Ρίτσου και του Θεοδωράκη σηματοδότησε φέτος σημαντικές εξελίξεις στο ελληνικό κομματικό στερέωμα.

Σάββατο, 14 Μαϊος 2022 21:12

Η παγκοσμιοποίηση είναι επανάσταση

Συντάκτης:

Γράφει ο Μιχαήλ Ι. Αρκούδας, Οικονομολόγος- Καθηγητής- Συγγραφέας.

Η αβεβαιότητα για το μέλλον δεν πρέπει να μας κάνει απαισιόδοξους , λέει ο Antony Giddens - φημισμένος στοχαστής , Διευθυντής του London School of Economics.

Σάββατο, 14 Μαϊος 2022 10:47

Φουρνέλα

Συντάκτης:

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Τι είναι ο πετρορρήκτης; Να μια καλή ερώτηση για τα τηλεπαιχνίδια γνώσεων όπως ο «εκατομμυριούχος» στο οποίο εκατομμυριούχος δε γίνεσαι ακόμη κι αν απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις αφού το ανώτατο έπαθλο είναι 250.000 ή το chase, το οποίο σημαίνει καταδίωξη αλλά δε λέγεται έτσι γιατί οι ελληνικές λέξεις θεωρούνται bus class ή «μπασκλασαρία» στη νεοελληνική.

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.

Η προχθεσινή απόλαυση της ανάγνωσης του κυριακάτικου τύπου μου πρόσφερε την πληροφορία του γεγονότος  που σιωπηλά περίμενα από την αρχή του 2022 να συμβεί.

Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 11:10

Θ. Βαφειάδης: Ο ματωμένος Μάης του ‘36

Συντάκτης:

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Με αίτημα την αύξηση του ημερομισθίου από τις 75 στις 120 έως 135δρχ η πανελλήνια καπνεργατική ομοσπονδία κάλεσε στα τέλη Απριλίου του 1936 τα μέλη της σε απεργία.

Γράφει ο Χρήστος Ίντος, Δάσκαλος, συγγραφέας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μελέτησα το άρθρο του αγαπητού φίλου και αρθρογράφου της εφημερίδας σας (ΕΙΔΗΣΕΙΣ, φ.1508/27-04-2022) Νίκου Σιάνα για τον ταγματάρχη Βασίλειο Παπαγιάννη που έπεσε ηρωικά στη μάχη του Σκρα το Μάιο του 1918. Χρήσιμες οι πληροφορίες για τον ήρωα αλλά ενδιαφέρουσες και συζητήσιμες κάποιες επισημάνσεις και προτάσεις του.

Κυριακή, 08 Μαϊος 2022 13:38

Η παγκόσμια ημέρα ελευθεροτυπίας

Συντάκτης:

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βαστάκης, Θεολόγος, πρ. Λυκειάρχης.

Η 3η Μαίου είναι μια πολύ σημαντική ημερομηνία διότι η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην «Ελευθερία του Τύπου». Την ημερομηνία αυτή εορτάζεται κάθε χρόνο η «Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας».

Γράφει η Σοφία Ψαρρά, Υποψήφια Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κεντρική Μακεδονία.

            Στις 15 Μαΐου, ολοκληρώνεται με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις εκλογές για Πρόεδρο και Κ.Ε. Ένα Συνέδριο με διάθεση σύνθεσης και όχι διάλυσης, με κοινή διαπίστωση της σημερινής ακραίας δυσμενούς θέσης της ελληνικής κοινωνίας, εξαιτίας της επικράτησης της αισχροκέρδειας που επιτρέπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σάββατο, 07 Μαϊος 2022 10:53

Θανάσης Βαφειάδης: Πατσατζήδικα

Συντάκτης:

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν τον πατσά και άλλοι που αρνούνται πεισματικά ακόμη και να τον δοκιμάσουν.