Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 12:15:23 μμ

Αρθρογραφία

Οι Γυναίκες αποτελούν το 55% του πληθυσμού της Ελλάδας, ωστόσο στην πολιτική ζωή κατέχουν ένα πολύ μικρό ποσοστό 30%, συνολικά σε κάθε επίπεδο πολιτικής: τοπικό, δημοτικό, περιφερειακό, εθνικό, ευρωπαϊκό. Μόλις το 20% των μελών των πολιτικών επιτροπών των κομμάτων που μας εκπροσωπούν στη Βουλή είναι γυναίκες και 2 στους 6 βουλευτές/ευρωβουλευτές είναι γυναίκα.

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024 16:00

Πολιτικός μιθριδατισμός

Συντάκτης:

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος

Το ψήφισμα-κόλαφος του Ευρωκοινοβουλίου, για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας και το Κράτος Δικαίου της χώρας, ήλθε να διχάσει και όχι να προβληματίσει. Η προηγούμενη καταδίκη της Ελλάδας, εκείνη τον Δεκέμβριο του 1969 από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Τότε είχαμε τη γνωστή ένστολη αλαζονεία της χούντας, σήμερα έχουμε την ευγενή τύφλωση του ψευδεπίγραφου καθωσπρεπισμού του κυβερνητικού στρουθοκαμηλισμού.

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 10:49

Ακριβώς πριν από 80 χρόνια, στο Πολύκαστρο

Συντάκτης:

 Είμαστε στον τελευταίο χρόνο της Γερμανικής κατοχής (1941-1944) , Φεβρουάριος μήνας, Αλκυονίδες ημέρες, χαρά Θεού, παρά τους δύσκολους καιρούς, με κλειστά τα σχολεία και τα παιδιά να παίζουν στις γειτονιές, η ζωή συνεχίζεται, στο Πολύκαστρο των 2800 κατοίκων.

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 13:17

Μνήμες της τραγωδίας του 1981 και η ανεπάρκεια των μέτρων

Συντάκτης:

Ως άνθρωπος του αθλητισμού και δη ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή όλα όσα διαδραματίζονται γύρω από αυτό και ειδικά μετά το κλείσιμο των γηπέδων από την κυβέρνηση. Ως φίλαθλος και οπαδός διακρίνω μια τεράστια υποκρισία από μέρους της κυβέρνησης διότι τα μέτρα τα οποία εξέλαβε είχαν σκοπό να τιμωρήσουν τις ομάδες και μόνο, χωρίς να έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα κατά της καταπολέμησης της βίας.

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Την 6 ε.ε. πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με αθρόα προσέλευση, η παρουσίαση του εξαίρετου πονήματος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ν. Κιλκίς στην αίθουσα της πρώην καπνοθήκης Κιλκίς, με τίτλο : “ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΣΤΑ ΣΚΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ.”

Του Γιάννη Αλίρη.

Με διπλωματική μάλλον ασθένεια ο εκλεκτός της πλειοψηφίας κ. Δεβετζόπουλος ήταν απών από την συνεδρίαση, οπότε δεν παρουσίασε όπως συνηθίζεται, το βιογραφικό του και δεν ακούσαμε δύο λόγια για το πως σκέφτεται να υπηρετήσει τον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη . Ούτε βέβαια αναγνώστηκε κάτι από το προεδρείο για την υποψηφιότητά του.

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος

Ζούμε στην παραζάλη του 21ου αιώνα σε μια εποχή ανατροπών, όπου χαρακτηριστικό της είναι η εξαθλίωση των λαών της γης, μέσα από «σκοτεινά κέντρα αποφάσεων», τα οποία ρυθμίζουν τις τύχες των πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων, για τα συμφέροντα των ολίγων.

Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 12:00

Ανοιχτή επιστολή στον Γιώργο Νταλάρα

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης

Γιώργο, γεια σου. Σου μιλάει ένας απλός συνταξιούχος δάσκαλος που άσκησε το λειτούργημά του στο Κιλκίς, στη μακρινή αυτή εσχατιά της ακριτικής Ελλάδας.

Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 10:53

Εκφυλίζεται η ιερότερη έννοια επί της γης: «ΜΑΝΑ»

Συντάκτης:

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΙΛΤΙΔΗΣ, πρώην υφυπουργός και βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ελληνισμός αναζήτησε στη φύση και στον άνθρωπο το «είναι» τους. Με γλώσσα κυριολεξίας αποτύπωσε τις έννοιες. Μέγιστοι επιστήμονες και φιλόσοφοι έθεσαν τις βάσεις και με αποδείξεις και νοήματα δημιούργησαν τις προϋποθέσεις του συγκλονιστικού αποτυπώματος ενός ανεπανάληπτου πολιτισμού. Από ότι παράλληλα και στην συνέχεια προσετέθη, ξεχωρίζει η χριστιανική μετάγγιση βαθύτερων αρχών και αξιών του ανθρώπου.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ διαμόρφωση και από κοντά η Παιδεία μας προ πολλού απο-προσδιορίζονται διεθνικά και μετα-προσδιορίζονται κυβερνητικά από βασικές οροθεσίες εξαιρετικά εκσυγχρονισμένες και προγραμματισμούς ακραίας μεταχρονολόγησης. Με βασικό κεντρικό κίνητρο την διαχείριση ανθρώπων και πραγμάτων.