Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022, 4:27:02 πμ

Αρθρογραφία

Γράφει ο Αθανάσιος Τζούρτζος, Αντιδήμαρχος οικονομικών & διοικητικών υπηρεσιών δήμου Παιονίας.

Το σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης του τουρισμού (μαζικός τουρισμός) έχει οδηγήσει σε υποβάθμιση του δομημένου φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Γράφει ο Αναστάσιος Αμανατίδης, Ιατρός, πρώην Δήμαρχος Κιλκίς.

Με αφορμή την διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην 21η Ιουνίου κάθε βράδυ τώρα το καλοκαίρι και την απόδοσή της στο περιπατητικό κοινό, στην ουσία την μετατροπή της σε πίστα μικρών ποδηλατιστών και ανάπτυξη καθισμάτων καφέ και ταχυφαγείων, επανέρχομαι σε παλαιότερα δημοσιεύματα, ανάλογου περιεχομένου.

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 12:29

Ατζαπά μερ’ ευρίουμες; Άραγε πού βρισκόμαστε;

Συντάκτης:

Καλοκαίρι του 1971 τέλος Ιουλίου, ακριβώς πριν 51 χρόνια, νεαρός εγώ "Βοηθός Σταθμάρχη" εργάζομαι εκεί ψηλά - ψηλά στα σύνορά μας, στο βορειοανατολικό άκρο της πατρίδας μας, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Νέας Ορεστιάδος (Κούμ Τσιφλίκ η παλιά ονομασία).

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 20:04

Πάλιν η πεζοδρόμηση της 21ης Ιουνίου Κιλκίς

Συντάκτης:

Γράφει ο Αναστάσιος Αμανατίδης, Ιατρός, πρώην Δήμαρχος Κιλκίς.

Με αφορμή την προαναγγελθείσα πρόσφατη έναρξη του έργου της υπόγειας καλωδίωσης στην 21η Ιουνίου και της ‘σύντομης’ διακοπής των εργασιών της, επαναφέρουμε στην μνήμη δικά μας σχετικά με το ανωτέρω έργο δημοσιεύματα.

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 15:09

Αριστερή επικοινωνία και δεξιά πολιτική

Συντάκτης:

Του Στέφανου Παραστατίδη, Γραμματέα Οργανωτικού ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.

Ενδιαφέρουσες οι κυβερνητικές ανακοινώσεις περί στήριξης των ασθενέστερων και ενισχυμένης κοινωνικής πολιτικής. Αν, όμως, σε οποιαδήποτε μορφή οικονομικής κρίσης, η κρατική παρέμβαση γίνεται με οριζόντια και όχι με αναδιανεμητικά χαρακτηριστικά, αυτή επιβαρύνει κατά βάση τους ασθενέστερους και μειώνει την απαιτούμενη κοινωνική συνοχή.

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας (από το βιβλίο μου «Χρονικό του Κιλκίς 1913-1940»).

Το δημογραφικό είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας.
Ειδικότερα, η μείωση του πληθυσμού του δήμου κατά 11,7%, σε σχέση με μια δεκαετία πριν, είναι κυρίως αποτέλεσμα της φυγής τόσο προς τα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και των νέων στο εξωτερικό. 

Από το αρχείο του Θανάση Βαφειάδη - Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στις 18 Ιουλίου 1965.

«Μεγάλη λαϊκή συγκέντρωσις πραγματοποιείται εις τα γραφεία της ΕΔΗΝ Κιλκίς και τους πέριξ αυτών χώρους πρωτοβουλία της ΕΔΗΝ νομού Κιλκίς.

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 21:10

«Η απάντηση στον ναρκισσισμό της κυβέρνησης»

Συντάκτης:

Άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, του Γιώργου Φραγγίδη, Βουλευτή Ν. Κιλκίς, Υπεύθυνου ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Βιώνουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι, με τους πολίτες να αναζητούν όχι μόνο μια ανάσα θερινής δροσιάς αλλά μια ουσιαστική ανακούφιση από τα πολλαπλά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, από τους φόρους στα αγαθά πρώτης ανάγκης και από την υπερκερδοσκοπία των αγορών ενέργειας.

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Σταδιακά τα σουβλατζίδικα άρχισαν να φυτρώνουν σαν μανιτάρια στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων, με τους καπνούς από τις σχάρες και τις γαργαλιστικές μυρωδιές, που «έσπαγαν» τη μύτη και ερέθιζαν τους σιελογόνους αδένες, να υποδηλώνουν ότι κάπου εκεί γύρω υπάρχει ένα σουβλατζίδικο.