Quantcast
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, 2:18:45 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Αρθρογραφία

Ως Συντηρητικός βουλευτής του Workington και πρώην καπνιστής, αναγνωρίζω τις οξείες ανισότητες στην υγεία και κατανοώ τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της εκλογικής μου περιφέρειας και όλης της χώρας όταν πρόκειται να κόψουν το κάπνισμα.

Άρθρο του υπ. Βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΠΑ, στην ΑΥΓΗ: Με την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 21ης Μαΐου η κοινωνία καλείται να σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Το σπίτι σου είναι ο χώρος που ανυπομονείς να επιστρέψεις μετά από μια κουραστική μέρα στην δουλειά και θέλεις να είναι όμορφος και περιποιημένος. Θέλεις να εμπεριέχει την προσωπική σου πινελιά και να αναδίδει μια νότα ζεστασιάς και θαλπωρής. Για να το πετύχεις αυτό δεν έχεις παρά να διακοσμήσεις το σπίτι σου σύμφωνα με την αισθητική σου.

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Καθώς κορυφώνεται η προεκλογική αναμέτρηση ας θυμηθούμε τις προεκλογικές αφίσες που δέσποσαν σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις μετά την μεταπολίτευση και μέχρι το σωτήριον έτος 2000. Το Φλεβάρη εκείνης της χρονιάς η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε ότι οι εκλογές της 9ης Απριλίου θα διεξάγονταν χωρίς αφίσες των υποψηφίων διότι η φρενίτις της «αφισορύπανσης», συνδεμένη με την έντονη πολιτικοποίηση της μεταπολίτευσης, είχε οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου αισθητική αμετροέπεια. Εν ολίγοις η κατάσταση είχε ξεφύγει και σύμφωνα με τις επιταγές των καιρών οφείλαμε ως εκλογικό σώμα και ως πολιτικό σύστημα να εκσυγχρονιστούμε. Το αγωνιώδες ερώτημα «εμείς πότε θα εκσυγχρονίου’μες;» προέβαλαν σε άπταιστη ποντιακή ακόμη κι αυτοί του «πατριωτικού» ΠΑΣΟΚ, που μέχρι τότε έριχναν μεγαλοπρεπείς μούντζες στο Σημίτη και την παρέα του.

Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 23:57

Θα ήθελα να διαβάσετε την παρακάτω ιστορία

Συντάκτης:

Του Μιχάλη Τσερνικούδη.

Είμαι ο Σπουργίτης και το όνομα, μου το έδωσαν κάτι πιτσιρίκια λόγω χρώματος όταν ήμουν κουταβάκι, είμαι κάτι από διασταύρωση λυκόσκυλου με τσομπανόσκυλου. Όχι ότι το ξέρω από κάπου, αλλά ακούω που το λένε αυτοί που περπατούν δίπλα μου στον δρόμο. Είπα στον δρόμο, γιατί εκεί μένω, εκεί περιπλανώμαι, εκεί τρώω και κοιμάμαι. Δεν ήταν επιλογή μου. Όμως δεν θυμάμαι πως βρέθηκα εκεί. Κάποιοι λένε ότι με παράτησαν όταν ήμουν ακόμη κουτάβι, κάποιοι άλλοι ότι γεννήθηκα από αδέσποτα.

Τα Social Media και το streaming έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας. Τα προγνωστικά στοιχήματος δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση, καθώς υπάρχουν αρκετοί παίκτες οι οποίοι δεν στηρίζονται αποκλειστικά σε σελίδες όπως η https://www.novibet.gr/blog/prognostika-stoixima  για την ενημέρωσή τους. Αντ’ αυτού θέλουν να ελέγχουν και αλλού τις πληροφορίες τους, είτε ιντερνετικά είτε στα παραδοσιακά μέσα (ραδιόφωνο, εφημερίδα, τηλεόραση). Είναι ακριβώς αυτό το κομμάτι του κόσμου του στοιχήματος που βοήθησε να εμφανίστηκαν σιγά - σιγά και influencers του συγκεκριμένου είδους. Οι τελευταίοι έχουν κατακλύσει πλέον τα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας όμως μεγάλη διαφορετικότητα στην ποσότητα και στην ποιότητα των προγνωστικών που προσφέρουν.

Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 12:19

Η Ρομποτική Χειρουργική στην Ουρολογία

Συντάκτης:

Γράφει ο Πέτρος Θάνος, Ουρολόγος & Ανδρολόγος

Η Ρομποτική Χειρουργική είναι ένα είδος χειρουργικής επέμβασης που γίνεται με τη χρήση ρομποτικών συστημάτων. 

Αναπτύχθηκε για να ξεπεράσει τους περιορισμούς της προϋπάρχουσας επεμβατικής χειρουργικής και να ενισχύσει τις ικανότητες των χειρουργών που εκτελούν μία ανοιχτή χειρουργική επέμβαση.

Στην περίπτωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής με ρομποτική υποβοήθηση, ο Χειρουργός αντί να μετακινεί απευθείας τα όργανα, χρησιμοποιεί μία από τις δύο μεθόδους χειρισμού των οργάνων.

Η μία μέθοδος περιλαμβάνει την άμεση χρήση του τηλεχειριστή, και η άλλη γίνεται με έλεγχο από τον υπολογιστή.

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

(Από το βιβλίο μου ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ 1913-1940).

Οι εκλογές της 31ης Μαΐου 1915 διενεργήθηκαν με καθολική ψήφο των ενηλίκων ανδρών, με εκλογικό σύστημα το πλειοψηφικό πολυεδρικό και με ρίψη σφαιριδίων στις κάλπες.

Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 09:15

Σκύλλα και Χάρυβδη

Συντάκτης:

Γράφει η Παρθένα (Νούλα) Σαββίδου.

Ο Όμηρος σηματοδότησε την απαρχή της Ελληνικής λογοτεχνίας και γραμματείας. Το αρχαιοελληνικό δράμα, η ιστοριογραφία αλλά και η φιλοσοφία, φέρουν το στίγμα των θεμάτων που διαδραματίζονται στα έπη. Η επίδραση των δύο αριστουργημάτων, ήταν, είναι και θα είναι, παγκόσμια. Από τον Πλάτωνα και τον Μεγαλέξανδρο έως τον Βιργίλιο και τον Δάντη και έως τον Καζαντζάκη, οι επιρροές των αθανάτων Ομηρικών επών, υπήρξαν βαθιές και ισχυρές.

Γράφει ο Απόστολος Καραγιαννόπουλος.

Στο Φούλατζικ της Βιθυνίας κάθε χρόνο τις εορτές του Αη Γεώργη και της Ζωοδόχου Πηγής, μετά την Κυριακή του Αγίου Πάσχα, τα απογεύματα, διεξάγονταν αγώνες παραδοσιακής πάλης. Το χωριό είχε ξακουστούς παλαιστές: τον Τοκαλάκη Γεώργη, τον Τοκαλάκη Παρασκευά, τον Καμπάδαη Δημήτρη, τον Διονύση Τσόνογλου με τις τρομερές τρικλοποδιές και κεφαλοκλειδώματα, τον Φουτσιτζόγλου Νικόλα, και τέλος τον βαρέων βαρών Παγώνα Γεώργη.