Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022, 5:35:57 πμ

Αρθρογραφία

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Ενόψει της επετείου της μεγάλης μάχης του Κιλκίς θα παραθέσω σε δυο συνέχειες αποσπάσματα από δημοσιεύματα εφημερίδων της εποχής, που αποδίδουν με αυθεντικό τρόπο τα γεγονότα που συνέβησαν τότε

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΑΞΙΖΕ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΑ - ΕΜΠΡΟΣ 24-6-1913.

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 13:04

Η συμβολή του πατέρα στην ανατροφή των παιδιών

Συντάκτης:

Η συμβολή του πατέρα στην ανατροφή και στο μεγάλωμα του παιδιού είναι εξίσου σημαντική με αυτή της μητέρας. Παλαιότερα οι ερευνητές στον τομέα της ψυχικής υγείας έδιναν ιδιαίτερη σημασία στην συμβολή της μητέρας, αφήνοντας στην άκρη την αξία του πατρικού ρόλου και της πατρότητας.

Άρθρο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτή Κιλκίς της Ν.Δ. που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 20:52

Η Αγία Τριάδα του Πολυκάστρου και η ιστορία της

Συντάκτης:

Γράφει ο Τάσος Γιοβανούδης.

Το Πολύκαστρο πανηγυρίζει του Αγίου Πνεύματος, ημέρα της Αγίας Τριάδα,ς όπως συνηθίζουν οι πιστοί να την αναφέρουν. Είναι η «Αντριάδα» των παππούδων μας και για εμάς τους νεώτερους, που έχουμε καταγωγή από την επαρχία Καβακλή της Ανατολικής Ρωμυλίας, μέρα χαράς, μέρα γλεντιού, μέρα ξεχωριστή.

Γράφει ο Γεώργιος Μάνος, Γεωπόνος - οικονομολόγος, Συγγραφέας - ιστορικός ερευνητής.

Στην Αθήνα, η γενική κατακραυγή εναντίον της κυβέρνησης Πρωτοπαπαδάκη αναγκάζει τον βασιλιά Κωνσταντίνο στις 28 Αυγούστου, να ορκίσει καινούργια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον αντιβενιζελικό Νικ. Τριανταφυλλάκο.

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 09:39

Ο αγώνας που δεν τελείωσε… ποτέ!!!

Συντάκτης:
Κυριακή 9 Ιουνίου 1957.
   Μέρες χαράς, μέρες γιορτής, μέρες πανηγύρεως για τους κατοίκους του Πολυκάστρου κάθε χρόνο η Κυριακή της Πεντηκοστής και η επόμενη ημέρα, Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος, αφού εορτάζει ο Ι. Ν. Της Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου και η πόλη μας.
Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 14:03

Θερισμός

Συντάκτης:

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Το θέρισμα των δημητριακών γινόταν με τη σειρά της ωριμότητας τους με πρώτο το κριθάρι, μετά το σιτάρι και τελευταία την βρώμη. Στο θέρισμα των σιτηρών, που γινόταν τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, όπως επιβεβαιώνει και η ποντιακή παροιμία για τον Ιούλιο: Έρθεν και ο Χορτοθέρ’ς/ έπαρ το δρεπάν’ς σο χέρ’ς.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 19:07

Η στεγαστική κρίση απαιτεί… ριζοσπαστικές λύσεις

Συντάκτης:

Γράφει η Άννα Ριζάκη, Μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Κιλκίς.

Ζούμε σε μια χώρα όπου η πρόνοια για τους πολίτες και μάλιστα για τους πιο ευάλωτους είναι ανύπαρκτη. Όλα επαφίενται στην ατομική ευθύνη!

Γράφει η Φωτεινή Αρσλανίδου.

Οι σφαγές κατά Ελλήνων και Αρμενίων από τους Τούρκους έκαναν τον Αμερικανό Πρόξενο στην Σμύρνη Τζωρτζ Χόρτον (George Horton) να γράψει:

Γράφει ο Γεώργιος Μάνος, Γεωπόνος – οικονομολόγος, Συγγραφέας – ιστορικός ερευνητής.

Η αποβίβαση των Ελληνικών στρατευμάτων στη Σμύρνη έγινε στις 2 Μαΐου 1919 το πρωί και σκόρπισε ενθουσιασμό στους Έλληνες όλης της Αυτοκρατορίας.