espa pkm

Κυριακή, 17 Μαΐου 2026, 5:04:54 πμ

Αρθρογραφία

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2026 13:02

Εικόνες ντροπής που δεν τιμούν κανένα

Συντάκτης:

Του Γιάννη Αλίρη.

Μία πληρωμή που έπρεπε να γίνει με φυσική παρουσία, με οδήγησε στο μοναδικό ταχυδρομικό γραφείο του Δήμου Παιονίας, στο Πολύκαστρο. Η ώρα επελέγη για αποφυγή συνωστισμού και εξοικονόμηση χρόνου. Είμαι εκεί στις 8:10 το πρωί. Μια ανακοίνωση στην πόρτα εισόδου ενημερώνει τους πελάτες του γραφείου ότι κατ' εντολή της διοίκησης την 26η και 27η του μήνα οι ώρες συναλλαγών του κοινού είναι από 9:30π.μ έως τις 2:00μ.μ.

Γράφει η Χρυσούλα Δημάδου-Βαπορίδου

Συντ/χος νηπιαγωγός.

Συνείδηση. Άραγε πώς θα ‘ταν η κοινωνία μας αν οι περισσότεροι έπρατταν βάσει αυτής.

Φαντάζει αυτή η άποψη σαν όνειρο θερινής νυκτός.

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2026 10:09

Ερντογάν: Ποιά είναι η πολιτική προσωπικότητά του

Συντάκτης:

Γράφει ο Γιάννης Αλίρης.

 

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες (ηγέτες να τους κάνει ο θεός), τον θέλουν Ευρωπαίο.

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

 

Δεν μπορεί να υπάρξει Μεγάλη Τεσσαρακοστή (ή «Σαρακοστή»)  χωρίς νηστεία.

του Δρ. Κωνσταντίνου Μπαλωμένου

Πολιτικός Επιστήμονας – Διεθνολόγος.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις συνιστούν διαχρονικά ένα από τα πλέον σύνθετα και κρίσιμα πεδία άσκησης της ελληνικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής.

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2026 09:06

Η Γενιά των Γονιών της Καληνύχτας

Συντάκτης:

Του Νίκου Ανθρακίδη.

Παιδιά με παππούδες, γονείς με υπερφορτωμένο ωράριο και μια πολιτεία που απουσιάζει από την πιο κρίσιμη ηλικία.

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης.

Επίτιμος Πρόεδρος "Ακριτών" Πολυκάστρου 

 

 Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Γιώργος Παρχαρίδης.

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Τότε οι νεκροί πεθαίνουνε, όταν τους λησμονάνε!

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2026 19:29

Άβουλοι και μοιραίοι καταστρεφόμαστε…

Συντάκτης:

Του Κώστα Κιλτίδη, πρώην Υφυπουργού και βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ.
Η αδράνεια δεν οδηγεί σε αντίδραση, αλλά στην φθορά και στην καταστροφή. Έγραψα επανειλημμένως ότι: «τα δάση όμορφα καίγονται, οι λίμνες και τα ποτάμια στεγνώνουν και οι πλημμύρες μας πνίγουν».

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2026 12:57

Η τρύπια πέτρα της Πηγής

Συντάκτης:

Γράφει ο Νικόλαος Σιάνας.

Την εποχή που η τεχνολογία και η ιατρική ήταν ανύπαρκτη ο κόσμος εφάρμοζε εμπειρικές λύσεις στα προβλήματά του.