Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, 1:09:08 μμ
etpa
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 22:22

Έκκληση προς τις Δημόσιες Υπηρεσίες

Συντάκτης:

Γράφει η Δέσποινα Ξιφιλίδου.

Αν οι λέξεις αιτώ – αίτημα, παρακαλώ – παράκληση ενέχουν αμφίσημες έννοιες, έχω την αίσθηση, πως η καταλληλότερη λέξη προς μια πολιτική εξουσία είναι η λέξη «έκκληση» γιατί μπορεί να ευαισθητοποιήσει τις λειτουργείες του νου και της καρδιάς των αποδεκτών…

Το ΥΠΕΝ αποκαλύπτει στην EURACTIV.gr ότι ο σχεδιασμός διαχείρισης αποβλήτων αλλά και τα έργα του νέου ΕΣΠΑ είναι ήδη υπό τις οδηγίες της ΕΕ.

Του Στέφανου Παραστατίδη, Ιατρού, Γραμματέα Οργανωτικού και Πολιτευτή Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ.

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 21:27

Θετικότητα vs Αρνητικότητα

Συντάκτης:

Γράφει η Βίκυ Καλφοπούλου, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος, Δημητράκου 21 Α Κιλκίς, τηλ. 2341028087, facebook: Βικυ Καλφοπούλου.

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 13:13

Εξ αποστάσεως… πανδημία

Συντάκτης:

Από τις αρχές του Μάρτη το Υπουργείο Παιδείας επέλεξε να κλείσει τις σχολικές μονάδες όλης της επικράτειας ως μέσο αποτροπής της πανδημίας covid-19.

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 13:20

GOD bless Hellenic Republic and United States of America!

Συντάκτης:
Γράφουν οι: Παράσχου Σοφία-Ζωή, Φοιτήτρια Νομικής Σχολής Ε.Κ.Παν. Αθηνών / Αρθρογράφος και Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος.
Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020 22:17

Οι θαλασσιές σου οι χάνδρες

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Ήρθε και η «αλεπού» ο Λαβρόφ στην Αθήνα. Να «επαννεκινήσει» λέει τις από τριετίας διαταραγμένες ελληνορωσικές διπλωματικές σχέσεις.

Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020 21:50

Μέλι και κεντρί πάνε μαζί

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Ο ιδρώτας κατηφόριζε μέσα από τις αυλακιές του κορμιού του, σαν νερό τρεχούμενο πάνω σε πέτρα.

Του Θοδωρή Καραουλάνη.

Η ευελιξία στις κρατικές ενισχύσεις της ΕΕ και την Πολιτική Συνοχής, που πρότεινε η Κομισιόν και καθιέρωσε η ΕΕ, φαίνεται ότι δίνει νέα πνοή στο Ταμείο Υποδομών ένα πολλά υποσχόμενο μεγάλο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που λίμναζε για καιρό – αλλά μόνο για μεγάλους παίκτες…

Σε δημοπράτηση είναι τα κατασκευαστικά έργα για χώρους αποθήκευσης απορριμμάτων στο Δήμο Κιλκίς στη θέση «Κρηστώνη» με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.