Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 8:50:01 πμ
Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 21:04

Αναστάσιος Αμανατίδης : Προσωπικά ενθυμήματα

Συντάκτης:

Ήταν νωρίς το βραδάκι, ένα ήσυχο καλοκαιρινό βράδυ του ’78 και στο γραφείο των ιατρών της Παθολογικής κλινικής, σε μέρα εφημερίας να βρίσκομαι με τον ακούραστο ειδικευόμενο γιατρό Νίκο Ξανθόπουλο, τον κατοπινό πετυχημένο παιδίατρο Κιλκίς.

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 20:14

Ανδρέας Μακρίδης : "Ραντεβού στη λίμνη"

Συντάκτης:

Ρίχνοντας μια ματιά στην ιστοσελίδα του δήμου Κιλκίς, εντύπωση μας έκανε η πρόσκληση προς τους δημότες για καθαρισμό της λίμνης Δοϊράνης την Κυριακή στις 14 Απριλίου. Το προσκλητήριο απευθυνόταν σε “εθελοντές, συλλόγους, φορείς και οικολογικές οργανώσεις”, οπότε είχε ενδιαφέρον να μετρήσουμε τις αντιδράσεις της τοπικής μας κοινωνίας. Πόσοι θα έδιναν το “Ραντεβού στη λίμνη”;

Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 21:07

Ψηφίζεις άτομα, όχι μόνο κόμματα!

Συντάκτης:

Υπογράφουν: Νικολοπούλου Αναστασία, Δικηγόρος ΕΚΠΑ και Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος.

 

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις ερχόμενες τριπλές εκλογές. Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από ανακοινώσεις υποψηφίων για δήμους, περιφέρειες και ευρωκάλπη. Κυκλοφορεί μια έντονη <<φήμη>> ότι ένας στους τέσσερις Έλληνες τον ερχόμενο Μάιο θα είναι υποψήφιος για κάποια θέση. Κάθε σοι, ένας υποψήφιος.

Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 21:02

Οδηγική και οδική ασφάλεια

Συντάκτης:

Γράφει ο Θεόφιλος Τιρεκίδης.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και των οχημάτων είναι αλματώδη. Τα οχήματα περνούν σε μια νέα εποχή και είναι εξοπλισμένα με τελευταίας τεχνολογίας υπολογιστές ,που τους δίνουν πολλές δυνατότητες. Το αποτέλεσμα που προσπαθεί να επιτευχθεί, είναι το όχημα να γίνει τέλειος συνεργάτης του ανθρώπου, στην καθημερινή μάχη, κατά του ατυχήματος.

Γράφει η Παναγίτσα Μιχαηλού.

Μέθοδος, θέληση, αποφασιστικότητα, θα μπορούσε να είναι το μότο που χαρακτηρίζει το Χρήστο Χατζηιωαννίδη. Έναν άνθρωπο υπερκινητικό, δραστήριο, αλλά και ταυτόχρονα, μια ήρεμη δύναμη που σταθμίζει με ματιά ψύχραιμη γεγονότα και καταστάσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας εξυμνεί την υπευθυνότητα Καραμανλή. Από το Κιλκίς ο κ. Βορίδης επανέλαβε πρόσφατα όσα κατά καιρούς διασάλπισε και ο κ. Γεωργιάδης και άλλα (και τοπικά) στελέχη και συνοψίζονται: Για την κρίση φταίει ο κρατισμός, η εν γένει αριστερή ιδεολογία και εν προκειμένω για την κρίση της χώρας και τα μνημόνια και όσα ακολούθησαν την ευθύνη έχει το ΠΑΣΟΚ που δια του αρχηγού του Γ. Παπανδρέου επέμενε το φθινόπωρο του 2009 ότι "λεφτά υπάρχουν".

Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 22:10

Επιβράβευση

Συντάκτης:

Γράφει η Βίκυ Καλφοπούλου, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος, Δημητράκου 21 Α Κιλκίς, τηλ. 2341028087, facebook: Βίκυ Καλφοπούλου.

 

Μέσα απο την δουλειά μου έχω διαπιστώσει πόσο αναγκαία και χρήσιμη είναι η θετική ανατροφοδότηση και η επιβράβευση προς τον θεραπευόμενο. Είναι η επιβεβαίωση οτι τα καταφέρνουν καλά, και αυτό επιδρά θετικά στην ψυχολογία τους και κατ΄επέκταση στην αυτοπεποίθεση τους. Το αποτέλεσμα είναι να συντηρούν συμπεριφορές που έχουν κατακτηθεί και να συνεχίζουν με υψηλότερους στόχους . Κατά τον ίδιο τρόπο, λειτουργεί και στα παιδιά.

Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 20:23

Να τηλεφωνήσουμε τα παιδιά στη Γερμανία;

Συντάκτης:

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

Πολλές φορές οι συγγενείς και οι συνοδοί βαριά ασθενούς ζητούν στον άρρωστό τους. Βέβαια ο γιατρός είναι ο σχετικότερος από όλους τους εμπλεκόμενους, περί του χρόνου επέλευσης του απευκταίου μοιραίου, όμως λίγες είναι οι κρίσιμες ενδείξεις για έναν γιατρό να αποφανθεί με ακρίβεια και βεβαιότητα για την επόμενη ημέρα και ώρα.

Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 15:42

Μύθοι και αλήθειες για την Επανάσταση του 1821

Συντάκτης:

Γράφει ο Παναγιώτης Αδάμος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ «1821: Ποιοι όλοι μαζί βρε ζαγάρια»; ("Ημεροδρόμος" 25-3-2019)

1. Η ημερομηνία της Επανάστασης: χιλιοειπωμένη η θέση ορισμένων ότι η κρατική προπαγάνδα θέσπισε ως εθνική επέτειο την ημερομηνία της 25ης Μαρτίου για να συνδυαστούν στο μυαλό του λαού η Επανάσταση με τη θρησκευτική γιορτή του ευαγγελισμού.

Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 15:27

«Ένας για όλους και όλοι για έναν»

Συντάκτης:

Γράφει η Άννα Θεοδ. Νικολαΐδου, υποψήφια Δημ. σύμβουλος με την Ενωτική Δύναμη Κιλκίς του υπ. Δημάρχου Δημ. Τσαντάκη.

 

Ποτέ δεν είχα την ψευδαίσθηση ότι ζω στην Καλλίπολη ούτε είχα την απαίτηση ξυπνώντας ένα πρωί να με καλημερίζει ο Πλάτωνας, είχα όμως αλλά και έχω, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την απαίτηση να μπορώ και μετά τις εκλογές να λέω καλημέρα, όπως έκανα τόσα χρόνια, στο Γιώργο, την Μαρία, την Κατερίνα, τον Χρήστο και την συνονόματη μου Άννα.