Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 8:30:16 πμ

Επιμέλεια Θανάσης Βαφειάδης: Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΦΩΣ στις 23 Αυγούστου 1926.

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 21:11

Ανάγκη περιμετρικού δρόμου στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Γράφει ο Αναστάσιος Αμανατίδης, Ιατρός- πρώην Δήμαρχος Κιλκίς.

Είναι γνωστές και καταγεγραμμένες οι αρνητικές τοποθετήσεις μας σχετικά με το κλείσιμο της κεντρικής οδού Βενιζέλου, που αποφάσισαν οι ‘’προοδευτικοί’’ διάδοχοί μας στη δημαρχία (διάδοχοι, ελέω ‘’αμαρτωλού’’ Καποδίστρια!).

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 13:43

Οξεία εκσυγχρονίτιδα…

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος.

Ο πολιτικός όρος ‘’εκσυγχρονισμός’’ πρωτακούστηκε ως κεντρικό σύνθημα στις εκλογές του 1996 από το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη. Από τότε ακούστηκε κατά κόρον από όλες σχεδόν τις πολιτικές παρατάξεις παραμονές εκλογών. Ακούστηκε επίσης από υποψήφιους Περιφερειάρχες, Δημάρχους κτλ. Από το 1996 πέρασαν 26 χρόνια.

ΤΟΥ ΦΟΡΗ ΠΕΤΑΛΙΔΗ / efxinospontos.gr.

Ο συμβολισμός της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά στο  όρος Μελά στην Ματσούκα, στην Τραπεζούντα του Ευξείνου Πόντου, στην πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας των Κομνηνών, είναι τόσο μεγάλος θρησκευτικά και εθνικά, που μόνον κάποιος που έχει ελλειπή γνώση των όσων συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή, δεν μπορεί να κατανοήσει.

Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 13:17

"Το λούστρο"

Συντάκτης:

Του Στέφανου Παραστατίδη, Γραμματέα Οργανωτικού ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής.

Πώς θα σας φαινόταν αν η Ελλάδα έκανε γεώτρηση και έβρισκε πετρέλαιο, του οποίου τα οικονομικό κέρδος θα διαχειριζόταν -με τροπολογία- αποκλειστικά ο πρωθυπουργός της χώρας;

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 17:40

Βία κατά των Γυναικών: Μέχρι πότε;

Συντάκτης:

Γράφει ο Βαγιάτης Κωνσταντίνος, Κοινωνικός Λειτουργός, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παιονίας, Υπ. Διδάκτορας Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου Οργανωτικός Γραμματέας ΔΣ Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΝΠΔΔ).

Για την ανανέωση άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου, απλή διαδικασία και χωρίς ταλαιπωρία θα μπορούσε να ήταν εάν όλα γίνονταν στο Αστυνομικό Τμήμα!

Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 20:12

Όλα τάχει η Μαριωρή…

Συντάκτης:

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Καιρό τώρα σπαζοκεφαλιάζω να βρω τι είναι αυτό που λείπει από την πόλη μας, αυτό που θα την έκανε να ξεχωρίζει από τις άλλες πόλεις, αυτό που θα έκανε τους επισκέπτες να μένουν εκστασιασμένοι και να αναφωνούν «σαν το Κιλκίς δεν έχει», αυτό που θα έκανε τους κατοίκους της ικανοποιημένους για την ποιότητα ζωής που τους προσφέρει και θα δικαιολογούσε το σλόγκαν «Κιλκίς, πόλη να ζεις».

Γράφει η Αλεξία Ιωαννίδου.

Το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα στο Δήμο Παιονίας του νομού Κιλκίς, κείτεται στην ανατολική όχθη του ποταμού Αξιού.

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 22:31

Μπράβο!

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

Από τη θεωρία ως την πράξη δεν είναι εύκολο το πέρασμα. Μπορεί η απόσταση να φαίνεται μικρή, αλλά τα πιο πολλά οράματα μένουν στα χαρτιά συνήθως.