Quantcast
Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023, 10:20:27 μμ

Γράφει η Αλίκη Αποστολίδου.

Νέα εποχή στα ακίνητα ορμώμενη από τα υβριδικά μοντέλα εργασίας και του νέου τρόπου ζωής μετά την πανδημία.

Γράφει η Ελισάβετ Μελετιάδου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια.

Με την υπόθεση της Πάτρας, ακούμε να γίνεται λόγος για ψυχοπαθητικά στοιχεία. Πώς μπορούμε να διακρίνουμε άτομα με αυτά τα στοιχεία, αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας;

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Στις 8 Απριλίου 1941 η γιουγκοσλαβική άμυνα έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος και αφήνει ακάλυπτα τα ελληνογιουγκοσλαυικά σύνορα.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Προσφιλές επιχείρημα κάθε κυβερνητικού όταν του επισημαίνονται οι στραβοτιμονιές της κυβέρνησης είναι: εντάξει, έχουμε και τα στραβά μας, αλλά και πάλι σε κάθε δημοσκόπηση βρισκόμαστε 10 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ!
Όντως ισχύει και υφίσταται το δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μπορεί τόσες εταιρείες να κάνουν λάθος ή να κατασκευάζουν κατόπιν παραγγελίας δημοσκοπήσεις μαϊμού.

Του Χρήστου Σπίγκου.
Ο κ. Τασούλας, δεύτερος τη τάξει πολιτειακός παράγων της Ελληνικής Δημοκρατίας, μας κούνησε τον θεσμικό του δάκτυλο για να μας ψέξει γιατί αγνοήσαμε τη μεγάλη εικόνα, και δήθεν σταθήκαμε σε ήσσονος σημασίας ατυχές περιστατικό που διέλαθε της προσοχής του.
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 10:03

Οι Γερμανοί καταχτητές μπαίνουν στο Κιλκίς (μέρος 1)

Συντάκτης:

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Χθες ένας νεοναζί του τάγματος Αζόφ μαζί με έναν ακόμη του ιδίου φυράματος και φυσικά τον πρόεδρο της Ουκρανίας που στήριξε και στηρίζει τη δράση των ναζιστών στη χώρα του απηύθυναν διάγγελμα στο ελληνικό κοινοβούλιο κάτω από τις επευφημίες των κυβερνητικών βουλευτών και την ανοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν είχε το σθένος να αποχωρήσει από αυτή την κατάπτυστη παράσταση, αλλά αρκέστηκε σε δηλώσεις διαμαρτυρίας.

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 12:46

Τα Σάββατα είναι μέρες δύσκολες!

Συντάκτης:

Το προηγούμενο Σάββατο ξεκίνησα από το φούρνο της γειτονιάς μου, πέρασα από το γραφείο να αφήσω κάποια απαραίτητα, με σκοπό να πάω στη λαϊκή και μετά να επιστρέψω πίσω στο γραφείο για εργασία. Καρότσι λαϊκής…τσάντα γραφείου…τσάντα ώμου…όλα στο γερό χέρι και κάποια μισάνοιχτα…

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 11:24

ΝΔ: και Νεοφιλελευθερισμός και Διαφθορά

Συντάκτης:

Γράφει η Σοφία Ψαρρά, Μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ΝΔ από την επομένη των εκλογών του 2019 ανέπτυξε τη ρητορική της μισαλλοδοξίας κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προχωρώντας παράλληλα και στην “αποψίλωση” δικαιωμάτων, αναγκαίων και νομοθετημένων για την κοινωνική πλειοψηφία από τη συνεργατική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σάββατο, 02 Απριλίου 2022 16:53

Σιτέμποροι

Συντάκτης:

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Ο πόλεμος μεταξύ δυο χωρών που κατέχουν το 40% του παγκόσμιου εξαγωγικού εμπορίου σιτηρών επέφερε την αναμενόμενη εκτίναξη της κερδοσκοπίας στον κλάδο αυτό.

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022 22:49

Ιστορικά μνημεία και βανδαλισμός

Συντάκτης:

«Ένας πολιτισμός καταστρέφεται όταν οι «θεοί καταστρέφονται» (Emile M. Cioran 1911 -1995, Γαλλορουμάνος φιλόσοφος).

Του Κωνσταντίνου Βαστάκη, Θεολόγου, πρ. Λυκειάρχη.