Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, 10:12:12 μμ

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΓΚΡΙΝΙ ΕΙΣ ΤΟΝ «ΑΙΩΝΑ» ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ - ΝΕΟΛΟΓΟΣ 30-6-1913.

Προτού ακόμη ένας ψηφιακός επιχειρηματίας αρχίσει να δραστηριοποιείται στον χώρο του διαδικτυακού εμπορίου, θα πρέπει να διαθέτει ήδη την «ταυτότητά» του στο Ίντερνετ, που δεν είναι άλλη από την ιστοσελίδα της επιχείρησής του. Εκεί θα επιδείξει μέσω διαφήμισης στη google η στα social media στους πελάτες του τα εμπορεύματά του, εκεί θα παρουσιάσει τη φιλοσοφία της εταιρείας του και αυτός θα είναι ο φορέας μέσω του οποίου θα πραγματοποιεί τις συναλλαγές του.

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Ενόψει της επετείου της μεγάλης μάχης του Κιλκίς θα παραθέσω σε δυο συνέχειες αποσπάσματα από δημοσιεύματα εφημερίδων της εποχής, που αποδίδουν με αυθεντικό τρόπο τα γεγονότα που συνέβησαν τότε

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΑΞΙΖΕ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΑ - ΕΜΠΡΟΣ 24-6-1913.

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 13:04

Η συμβολή του πατέρα στην ανατροφή των παιδιών

Συντάκτης:

Η συμβολή του πατέρα στην ανατροφή και στο μεγάλωμα του παιδιού είναι εξίσου σημαντική με αυτή της μητέρας. Παλαιότερα οι ερευνητές στον τομέα της ψυχικής υγείας έδιναν ιδιαίτερη σημασία στην συμβολή της μητέρας, αφήνοντας στην άκρη την αξία του πατρικού ρόλου και της πατρότητας.

Άρθρο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτή Κιλκίς της Ν.Δ. που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 20:52

Η Αγία Τριάδα του Πολυκάστρου και η ιστορία της

Συντάκτης:

Γράφει ο Τάσος Γιοβανούδης.

Το Πολύκαστρο πανηγυρίζει του Αγίου Πνεύματος, ημέρα της Αγίας Τριάδα,ς όπως συνηθίζουν οι πιστοί να την αναφέρουν. Είναι η «Αντριάδα» των παππούδων μας και για εμάς τους νεώτερους, που έχουμε καταγωγή από την επαρχία Καβακλή της Ανατολικής Ρωμυλίας, μέρα χαράς, μέρα γλεντιού, μέρα ξεχωριστή.

Γράφει ο Γεώργιος Μάνος, Γεωπόνος - οικονομολόγος, Συγγραφέας - ιστορικός ερευνητής.

Στην Αθήνα, η γενική κατακραυγή εναντίον της κυβέρνησης Πρωτοπαπαδάκη αναγκάζει τον βασιλιά Κωνσταντίνο στις 28 Αυγούστου, να ορκίσει καινούργια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον αντιβενιζελικό Νικ. Τριανταφυλλάκο.

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 09:39

Ο αγώνας που δεν τελείωσε… ποτέ!!!

Συντάκτης:
Κυριακή 9 Ιουνίου 1957.
   Μέρες χαράς, μέρες γιορτής, μέρες πανηγύρεως για τους κατοίκους του Πολυκάστρου κάθε χρόνο η Κυριακή της Πεντηκοστής και η επόμενη ημέρα, Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος, αφού εορτάζει ο Ι. Ν. Της Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου και η πόλη μας.
Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 21:53

Τριάντα χρόνια ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντάκτης:

Του Νίκου Κωνσταντινίδη, Εκπαιδευτικού-συγγραφέα.

Υπάρχουν άπειρα γνωμικά, προσδιοριστικά της Δημοκρατίας. Μένω σ' αυτό που λέει ότι, «όταν  ο Τύπος προς το κοινόν πορεύεται συμφέρον, δημοκρατία κέκληται».

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 19:26

Αχ, Ελλάδα σ’ αγαπώ

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος.

Είναι μια Κυριακή του φετινού Μάη και η όμορφη παρέα του Κιλκίς ξεκινά πρωινιάτικα με το λεωφορείο μονοήμερη εκδρομή για τις Μηλιές του Πηλίου. Το λεωφορείο ξεκινά, φτάνει και διασχίζει τον Βόλο και καταλήγει στα Άνω Λεχώνια, αφετηρία του μαγευτικού ταξιδιού με τον ‘’μουντζούρη’’.