Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 4:26:17 μμ
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 05:17

Ευτυχώς

Συντάκτης:

Πρώτα θα κάνουμε κοινωνικό διάλογο για να συμφωνήσουμε κατ’ αρχήν όλα τα κόμματα - σιγά μην συμφωνήσουν- πως η εισφοροδιαφυγή είναι κακό πράμα και πρέπει να παραχθεί.
Και η εισφοροδιαφυγή καλά κρατεί και ανθεί και φέρει και άλλα.
Στη συνέχεια θα οργανώσουμε δεύτερο κοινωνικό διάλογο για να ξανασυμφωνήσουμε όλα τα κόμματα (σιγά μην συμφωνήσουν) πως και η φοροδιαφυγή είναι κακό πράμα και πρέπει να παταχθεί.
Και η φοροδιαφυγή ζει, βασιλεύει και την χώρα κατακυριεύει.
Ευτυχώς σε τούτη την χώρα υπάρχουν και κάποιοι υπουργοί που δουλεύουν. Διότι με την φόρα που έχουν πάρει οι συνάδελφοί του, δεν θα εξέπληττε πολλούς ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αν εξήγγειλε και αυτός κοινωνικό διάλογο για να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα - σιγά μην συμφωνούσαν- πως οι ληστείες, οι κλοπές, οι επιθέσεις είναι κακά πράγματα και πρέπει να παταχθούν.
Ω Ελλάς μεγάλη χώρα…

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 05:12

Νίκος Μέρτζος : ΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΪΚΟΥ

Συντάκτης:

…Είχα την τιμή και τη χαρά να προλογίσω το λεύκωμα και θα ήταν ασφαλώς ανιαρό να σας αναγνώσω έναν πρόλογο που έτσι κι αλλιώς θα έχετε ήδη διαβάσει ή θα διαβάσετε σύντομα. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να επεκταθώ ώστε, ψηλά από τις βουνοκορφές μας σκεπασμένες κιόλας με χιόνια, μαζί να ατενίσουμε τον συγκαιρινό μας ιστορικό ορίζοντα του ελληνισμού, του Βασιλικού Γένους των Ρωμαίων. ΄Αλλωστε, μόνον εμείς πιά από όλους τους ΄Ελληνες φέρουμε ακόμη, με δικαιολογημένη υπερηφάνεια και με βαρύτιμα δικαιώματα, το όνομα των Ρωμαίων.

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 05:06

Ήταν λάθος

Συντάκτης:

Τα κόμματα είναι συστατικά στοιχεία της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.. Ωστόσο οι κανόνες στο δημοκρατικό παιχνίδι δεν πρέπει να παραβιάζονται. Και φοβούμαστε ότι την περασμένη Παρασκευή παραβιάστηκαν.
Στο Κιλκίς επικέφτηκαν ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης και η περιφερειάρχης κ. Λιονή. Πρώτο παράδοξο: Την πρόσκληση για τη συνέντευξη τύπου την απέστειλε η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ.
Δεύτερο παράδοξο: Στο πάνελ παρακάθησε και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Λ. Δημητριάδης.
Ρωτάμε: Στη συνέντευξη προσκλήθηκαν και τα άλλα κόμματα κι αν έρχονταν οι γραμματείς τους προβλέπονταν και για εκείνους θέση στο πάνελ;
Προσκλήθηκε άραγε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Κιλτίδης;
Και τα ρωτάμε αυτά διότι η επίσκεψη και οι συναντήσεις δεν αφορούσαν σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ αφού συζητήθηκαν τα θέματα ανάπτυξης και η πορεία των μεγάλων έργων του νομού.
Ήταν μέγα λάθος κι όσο ταχύτερα το αντιληφθούν, τόσο μεγαλύτερη υπηρεσία θα προσφέρουν στον κόμμα του και στην κυβέρνηση οι Πράσινοι.

Η αλλαγή έρχεται με τη ροή, όπως και το όνειρο με τον ύπνο. Αλλαγή θα πει επανάσταση κι όχι η κατάσταση. Θάλασσα ανοιχτή κι όχι κλειστό λιμάνι. Άλλωστε, και την άνοιξη την φέρνει η ανάσταση των λουλουδιών, που είναι η επανάσταση της ίδιας της φύσης…
Υπάρχουν ωστόσο κι αιώνιες αρχές. Αξίες που παραμένουν σταθερές. Που δεν αφήνει επάνω τους πατημασιές ο χρόνος.

Με ευθύνη της Κίνας, της Αμερικής, πολλών αναπτυσσόμενων χωρών, αλλά και της Δανέζικης Προεδρίας της συνδιάσκεψης και των μεγαλύτερων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν καταλήξαμε στην αναγκαία νομικά δεσμευτική συμφωνία στην Κοπεγχάγη, αλλά ούτε και στη συμβιβαστική πολιτική συμφωνία.

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 06:39

Διηγώντας την να κλαις

Συντάκτης:

Στην ΤΕΔΚ από το τέλος του 2008 αναπτύχθηκε  ουσιαστικότατος διάλογος για τον Καποδίστρια 2.. Με ρητή δέσμευση και συστράτευση όλων  στο αίτημα της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας. Μαζί και στην ανάγκη της αναδιοργάνωσης και περιφερειακής συγκρότησης και του κράτους. Το οποίο φαίνεται να απέδρασε από την Περιφέρεια με πρόσχημα μεν την αποκέντρωση, αλλά διατηρώντας μια σειρά κρίσιμων αρμοδιοτήτων.
Αποδείξαμε λοιπόν ότι μπορούμε να ασκηθούμε σε διάλογο επί της ουσίας.
Ας μην πισωγυρίσουμε με την άχαρη εμμονή σε έδρες, «στο εμόν και το σον, το κακόν τούτο ρήμα».
Τι άραγε έπαθαν ο Άγιος Πέτρος, η Σάντα, το Νέο ή το Παλιό Αγιονέρι, η Ευκαρπία, οι Μουριές, επειδή δεν ορίστηκαν έδρες; Όπως επίσης τίποτε δεν θα πάθουν η Γουμένισσα, η Αξιούπολη, το Χέρσο, η Δοϊράνη, η Τέρπυλλος, ο Ευρωπός κ.ο.κ αν δεν οριστούν έδρες των νέων δήμων.
Αντιθέτως κάμποσοι από αυτούς πολλά έπαθαν από τη μη αξιοποίηση αναπτυξιακών ευκαιριών. Καλή η Ιστορία λοιπόν. Αρκεί να μη χρησιμεύει « και διηγώντας την να κλαις»

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 06:28

Νίκος Σιάνας : Παραμονή Χριστουγέννων

Συντάκτης:

Λένε οι ψυχολόγοι πως οι παιδικές αναμνήσεις διατηρούνται ζωντανές και συνοδεύουν τον άνθρωπο σ’ όλη του τη ζωή. Αν μάλιστα αυτές είναι καλές, τις αναπολεί ο άνθρωπος σε κάθε παρουσιαζόμενη ευκαιρία. Αλήθεια ποιός απ’ όλους εμάς, και το εννοώ, των πενήντα και άνω δεν φέρνει στο νου του με την ευκαιρία των Χριστουγέννων τα δικά του παιδικά Χριστούγεννα, όπως τα γιορτάζαμε ο καθένας μας στο γενέθλιο τόπο του, το χωριό του.

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 10:15

Πανστρατιά και κλεπτοκρατία

Συντάκτης:

Τα αυτονόητα περιβλήθηκαν το ένδυμα της εθνικής αναγέννησης. Η καθημερινότητα σε κάθε πολιτισμένη χώρα όπου ο νόμος τηρείται πλην εξαιρέσεων, αποτελεί όνειρο και προσδοκία της εθνικής πανστρατιάς που κήρυξε ο πρωθυπουργός προχθές και χτες αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών.
Επί έτη πολλά διακηρύσσουμε ότι το μόνο αληθινό πρόβλημα- μήτρα όλων των άλλων- είναι το πολιτιστικό έλλειμμα της χώρας μας.
Δεν υστερούμε σε χρήμα, σε οδούς, γιοφύρια, σε συστήματα υγείας, σε παιδεία κ. ο.κ.  Στον τόπο όπου η αγένεια, η απρέπεια, το ρίξιμο του διπλανού, η απαξίωση του δημόσιου συμφέροντος, το κλέψιμο του κράτους,  συνιστούν τον κανόνα συμπεριφοράς, δεν είναι περίεργο που συγκροτήθηκε το κράτος που έχουμε σήμερα και με το οποίο και με τη συνέργεια πολλών κατορθώσαμε να καταστρέψαμε τη σημαντικότερη κατάκτηση που σημειώθηκε στο νεοελληνικό κράτος, το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Άντε λοιπόν, ας ανταποκριθούμε στην εθνική πρόσκληση: Μήπως και δώσουμε αποφασιστικό πλήγμα στο καθεστώς της κλεπτοκρατίας που με ευθύνη πάντων των Ελλήνων συγκροτήσαμε.
Θ.Π.

Σκληρή η απάντηση του νομάρχη Κιλκίς Ευάγγελου Μπαλάσκα στον πρόεδρο της ΕΑΣ Κιλκίς Μπάμπη Παυλίδη. Τον καλεί να δώσει εξηγήσεις στους; αγρότες για τα απούλητα σιτάρια και την καθυστέρηση στην ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων, αποστέλλοντας και σχετικό πίνακα όπου ο ν. Κιλκίς εμφανίζεται στην 38η θέση μεταξύ των 56 ενώσεων της χώρας στη διαδικασία ψηφιοποίησης.

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 10:10

Ψηφίστε αξίες για να σώσουμε την Ένωση

Συντάκτης:

Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Αξιούπολης Στέργιος Καριοφύλλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση - πρόσκληση προς τους αγρότες και τους συνεταιριστές της περιοχής ευθύνης της ΕΑΣ:
Προβληματίστηκα πολύ αν θα έπρεπενα δημοσιεύσω την επιστολή αυτή· αλλά κατόπιν αγανάκτησης αποφάσισα να το κάνω.