Quantcast
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023, 7:53:32 πμ
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:32

Ισχύς μας η αδιαλλαξία τους

Συντάκτης:
Δημοκρατία της Μακεδονίας παύλα Σκόπια, είναι, αν πιστέψουμε τις διαρροές, η ονομασία που πρότεινε ως τελική ο Μάθιου Νίμιτς. Και μάλιστα ουσιαστικά η πρόταση λύσης αναφέρεται σε διπλή ονομασία.
Και εκεί που νομίζαμε, οι αφελείς, ότι η πίεση ασκείται στα Σκόπια, αφού προλάβαμε και περπατήσαμε μόνοι μας, μέχρι τη μέση της διαδρομής αποδεχόμενοι το «Μακεδονία» αρκεί να συνοδεύεται από γεωγραφικό προσδιορισμό, τώρα μας ζητάνε νέα υποχώρηση. Διότι στα Σκόπια τα στύλωσαν και δεν το κουνάνε ρούπι.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:32

Επετειακώς τιμώμενοι

Συντάκτης:
Προχθές ήταν η έλλειψη οικοπέδων στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου. Χθες η ανεπαρκής στελέχωση των υπηρεσιών που εξυπηρετούν και ελέγχουν τον τομέα της μεταποίησης - εργασίας. Σήμερα η ιλαροτραγωδία με την χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου …. Ιδού πεδία δόξης λαμπρά για να επιδείξει η κυβέρνηση το ενδιαφέρον της για το Κιλκίς. Να τιμήσει το Κιλκίς εν τοις πράγμασι κι όχι απλά για το ονόρε. Όπως π.χ. αν θα στείλει υψηλόβαθμο υπουργό ή παρακατιανό γενικό γραμματέα υπουργείου για να εκπροσωπηθεί στις επετειακές εκδηλώσεις.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:31

Κρίμα…

Συντάκτης:
Αυτός ο έρμος ο πολίτης, ο ανυπεράσπιστος, αξίζει περισσότερη προσοχή κι ας μην γνωρίζει - πως να τα ασκήσει λοιπόν;- καν τα δικαιώματά του. Μόλις η Εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά τριών (δυο του δήμου και ενός της ΔΕΗ) στελεχών όλα τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και την επόμενη μέρα οι στύλοι της ΔΕΗ απομακρύνθηκαν από τους δρόμους. Νωρίτερα και επί μήνες ΔΕΗ και δήμος δεν συμφωνούσαν ποιος πληρώνει το κόστος της απομάκρυνσης και οι κολώνες έμεναν καταμεσής του δρόμου.
Πολλά ερεθίσματα τελευταία προκαλούν συνεχείς αναταράξεις στην ευαισθησία μου για το περιβάλλον και με ανάγκασαν, χωρίς τον Άρη, να περιέλθω περιοχές με εμφανή τα σημάδια της αναρχίας που συνεχίζει να επικρατεί στην οικοδόμηση επιχειρησιακών μονάδων διαφόρων δραστηριοτήτων.
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:50

Για τα μεγάλα

Συντάκτης:
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Η ΒΙΠΕ Κιλκίς στο Σταυροχώρι έχει καλυφθεί πλήρως και δε υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα, απάντησε ο Νομάρχης σε ερώτημα του κ. Χαλίτσιου γιατί  επενδυτής δεν ζητεί να εγκατασταθεί στη ΒΙΠΕ.
Λαμπρά. Από πότε άραγε γνωρίζουν ότι διαθέσιμα οικόπεδα δεν; Και τι κάνουμε ως Νομαρχία, ως Επιμελητήριο, ως φορέας Διαχείρισης, ως Σύνδεσμος Βιομηχανιών για να επεκταθεί η εν λόγω ΒΙΠΕ; Από πότε άραγε γνωρίζουν ότι διαθέσιμα οικόπεδα δεν υπάρχουν και απλώς μένουν στη διαπίστωση;
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:38

Η Θεσσαλονίκη είναι ένα κάτασπρο λιμάνι

Συντάκτης:
Χιλιάδες τσαντήρια, χιλιάδες ανταλλάξιμοι. Και όχι μόνο στα ταντήρια αλλά στα χάνια και τα σπίτια. Χιλιάδες πρόσφυγες.
Η Θεσσαλονίκη ήταν κάτασπρη από τις σκηνές που είχαν στηθεί για τους πρόσφυγες, οι οποίοι αποκομμένοι με το ζόρι από τα χώματα που γεννήθηκαν στέλνονταν τώρα, σε άλλη χώρα. Η Θεσσαλονίκη τους φιλοξενούσε, αλλά η καρδιά των φιλοξενουμένων ήταν κατάμαυρη από τον πόνο. Και τον πόνο αυτό δεν τον ζούσαν οι πρόσφυγες μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις επαρχίες της Κρήτης της Λίμνης, της Χίου και της Μυτιλήνης.
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:27

Κέντρου κλέη

Συντάκτης:
Τώρα καταλαβαίνουν πλέον και οι πλέον ανύποπτοι την αλήθεια όσων εδώ και πολλούς μήνες - περισσότερο από χρόνο- επισημαίνει σε κάθε δημόσια αναφορά του επί του θέματος  ο Δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης.
Το Δ’ Κ.Π.Σ. παρότι διασαλπίζεται ως το Πακέτο της Περιφέρειας ενδέχεται να υλοποιηθεί ερήμην της ελληνικής περιφέρειας, με έργα που θα αποφασίσει και θα εκτελέσει το κέντρο.
 Η ενασχόληση των νέων με τα κοινά στις μέρες αποτελεί μεγάλο θέμα καθώς είναι η πεμπτουσία της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας. Πολλοί νέοι ασχολούνται με τον εθελοντισμό, προσφέρουν στην κοινωνία, ευαισθητοποιούνται πάνω σε σημαντικά θέματα και προβλήματα όπως το περιβάλλον, η ανεργία κ.α., έχουν άποψη και λόγο στην διαμόρφωση των συνθηκών ζωής στον δήμο τους και γενικότερα.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 09:54

Και στα δύσκολα

Συντάκτης:
Δεν είναι δουλειά μας να κρίνουμε τις εισαγγελικές παρεμβάσεις. Αξίζουν χίλια μπράβο στην  κ. Χρυσογιάννη για την ευαισθησία της υπέρ πληττόμενων και ευπαθών ομάδων πληθυσμού και υπέρ των δικαιωμάτων του πολίτη.
Με αφορμή όμως την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του αντιδημάρχου Κιλκίς αναπόφευκτες είναι μερικές ακόμα σκέψεις.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 05:06

Να πράξουν τα δέοντα

Συντάκτης:
Τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προσπάθεια του νομού τείνει να καταστεί η αναξιοπιστία των ελεγκτικών μηχανισμών του Δημοσίου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερα ο πλημμελής έλεγχος της ρυπογόνας λειτουργίας ορισμένων βιομηχανιών δεν επιφέρει απλώς πλήγματα στο περιβάλλον του νομού.