Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 10:36:17 πμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Ο  χρόνος ως έννοια ιστορική και φιλοσοφική απασχόλησε από παλιά τον άνθρωπο. Στο «πρόσωπό» του έχουν πλασθεί μύθοι και θεωρίες. Άλλοτε είναι  ο Θεός Κρόνος που τρώει τα παιδιά του, κι άλλοτε  η μονάδα μέτρησης με βάση την περιφορά της γης γύρω από τον ήλιο.
Είναι αλήθεια πως, αν δεν υπήρχε ο άνθρωπος, να τον μετρά, δεν θα υπήρχε και ο χρόνος. Είναι επίσης αλήθεια, πως ο χρόνος από μόνος  του είναι κενός. Εκείνα που του δίνουν μετρήσιμο μέγεθος, είναι τα γεγονότα. Αυτά ορίζουν τη σημασία του και προσδιορίζουν ποιοτικά το περιεχόμενό του.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 06:43

Ο χρήσιμος υπουργός

Συντάκτης:

Οι επικοινωνιακοί λόγοι και τα οφέλη από τον ανασχηματισμό εκτίθενται καθημερινά από τα μέσα ευρείας επικοινωνίας. Ο πόνος του Αλογοσκούφη, οι φιλοδοξίες του Σαμαρά, τα παράπονα των μη υπουργοποιηθέντων βουλευτών αναγορεύονται σε μείζονα θέματα κυρίως από τα κανάλια.

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009 08:04

Τι θέλει ο Συμπιλίδης;

Συντάκτης:

Στην καθιερωμένη πια πρωτοχρονιάτικη συνάντηση του βουλευτή Κιλκίς Κώστα Κιλτίδη με τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ, ρωτήσαμε τον υφυπουργό , αν μετά και την υπουργοποίηση του κ. Αντώνη Σαμαρά, βλέπει και την «πολιτική αποκατάσταση» του κ. Γιώργου Συμπιλίδη και την είσοδό του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009 07:48

Κρίμα κι άδικο…

Συντάκτης:

Κατανοούμε τις επιφυλάξεις της διοίκησης της ΕΑΣ Κιλκίς ως προς τις διαδικασίες πληρωμής της προκαταβολής προς τους παραγωγούς των απούλητων δημητριακών.
Είναι επιβαρυμένη η ΕΑΣ και δεν αντέχει σε νέες ταλαιπωρίες. Ωστόσο όταν μερικές χιλιάδες αγρότες περιμένουν χρήματα για το απούλητο προϊόν τους επί ένα εξάμηνο, τότε η οργάνωση που συστάθηκε από τους αγρότες και λειτουργεί χάριν των συμφερόντων τους οφείλει να αναλάβει αν παραστεί ανάγκη και το ρίσκο - αν υφίσταται τέτοιο- και να πληρώσει.

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 10:43

Ο ένας εξορία κι ο άλλος στο σπίτι του…

Συντάκτης:

Δηλαδή τώρα που άλλαξε ο Αλογοσκούφης κι έβαλε τα ρούχα του ο Παπαθανασίου - υφυπουργός του μέχρι πρό τινος- θα αλλάξει και η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης; Θα ανασάνουν οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι; Θα αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα ώστε να ανασάνει και η αγορά; Θα σταματήσουν να ληστεύουν τους πολίτες οι τράπεζες και τα μονοπώλια και τα ολιγοπώλια; Θα ελεγχθούν και θα παταχθούν τα καρτέλ της αγοράς;

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 10:41

«Φονιάδες των λαών»

Συντάκτης:

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση δήμου Δοϊράνης, Νέα Εποχή, με επικεφαλής των Κώστα Τερζενίδη, καταδικάζει, με τον πιο έντονο τρόπο, τη δολοφονική ισραηλινή βαρβαρότητα, τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, και την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις ηγετικές δυνάμεις της Ε.Ε., που στηρίζουν και συνεργούν σ’ αυτήν την εγκληματική και φασιστική πολιτική.

Εδώ και χρόνια προσπαθούμε και καταφέραμε να ψαλιδίσουμε έως να μηδενίσουμε τις ελπίδες των νέων για το μέλλον για απασχόληση πέραν των επτακοσίων ευρώ  και απελευθέρωση για άλλες δραστηριότητες για την δημιουργία μιας άλλης κοινωνίας σπάζοντας τον γυάλινο κόσμο που τραγουδάμε επί σειρά ετών. Ταμπουρωθήκαμε πίσω από συμβιβασμούς και ωχαδελφισμούς και οδηγήσαμε την νεολαία σε έκρηξη ως αφετηρία για ανάλογη πανευρωπαϊκή αντίδραση όμοια με τον Μάη του 68 στο Παρίσι.

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 10:35

Θανάσης Αλατζόγλου : Η υποκρισία περίσσεψε

Συντάκτης:

Ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αραβικός Σύνδεσμος και όλη η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί ένα λαό να ξεκληρίζεται. Αναλώνονται σε λόγια ευχές και ευσεβείς πόθους δίνοντας την δυνατότητα στο Ισραήλ να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα. Η αβελτηρία και η δυστοκία τους, αν δεν είναι μεθοδευμένη, δίνει τον απαραίτητο χρόνο στον θύτη να εξοντώσει με καλυτέρους όρους το θύμα. Παρόλα αυτά για την απενεχοποίησή τους συνεχίζουν,  αν δεν κρατούν τις ίσες αποστάσεις, να εξισώσουν τον θύτη με το θύμα και στην σκληρότερή τους κριτική να ομιλούν μόνο για υπερβολική αντίδραση του  Ισραήλ , λες και το μόνο λάθους των Ισραηλιτών  είναι πως σαν λαός δεν είναι τόσο ευαίσθητος όσο θα έπρεπε.

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 10:26

Ανθρώπινα σχέδια

Συντάκτης:

Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο θεός γελάει. Είναι μια περίφημη ρήση του Αινστάιν που την θυμήθηκα ετούτες τις μέρες. Για όσα δευτερεύοντα κατατρύχουν τη σκέψη μας, τις πράξεις μας, τα σχέδιά μας για το άμεσο και απώτερο μέλλον.
Κι αρκεί η στροφή της Μοίρας κατά μια μοίρα για να καταδείξει πόσο νυχτωμένοι στον κάμπο βαδίζουμε. Για να αλλάξουν σκέψεις, σχέδια, πράξεις, προτεραιότητες σε χρόνο dt.

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 10:22

Στέφανος Παραστατίδης : Σκουπίδια σε λάθος θέση!

Συντάκτης:

Tα νοσοκομεία έχουν γεμίσει με μαύρες σακούλες από ακρωτηριασμένα μέλη παιδιών.
Οι ιατροί, άυπνοι επί τρία 24ωρα, χειρουργούν στο πάτωμα, τις πιο πολλές ώρες της ημέρας δίχως φως. Η Γάζα είναι  ένα μέρος όπου, πλέον, δεν κοιμάται κανείς. Και ενώ προσπαθώ, μάταια, να διώξω από το στήθος μου αυτό το βάρος που μου κάνει ακανόνιστη την αναπνοή, έρχεται η Τσεχία, ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως  θεσμικός «μου» εκπρόσωπος και προσπαθεί να εξοστρακίσει τις τύψεις μου: οι Ισραηλινοί εισβολείς βρίσκονται σε άμυνα.