Quantcast
Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023, 8:53:32 μμ
Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008 13:45

Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:
Δυναμική ανάτασης ήταν το «όχι» του Ιρλανδικού λαού στην Ευρωσυνθήκη. Είναι μια σημαντική πράξη ανυπακοής και έχει σημασία, γιατί το όχι προήλθε από το λαό μιας χώρας για την οποία οι καπιταλιστές της Ευρώπης παινεύονταν  ότι συντελέστηκε ένα οικονομικό «θαύμα», όσον αφορά την αξιοποίηση των Κοινοτικών κονδυλίων. Το «θαύμα» μπορεί να έγινε, αλλά αφορούσε την πλουτοκρατία της χώρας αυτής και όχι τους εργαζόμενους. Εξ ου και η «παπάρα» που έφαγαν οι ιθύνοντες της ΕΕ.
Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008 13:32

Φωτίζει τη ζωή μας

Συντάκτης:
Μακριά από τα φώτα και την οχλαγωγία της καθημερινότητας, χωρίς να επιζητεί τίποτα παρά μόνο μια αναγνώριση του κόπου του, πολλές φορές προβληματική κι αυτή. Είναι ο επιστήμονας ερευνητής που πασχίζει να φέρει στο φως μια νέα αλήθεια. Το σταυρό μας κάνουμε οι Χριστιανοί κάθε που μπαίνουμε στο Ναό των Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων των πολιούχων αγίων του Κιλκίς.
Και τιμούμε τη μνήμη τους κάθε τέλος Νοέμβρη, αν και χωρίς ανιδιοτέλεια καθώς η τοπική γιορτή είναι και τοπική αργία.
Ελάχιστοι γνωρίζουμε ελάχιστα για το βίο και τη θυσία των Πολιούχων Αγίων.
Να είναι καλά όμως ένας δικός μας πια άνθρωπος. Ο λαμπρός φιλόλογος Πέτρος Βλαχάκος, ο ερευνητής που πλουτίζει και φωτίζει τη ζωή όλων μας.
Τελευταία του «γέννα» ένα ακόμα βιβλίο στη σειρά «Βυζαντινοί συγγραφείς» με τίτλο «Θεοφύλακτος Αχρίδος: Οι Δεκαπέντε Μάρτυρες της Τιβεριούπολης».
Φωτίζει την ιστορία, φωτίζει και τη δική μας ζωή ο Πέτρος Βλαχάκος. ¨
Τον ευχαριστούμε.
Σάββατο, 14 Ιουνίου 2008 04:27

Δεν μίλησε κανείς

Συντάκτης:
Τεκμηριωμένη η θέση των μηχανικών του Κιλκίς ως προς την χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου. Επιλέγουν τη μεραρχία οι μηχανικοί και, μεταξύ άλλων, επικαλούνται τρία ισχυρότατα επιχειρήματα.
Α. Το κόστος μετατροπής - αναπαλαίωσης των δίδυμων καπναποθηκών σε Δικαστικό Μέγαρο είναι τεράστιο και πάντως πολλαπλάσιο του αντίστοιχου της εξαρχής κατασκευής.
Σάββατο, 14 Ιουνίου 2008 04:21

Χρήστος Ανδρεανίδης : Αναλαμπή Ελπίδας

Συντάκτης:
Σε χειμερινή διέλευσή μου από την Εγνατία δίπλα από το ατμοηλεκτρικό σταθμό Αγίου Δημητρίου φαντάστηκα σειρά ανεμογεννητριών στο Βέρμιο    πάνω από τους ογκώδεις πύργους ψύξης. Η αντίθεση αυτής της εικόνας μπορεί να είναι αναλαμπή ελπίδας για το περιβάλλον γιατί θα περιλαμβάνει χαμηλά αυτό που πρέπει να καταργήσουμε και από πάνω αυτό που πρέπει να προωθήσουμε.
Σάββατο, 14 Ιουνίου 2008 04:19

Παναγιώτης Κρητικός : Ο ΕΦΗΒΟΣ

Συντάκτης:
Τιμήθηκε πρόσφατα από τον Δήμαρχο Αθηναίων ο αείμαχος αγωνιστής Βάσος Λυσσαρίδης. Μεστή η προσφώνηση του κ. Ν.Κακλαμάνη, αναφορά στο έργο, τη δράση, την προσφορά και την πολύπλευρη προσωπικότητα του τιμώμενου, αλλά και με την ουσιώδη απορία «πως η Ευρωπαϊκή Οικογένεια που διέπεται από ορισμένες αρχές και ιδανικά, δεν αντιλαμβάνεται ότι μόνιμη και βιώσιμη λύση για την Κύπρο δε μπορεί να υπάρξει όσο υπάρχει στρατός κατοχής στο νησί».
Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008 15:11

Τα παιδία παίζει

Συντάκτης:
Όποιος γνωρίζει - του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Δήμου Αξιούπολης  μη εξαιρουμένων- τις πταίει και γιατί καθυστερεί η κατασκευή των πρώτων - σάμπως θα υπάρξουν κι άλλες…- 48 εργατικών κατοικιών στην Αξιούπολη ας ενημερώσει τους δημότες και ιδιαίτερα τους άστεγους εξ αυτών που περιμένουν ήδη κάμποσα χρόνια από τότε που πρωτάκουσαν της εξαγγελία.
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 14:56

Πολύ νερό

Συντάκτης:
Ποιος είπε άνυδρο το Κιλκίς; Πρωταθλητές στις βροχοπτώσεις αποδειχθήκαμε τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Κιλκίς. Το περασμένο Σάββατο λοιπόν έπεσαν 15  χιλιοστά βροχής. όπερ σημαίνει πως αν το νερό της βροχής δεν απορροφούνταν από το έδαφος σε ολόκληρο το νομό θα σχηματίζονταν μια …λίμνη βάθους 1,5 εκατοστού. Την ίδια ημέρα σε Λαγκαδά και Πολύγυρο έπεσε περισσότερη βροχή (19 και 17,5 εκατ. αντίστοιχα).
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 14:55

Κινητό νοσοκομείο

Συντάκτης:
Κινητή ιατρική μονάδα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπου υπάγεται και το νοσοκομείο του Κιλκίς, επισκέπτεται αυτήν την εβδομάδα τα χωριά του Δήμου Κρουσίων για να παράσχει τις υπηρεσίες της στους κατοίκους. Η μονάδα, όπως μας ενημέρωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Δημ. Ασημακίδης, είναι πλήρως εξοπλισμένη και στελεχωμένη με γιατρούς ειδικοτήτων, νοσοκόμους, παραϊατρικό προσωπικό για ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα.
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 14:55

Σύλληψη καταστηματάρχη

Συντάκτης:
Καθόλου επετειακή δεν ήταν η προσπάθεια της εισαγγελέας Κιλκίς Ειρήνης Χρυσογιάννη, για την εφαρμογή της απαγόρευσης κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών από ανηλίκους σε χώρους αναψυχής του νομού. Προχθές συνελήφθη 32χρονος καταστηματάρχης στο Πολύκαστρο, γιατί διέθεσε οινοπνευματώδη ποτά σε δυο ανήλικες, 16 και 17 χρόνων.
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 14:54

Εθιμικό Δίκαιο

Συντάκτης:
Συγκρούονται δυο αγαθά. Αυτό της ενημέρωσης του κοινού για την φριχτή εμπειρία που βιώνει ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της χώρας, ο Γ. Μυλωνάς, κι εκείνο της σύλληψης  των απαγωγέων. Διότι, ανεξαρτήτως των αγαθών προθέσεων των μ.μ.ε. κυρίως των τηλεοπτικών εκπομπών, όπως και η οικογένεια του απαχθέντος επισημαίνει και παρακαλεί, η μετάδοση κάθε είδους λεπτομερειών (πρώτο αγαθό) της απαγωγής δυσχεραίνει την επιχείρηση του εντοπισμού και της σύλληψης των δραστών ( δεύτερο αγαθό). Πέραν των ανύποπτων πολιτών που θέλουν να ενημερωθούν, τηλεόραση βλέπουν και οι δράστες.