Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023, 8:32:10 πμ
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2008 05:26

Κλειστά σχολεία

Συντάκτης:
Όσο αποτρόπαιη είναι η εικόνα μιας Πολιτείας που δεν εξασφαλίζει στους νέους της τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης, τόσο αποτρόπαιη είναι η εικόνα των κλειστών σχολείων για «ψύλλου πήδημα». Αν λείπουν καθηγητές, αν στοιβάζονται τα παιδιά σε ακατάλληλες αίθουσες, αν λείπουν τα βιβλία, αν δεν υπάρχουν εργαστήρια, αν….και δεν φιλοτιμούνται οι των Αθηνών και του Κιλκίς οι κυβερνήτες να καλύψουν τις ανάγκες και να επιλύσουν τα προβλήματα αυτά, τότε ΝΑΙ στις καταλήψεις μήπως και συνετιστούν οι αυτουργοί.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:52

Ας διαλέξουν

Συντάκτης:
Στην Ευρώπη των 15 ποτέ δεν υπήρξαμε οι πλούσιοι. Προτελευταίοι και πίσω μας μόνο η Πορτογαλία.  Αλλά είχαμε κι ένα πλεονέκτημα. Το κόστος ζωής στην Ελλάδα ήταν χαμηλότερο από εκείνο των πλουσιότερων χωρών.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:49

Χρήστος Ανδρεανίδης : Σήμανση Οδών

Συντάκτης:
Τα ερεθίσματα των τελευταίων ετών από την σήμανση οδών είναι συνεχή αλλά άναρχα αρχειοθετούνται στην σκέψη μου. Αφορμή για να ανατρέξω σε αυτό το αρχείο και να προσπαθήσω να περιγράψω ιεραρχώντας τα στάθηκε η εξωφρενική θέση που επανατοποθετήθηκε πινακίδα STOP από την αριστερή πλευρά σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης χωρίς γραμμές στο οδόστρωμα στην γωνία κάθετης συνάντησης με άλλο δρόμο διπλής κατεύθυνσης. Αξιοθαύμαστο είναι ότι σε κανέναν από τους δύο τεμνόμενους πολυσύχναστους δρόμους δεν υπάρχει STOP. Πρότεινα στους αρμόδιους την κατά 90ο περιστροφή της υπάρχουσας λανθασμένης πινακίδας στέλνοντας και φωτογραφία.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:32

Παραμεθόρια Κοροϊδία

Συντάκτης:
Αν έβγαινε η κυβέρνηση και μετά παρρησίας έλεγε πως οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι του Κιλκίς δεν θα λάβουν επίδομα παραμεθορίων περιοχών, διότι δεν νοείται παραμεθόρια περιοχή σε απόσταση 30 και πενήντα χιλιομέτρων από τη δεύτερη μεγαλούπολη της χώρας, θα το καταλαβαίναμε.
Και όντως, το επίδομα αυτό θα είχε λογική να παρέχεται ως ενίσχυση σε εκείνους που υπηρετούν σε δυσπρόσιτες περιοχές όπως π.χ. στην Κάρπαθο, στο Τρίγωνο του Έβρου, στο Άργος Ορεστικό, στη Γαύδο κ.ο.κ
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:11

Η λογική του κέρδους

Συντάκτης:
Στον καταραμένο τόπο, Μάη μήνα βρέχει… Και στον αποπροσανατολισμένο κόσμο φιλελεύθεροι και νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί κάνουν εθνικοποιήσεις για να σώσουν τις οικονομίες τους….
Τρία τρισεκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει η αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις τράπεζες και των τραπεζών προς τις τράπεζες.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:02

Λόγος και αντίλογος

Συντάκτης:
Ένα σχόλιο του συνεργάτη μας Κώστα Πινέλη από τη μόνιμη στήλη του “Κατά ριπάς” σχετικά με τις αμοιβές στο υποθηκοφυλακείο Κιλκίς προκάλεσε την αντίδραση της διεύθυνσης του Υποθηκοφυλακείου, η οποία μας έστειλε την ακόλουθη απάντηση, την οποία  ευχαρίστως και ως έχει δημοσιεύουμε:
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 08:04

Συ(ν)κίνηση

Συντάκτης:
Ιδού που ένας Σύλλογος Πολιτών μπορεί να αναπληρώνει το έλλειμμα οργανωμένου και θεσμικού  διαλόγου γύρω από τα σημαντικά θέματα μιας πόλης ή ενός νομού. Η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς οργανώνει δημόσιο διάλογο με θέμα τις δυνατότητες και την προοπτική ίδρυσης νέου τμήματος ΤΕΙ στο Κιλκίς.
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 05:26

Αγοραστές όπλων

Συντάκτης:
Η είδηση είναι αποκαλυπτική. Την τέταρτη θέση παγκοσμίως κατέχει η Ελλάδα στις αγορές όπλων! Προηγούνται μόνο η Κίνα, η Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ακολουθεί η Νότια Κορέα.
Επί χρόνια ζούσαμε με τον «από βορρά κίνδυνο» αντάμα με τον πάγιο και μόνιμο εξ ανατολών εχθρό μας, τη σύμμαχο Τουρκία.

Ο Γοργίας ήταν ένας δεινός ρήτορας κι ένας καλός δάσκαλος του λόγου, που έζησε στην Αθήνα τον τέταρτο αιώνα π.Χ. Κάποτε, θέλοντας να δοκιμάσει τη δύναμη της ρητορικής τέχνης, έγραψε το βιβλίο, με τον τίτλο, «Ελένης εγκώμιον». Εκείνο που ήθελε, κυρίως, να πετύχει, ήταν να σταθεί απέναντι στην κοινή κατακραυγή του κόσμου, που πίστευε, ότι η ωραία Ελένη ήταν η αιτία του Τρωικού πολέμου.

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 05:12

Νίκος Σιάνας : Ημέρα Μνήμης Εθνικών Ευεργετών

Συντάκτης:
Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών πραγματοποιήθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου στο Κιλκίς και σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την υπενθύμιση των πράξεων των Εθνικών Ευεργετών και τη συμβολή τους στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας.
Ευεργέτης χαρακτηρίζεται αυτός που κάνει ένα καλό, και ειδικά αυτός που δίνει χρήματα για έργα ατομικής ή κοινής ωφέλειας.